Як повернути відсотки при достроковому погашенні іпотеки

  1. З чого почати повернення відсотків при достроковому погашенні іпотеки і чи варто це робити взагалі?
  2. онлайн калькулятор
  3. ПДФО при достроковому погашенні кредиту в банку
  4. Повернення відсотків при достроковому погашенні судова практика 2017 року
  5. Питання та відповіді
  6. Чи можна повернути сплачені відсотки при достроковому погашенні кредиту або іпотеки?
  7. Чи варто судитися з банком з приводу повернення надміру сплачених відсотків за кредитом?
  8. Хто-небудь вигравав суд з банком з приводу повернення кредитних відсотків?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дострокове погашення кредиту - це завжди свого роду ризик, адже ймовірність переплати вкрай висока. Повернення коштів - процес складний і неоднозначний. У багатьох позичальників так і не виходить це зробити. В даному випадку потрібно розуміти, що мова йде не про податковому відрахуванні , А про судове рішення на користь позичальника.

Найчастіше банки вважають за краще давати іпотеку, використовуючи ануїтетне погашення (позичальник щомісяця платить однакову суму, при цьому спочатку погашаються відсотки по кредиту, а не сам позику).

Дострокове погашення скорочує термін користування кредитом. Якщо позичальник брав іпотеку на 20 років, а погасив її через 5 років, отже, згідно із Законодавством, він і відсотків платити повинен менше. Однак при достроковому погашенні ануїтетних платежів банк бере свій відсоток відразу і за всі 20 років. Щоб домогтися перерахунку і повернення відсотків доведеться доводити свою правоту в суді. Сто процентної гарантії, що гроші повернуть, немає. Судове рішення може бути як на користь позичальника, так і на користь банку.

19 жовтня 2011 року був прийнятий Закон «Про внесення змін до ст. 809 і 810 ГК РФ », згідно з яким, кредитор має право отримати всі відсотки, нараховані до дня повернення позики. Аннуїтетний платіж якраз і передбачає нарахування всіх відсотків відразу. Таким чином, згідно з цим законом, коли б позичальник не вирішив достроково погасити іпотеку, відсоток доведеться платити повністю.

З чого почати повернення відсотків при достроковому погашенні іпотеки і чи варто це робити взагалі?

Спочатку варто звернутися в банк і попросити пояснити схему нарахування відсотків по іпотеці. Банк надасть таку інформацію, при цьому співробітники банку будуть наполягати на своїй правоті, враховуючи існуючі закони і підписаний клієнтом кредитний договір. На момент взяття іпотеки клієнт банку знає про ануїтетних платежах і способі нарахування банками відсотків і при цьому ставить свій підпис на кредитному договорі.

онлайн калькулятор

Розрахувати суму переплати можна, використовуючи економічний онлайн-калькулятор з функцією дострокового погашення:

Досить ввести в одне поле умови кредитування за договором, а в інше - реальні дані оплати іпотеки з урахуванням дострокового погашення. Отриману суму переплати можна вимагати відшкодувати. Весь процес повернення коштів справу дуже клопітка і витратна. Необхідно збирати документи, шукати хорошого юриста, передавати справу до суду. Буде потрібно багато часу, грошей і нервів, перш ніж вийде відстояти свої інтереси. Гарантій на позитивний результат справи ніхто не дає. Тому перш ніж починати розгляд необхідно прорахувати, скільки грошей можна повернути. Якщо справа стосується невеликого споживчого кредиту, а не іпотеки, повертати відсотки невигідно.

У кредитному договорі зазначено, що позичальник має право достроково погасити іпотеку, а отже і претендувати на повернення відсоткової переплати, що виникла внаслідок реалізації даного права.

Якщо клієнт не погоджується з доводами банку, можна звернутися в суд. Для цього, перш за все, варто написати в банк заяву в довільній формі з проханням повернути переплату відсотків при достроковому погашенні іпотеки. У заяві не обов'язково посилатися на закони, постанови та нормативні акти. Бажано написати таку заяву в двох примірниках і попросити у співробітника банку зробити позначку про його прийнятті. Якщо співробітники банку відмовляються приймати таку заяву, необхідно звертатися до начальства або відразу в суд. Природно банк відмовить повернути відсотки, навіть якщо прийме заяву, при цьому видасть стандартну «відписку». Ось з цим папером вже можна звертатися до суду.

Починати процес судової тяганини необхідно з пошуку хорошого юриста. Саме юрист дасть рекомендації, як правильно скласти позовну заяву і які документи надати до суду. В позовну вимогу до банку слід включити витрати на юриста і суму морального збитку. У разі виграшу в суді банк компенсує всі витрати. Подавати позовну заяву можна за місцем проживання.

У разі програшу ніхто не компенсує витрати позичальника на оплату послуг юриста. Банки беруть на службу досвідчених юристів, так що виграти справу буде дуже нелегко.

ПДФО при достроковому погашенні кредиту в банку

При достроковому погашенні іпотеки, платник податків має право повернути частину відсотків. Податок з доходів фізичних осіб становить 13% саме цю частину відсотків по іпотеці можна повернути законно і без судових розглядів. Для цього слід подати до податкової інспекції декларацію 3-ПДФО та інші документи, що підтверджують сплату відсотків по іпотеці. Зробити це можна онлайн на сайті податку https://www.nalogia.ru/ в особистому кабінеті платника податків. Після перевірки документів податковою інспекцією, можна подавати заяву на повернення відсотків.

Отримати гроші можна на свій рахунок у банку або у роботодавця (Не буде якийсь час вираховуватися ПДФО).

Повернення відсотків при достроковому погашенні судова практика 2017 року

В судову практику у даного питання є як позитивні, так і негативні рішення. Закономірності у винесенні вироку Верховним Судом РФ немає. Все залежить від професіоналізму юристів позичальника. В Законодавстві немає чіткого визначення того, чи повинні відшкодовуватися відсотки банком при достроковому погашенні іпотеки . Подавати в суд на банк завжди ризиковано.

Дострокове погашення кредиту - це завжди свого роду ризик, адже ймовірність переплати вкрай висока Питання та відповіді

Як повернути відсотки при достроковому погашенні в Ощадбанку?

Сбербанк, як і інші банки, не поспішає повертати гроші. З цього приводу слід звернутися в банк, написавши заяву. Якщо його відмовляться прийняти, варто звернутися в суд.

Чи можна повернути сплачені відсотки при достроковому погашенні кредиту або іпотеки?

Точної відповіді на це питання немає, все буде залежати від рішення суду.

Чи варто судитися з банком з приводу повернення надміру сплачених відсотків за кредитом?

Якщо це іпотека, то варто. за невеликий споживчий кредит повернення коштів буде мінімальним. За такі гроші не варто судитися.

Хто-небудь вигравав суд з банком з приводу повернення кредитних відсотків?

У судовій практиці таке бувало, втім, як і програші позичальника в суді.

З чого почати повернення відсотків при достроковому погашенні іпотеки і чи варто це робити взагалі?
Чи варто судитися з банком з приводу повернення надміру сплачених відсотків за кредитом?
Хто-небудь вигравав суд з банком з приводу повернення кредитних відсотків?
З чого почати повернення відсотків при достроковому погашенні іпотеки і чи варто це робити взагалі?
Чи можна повернути сплачені відсотки при достроковому погашенні кредиту або іпотеки?
Чи варто судитися з банком з приводу повернення надміру сплачених відсотків за кредитом?
Хто-небудь вигравав суд з банком з приводу повернення кредитних відсотків?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online