Податкові відрахування у 2017 році при покупці квартири: максимальна сума

  1. Загальна сума відрахування при покупці квартири
  2. Право на відрахування
  3. скільки повернуть
  4. Реальні і віртуальні гроші

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як відомо, при покупці квартири сума податкового вирахування в 2017 році має свій ліміт. Причому він залежить не тільки від обмеження, встановленого законом, а й сформованих у конкретної людини обставин придбання житла. У нашій консультації ми звернемо увагу на основні моменти, пов'язані з сумою відрахування.

Загальна сума відрахування при покупці квартири

Право заявляти податкові відрахування по майну встановлено статтею 220 Податкового кодексу РФ. По суті, це частина реально понесених витрат на придбання житла, які держава дозволяє легально виводити з-під оподаткування прибутковим податком.

На підставі пункту 3 статті 220 НК РФ максимальний відрахування при покупці квартири не в іпотеку становить 2 млн рублів.

На підставі пункту 3 статті 220 НК РФ максимальний відрахування при покупці квартири не в іпотеку становить 2 млн рублів

Це означає, що при покупці квартири сума повернення податку в 2017 році не може перевищити 260 000 рублей. Розраховують її за загальною єдиною формулою:

2 000 000 р.× 13% = 260 000 р.

Перевіряючі зазвичай відстежують, яка сума податкового вирахування при купівлі квартири заявлена ​​в декларації 3-ПДФО - 2 млн рублів або менша. Вони зіставляють її з доданою копією договору купівлі-продажу, де вказана узгоджена сторонами ціна житла (можуть запросити і оригінал).

Тому на практиці покупець зазвичай прагне, щоб ціна житлового об'єкта в договорі була не меншою 2 млн рублів. Це дає можливість повністю використовувати податкові відрахування. Скільки повертають при покупці квартири - вже друге питання, яке саме по собі відходить на другий план.

Також див. « Документи для повернення податку при покупці квартири: список в 2017 році ».

Дещо більше сума відрахування при покупці квартири в іпотеку. Вона становить 3 млн рублів від погашених відсотків за кредит (п. 4 ст. 220 НК РФ).

220 НК РФ)

Тобто максимальна сума повернення ПДФО при купівлі квартири за рахунок іпотечного кредиту (позики) може становити 390 000 рублів.

3 000 000 р.× 13% = 390 000 р.

Також див. « Зразок 3-ПДФО за 2016, якщо квартира куплена в іпотеку ».

Право на відрахування

Скористатися правом на житловий відрахування і. відповідно, отримати граничну суму повернення ПДФО при купівлі квартири кожен податковий резидент РФ має право лише один раз. Причому це право не прив'язане:

  • до року, в якому відбулося рішення квартирного питання;
  • датою реєстрації Росреестра права власності на житловий об'єкт за покупцем.

до року, в якому відбулося рішення квартирного питання;   датою реєстрації Росреестра права власності на житловий об'єкт за покупцем

У регіонах Росії, де житло коштує в середньому від 2 млн рублів, у фізосіб є всі шанси отримати при покупці квартири максимальну суму вирахування за 2016 рік.

І навпаки: при вартості житла до 2 000 000 рублів суму податкового вирахування при купівлі квартири № 1 неможливо використовувати повністю, тому вона автоматично переходить на можливе придбання наступного житла в майбутньому.

Право на максимальний відрахуванняСитуаціяПояснення

1 Перша квартира коштувала менше 2 млн рублів Тоді при покупці другої квартири можна буде добрати суму вирахування, щоб вичерпати його до нуля 2 Перша квартира куплена за суму понад 2 млн рублів Ціна цієї угоди повністю покриє покладений по НК РФ майнове відрахування в 2 млн рублів. З другого житла і наступних отримати його вже не можна.

Звертаємо вашу увагу, що скористатися сумою податкового вирахування при купівлі квартири в 2016 році можна, навіть якщо це було друге придбане житло. За умови, що перше коштувало менше 2 млн рублів. А ось до 2014 року відрахування можна було заявляти тільки по одному об'єкту на вибір.

Також див. « Покупка другої квартири: 3-ПДФО і особливості ».

Тепер ви знаєте, з якої суми покупки квартири повертається податок. Однак цього мало: необхідно отримувати офіційну (білу) зарплату.

скільки повернуть

В першу чергу при купівлі квартири сума повернення податку за 2016 рік залежить від того, який у її набувача був офіційний дохід за зазначений календарний рік.

Про те, скільки можна повернути податок з покупки квартири, податківці і сам покупець можуть судити за банківською довідкою 2-ПДФО від податкового агента, на якого фізична особа працювало в минулому році.

Про те, скільки можна повернути податок з покупки квартири, податківці і сам покупець можуть судити за банківською довідкою 2-ПДФО від податкового агента, на якого фізична особа працювало в минулому році

ПРИКЛАД

Широкова в 2016 році придбала квартиру за 4,5 млн рублів. Значить, їй покладена максимальна сума відшкодування ПДФО при купівлі квартири, оскільки:

4 500 000 р. - 2 000 000 р. ˃ 0 р.

Майновий вирахування з купівлі житла вона заявляє вперше. Стандартні і соціальні відрахування їй не підходять.

Згідно з довідкою про доходи за формою 2-ПДФО від ТОВ «Гуру», де вона працювала в 2016 році, її щомісячна платня склала 70 000 рублів. За 2016 рік з нього в бюджет надійшло 109 200 рублів:

70 000 р. × 12 міс. : 13%

У підсумку, скільки можна за покупку квартири повернути ПДФО у 2017 році? Відповідь 109 200 рублів. Решта суми податку в 150 800 рублів (260 000 р. - 109 200 р.) Перейде на 2017 і, можливо, 2018 рік. За умови отримання Широкова зарплати в колишньому розмірі.

Також див. « Як відшкодувати ПДФО за покупку квартири ».

Багато хто цікавиться, скільки відшкодовують ПДФО при купівлі квартири за попереднім договором купівлі-продажу житла? А анітрохи! Навіть при наявності акта прийому-передачі квартири і платіжних документів про витрати в рамках цієї угоди. Справа в тому, що житло ще не у власності (лист ФНС Росії від 29.08.2013 № БС-4-11 / 15716).

Якщо ціна житла в договорі занижена (вигідно продавцю, яким володів ним менш 3 (5) років), скільки повертають ПДФО при купівлі квартири в цьому випадку? Залежить тільки від ціни квартири, прописаної в договорі. Інакше будьте готові доводити в суді, що ціна угоди занижена і ви реально понесли більш вагомі витрати на придбання цього житла.

Реальні і віртуальні гроші

Набувач житла має право вибирати порядок повернення ПДФО при купівлі квартири:

  1. Через територіальну інспекцію ФНС за місцем свого проживання.
  2. Через бухгалтерію роботодавця.

Зверніть увагу: при виборі другого варіанту суму повернення прибуткового податку при покупці квартири, тобто реальні гроші, ви не побачите. Роботодавець просто перестане до певного моменту брати ПДФО з зарплати. Поки не досягне суми, зазначеної в повідомленні від ИФНС про право на майнове відрахування:

В результаті сам декларант обирає, як отримати відшкодування ПДФО при купівлі квартири. Через роботодавця це буде відбуватися поступово і майже незримо. У свою чергу, інспекція належну суму повернення ПДФО при купівлі квартири перерахує прямо на банківський рахунок, який буде вказаний в заяві на повернення.
Також див. « Заява на повернення ПДФО у 2017 році при покупці квартири ».

На руки суму відшкодування ПДФО при купівлі квартири ви отримаєте максимум через 4 місяці після надходження 3-ПДФО з пакетом документів до інспекції. Закон дає інспекторам 3 місяці на їх камеральний аналіз і 1 місяць на повернення податку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

У підсумку, скільки можна за покупку квартири повернути ПДФО у 2017 році?
Багато хто цікавиться, скільки відшкодовують ПДФО при купівлі квартири за попереднім договором купівлі-продажу житла?
Якщо ціна житла в договорі занижена (вигідно продавцю, яким володів ним менш 3 (5) років), скільки повертають ПДФО при купівлі квартири в цьому випадку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online