Як повернути 13 відсотків за навчання? Документи і терміни


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Податкове законодавство визначає плату за навчання, як привід для отримання відповідних компенсацій від держави. Повернути повністю суму, внесену за навчання, не вийде. Законом визначено суму компенсації рівна величині прибуткового податку, розрахованого на вартість навчання.

Оскільки величина прибуткового податку для фізичних осіб встановлена ​​на рівні 13 відсотків, то саме на цю величину можна оформити податкове вирахування. Тобто з кожної тисячі рублів, яка пішла на навчання, держава зобов'язується повернути 130 рублів у вигляді податкових компенсацій.

Хто має право на податкову компенсацію за навчання?

Перелік осіб, які мають право на компенсації за навчання, представлений в статті 219 НК РФ.

  • Фізичні особи, які навчаються в різних установах освітньої спрямованості. Для даної категорії осіб закон не обумовлює обмежень за формою навчання. Відрахування з податку можна оформити навіть при навчанні на заочною або вечірньою формою. За власне навчання фізичні особи мають право оформити компенсацію з прибуткового податку при навчанні не тільки в звичайних навчальних закладах (коледжі, ВНЗ і так далі), але і в спеціалізованих центрах (наприклад, в автошколах, на навчальних курсах).
  • Батьки, які оплачують навчання своїх дітей. Для даної категорії осіб законом встановлено обмеження: діти повинні проходити навчання тільки на очній формі і їх вік не повинен перевищувати 24 років. Термін «навчання» в даному випадку не має на увазі тільки знаходження в вищих або середніх навчальних закладах. Діти можуть також відвідувати платні установи початкового рівня (початкову школу або дитячий сад), і це буде достатнім приводом для оформлення соціального відрахування з прибуткового податку для їх батьків.
  • Особи, які мають на своєму опікою підопічних і оплачують їх навчання. Умова в цьому випадку аналогічно попередньому випадку: вік підопічних не повинен перевищувати 24 року і навчання повинно здійснюватись за очною формою.
  • Брати (сестри) мають право на оформлення податкової компенсації, в разі якщо вони оплачують навчання своїх родичів, також не досягли 24 років. Навчання повинно проходити в очній формі.

Умови, при виконанні яких може бути оформлений відрахування з податку

Податковий Кодекс визначає ряд умов, при виконанні яких можливе надання компенсації з податку за оплату навчання:

  • Особа, яка претендує на податкові компенсації, повинне бути платником податків. Тобто у нього повинна бути офіційна робота і зі свого доходу він повинен платити податки.
  • На оплату навчання повинні бути витрачені кошти з власного доходу. Чи не буде надана податкова компенсація, якщо в якості оплати за навчання витрачені кошти, наприклад, материнського капіталу, дивіденди по акціях і так далі.
  • Навчальний заклад повинен мати відповідну ліцензію.

Розмір виплат компенсацій


Зверніть увагу! Інформація з даної статті може бути не повною, через частої зміни законодавства. Крім того, саме ваша ситуація можливо вимагає, більш детального вивчення. Тому радимо проконсультуватися з нашими фахівцями за телефонами: в Москві +7 (499) 938-44-32 , в Санкт-Петербурзі: +7 (812) 467-34-03 , По всій Росії 8 (800) 511-81-26 - це безкоштовно, анонімно і професійно!

Повернути прибутковий податок з усієї суми, витраченої на навчання, навряд чи вийде. Законом визначено максимальні суми, з яких можуть бути здійснені податкові відрахування.

При оплаті особистого навчання максимальна сума становить 120 тисяч рублів. Це означає, що скільки б ви не витратили на своє навчання, податкове вирахування буде наданий на цю суму. Прибутковий податок з цієї величини складає 15 тисяч 600 рублів і це максимальна компенсація при оплаті особистого навчання.

Платна навчання дітей має на увазі максимальну суму, на яку можуть бути поширені податкові компенсації, в 50 тисяч рублів на кожну дитину. Це становить 6500 рублів щорічної компенсації.

Для того щоб можна було розраховувати на максимальну компенсацію необхідно в звітному періоді заплатити прибутковий податок в сумі не меншій, ніж величина цієї компенсації.

Документи для надання в податкову службу

Пакет документів для податкової служби складається з:

Виплати компенсації здійснюються на наступний рік після подачі заяви.


Поділитися в соціальних мережах

Хто має право на податкову компенсацію за навчання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online