BSP і ТКП почали повернення коштів за квитки «Трансаеро»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останні новини від 16.10.2015-12: 00: квиткові агентства повідомляють TourDom.ru, що

на даний момент вже обидві клірингові системи - BSP і ТКП, через які виписувалися квитки «Трансаеро», відкрили функцію повернення коштів. Це означає, компенсації тепер виплачуються не тільки тим, хто купував квитки безпосередньо в авіакомпанії, але і клієнтам, що здобувало перевезення у посередників.
«Авторизація на повернення за запитами споживачів відкрита: по ТКП ми робимо повернення негайно, а по BSP ми отримали повернення коштів за останній період продажів і чекаємо технологічного дозволу з боку« Трансаеро »на виплати», - розповів TourDom.ru гендиректор компанії «Віпсервіс» Дмитро Горін. Він додав, що в разі утруднена при отриманні повернень через агентства потрібно керуватися п ресс-релізами «Трансаро» , «Аерофлоту» і Мінтрансу , Згідно з якими пасажирам отримав відмову у точку продажу квитків, необхідно звертатися до перевізника.

Нагадаємо, що раніше BSP і ТКП виставляли агентам ряд умов для виплати компенсацій. ТКП зобов'язала партнерів формувати списки клієнтів, які претендують на повернення коштів і заявляла про готовність виділити на ці цілі 40 млн рублів . За інформацією експертів, це був тільки перший транш для задоволення самих термінових заявок, а зараз йде повернення за затвердженою технологією.

Зі свого боку, BSP вимагала від агентів попередньо перераховувати виручку з продажу за останній звітний період і тільки після цього була готова розглядати питання про повернення коштів за невикористані квитки «Трансаеро». У своєму листі від 15 жовтня система взаєморозрахунків оголосила, що IАТА поверне кошти тим агентам, які мали позитивний залишок по продажам квитків «Трансаеро».

Спочатку деякі експерти побоювалися, що BSP взагалі відмовиться виплачувати компенсації, особливо в разі, якщо буде ініційовано банкрутство перевізника. «Але ця процедура до цих пір не запущена. Більш того, «Аерофлот» обслужив 1,7 мільйона пасажирів «Трансаеро» і тим самим зняв з систем дистрибуції основну масу можливих витрат. У підсумку вони можуть дозволити собі повертати залишилися гроші за квитки », - поділився думкою представник одного з агентств на умовах анонімності.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online