Зразок заяви до 3-ПДФО за покупку квартири

  1. обов'язковий документ
  2. На якому бланку
  3. як подати
  4. важливі нюанси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Неможливо відшкодувати прибутковий податок без заяви на повернення ПДФО при купівлі квартири. Розповідаємо про це бланку, розробленому ФНС, а також як його правильно оформити і здати.

обов'язковий документ

Положення Податкового кодексу дають право платникам прибуткового податку звернутися за майновим податковим вирахуванням:

  • до свого роботодавця як агенту з ПДФО;
  • в місцеву податкову інспекцію, де проживає покупець житла.

В останньому випадку до зібраного пакету документів, що підтверджують фактичні витрати і право на відрахування при придбанні майна, необхідно докласти в 2017 році заповнений зразок заяви до 3-ПДФО за покупку квартири. Роблять це по закінченні року, в якому відбулася відповідна угода з житлом. Тобто документ про право власності (виписка з ЕГРН) міг бути отриманий як в 2016 році, так і раніше.

Подати заяву на повернення ПДФО при купівлі квартири можна разом з 3-ПДФО або після того, як податківці схвалять право на майнове відрахування через роботодавця.

Виглядає заяву на відшкодування ПДФО за 2016 рік при покупці квартири і з інших підстав наступним чином:

Зауважимо, що окремого бланка заяви про неутримання ПДФО при купівлі квартири не існує. Його замінює розглядається заява на повернення і декларація 3-ПДФО.

Також див. « Камеральна перевірка 3-ПДФО ».

На якому бланку

У 2017 році діє форма заяви до 3-ПДФО при купівлі квартири, яка затверджена наказом Податкової служби Росії від 03 березня 2015 року № ММВ-7-8 / 90 (Додаток № 8). Причому в останній за часом раз вона була скоригована наказом ФНС від 23.08.2016 № ММВ-7-8 / 454.

Завантажити заяву на ПДФО при купівлі квартири на нашому сайті можна за такою прямим посиланням .

Зверніть увагу, що цей бланк містить реквізити фізособи в банку, куди буде повернуто податок. У тому числі БИК і кореспондентський рахунок. Вони повинні бути обов'язково заповнені. Такий висновок випливає з роз'яснень ФНС від 25.04.2016 № БС-3-11 / тисяча вісімсот п'ятьдесят дев'ять.

як подати

Податковий кодекс дозволяє подати заяву на відшкодування ПДФО при купівлі квартири різними шляхами:

  • через особистий кабінет фізособи на офіційному сайті ФНС www.nalog.ru;
  • поштовим відправленням з описом вкладення;
  • по Інтернету з посиленою кваліфікованої підписом;
  • особисто або за допомогою повноважного представника по довіреності.

На наш погляд, найзручніше подавати цю заяву через особистий кабінет. Необхідно тільки вбити реквізити рахунку, на який буде повернений ПДФО. І система сама сформує заяву.

Також див. « Реєстр документів до 3-ПДФО ».

важливі нюанси

Подати заяву до 3-ПДФО при купівлі квартири можна протягом будь-яких 3-х років з дня сплати податку (п. 7 ст. 78 НК РФ). У будь-якому випадку залишок вирахування перейде на майбутнє.

Як правило, мало кому вдається з першого разу цілком відшкодувати належну за законом суму ПДФО (до 2 млн р.). Це означає, що право на відрахування переходить на майбутні періоди. І щоб скористатися його залишком доведеться знову здати в ИФНС декларацію 3-ПДФО і заяву на повернення ПДФО при купівлі квартири. А ось заново здавати документи, що підтверджують право на відрахування, не доведеться. Подібна вимога інспекторів - незаконно! (Лист Мінфіну Росії від 07.06.2013 № 03-04-05 / 21309).

Також див. « Які документи прикладати до декларації 3-ПДФО ».

Звертаємо також вашу увагу, що подати заяву на відрахування ПДФО за покупку квартири може тільки сам платник. Так, дружина, яка теж має право на відрахування в зв'язку з купівлею загального житла, не може вказати в заяві банківський рахунок свого чоловіка для повернення собі частини податку.

Далі показаний заповнений зразок заяви до 3-ПДФО по 2016 році за покупку квартири:

Якщо заповнюєте заяву від руки, то ОКТМО можна не вказувати.

Також див. « Як повернути зайво утриманий ПДФО ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online