3-ПДФО при поверненні - відсотки по іпотеці, зразок, приклад, документи, за всі роки

  1. можливість повернення
  2. Хто здає звітність
  3. В які терміни
  4. документи, що додаються
  5. розрахунок сум
  6. приклад заповнення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви купуєте нерухомість з використанням іпотечних коштів, то маєте повне право зробити повернення сплаченого податку (при дотриманні ряду умов).

Для звіту по доходах і заяви про своє право на майнове відрахування використовується декларація.

Форма 3-ПДФО за відсотками іпотеки - це можливість громадян (про яку знають не всі) відстояти своє право на повернення частини витрачених грошей.

Чи не правильно думати, що повернути податок з відсотків по іпотеці можуть всі без винятку. Є певні умови, без дотримання яких кошти з перерахованого раніше податку з бюджету сплачені не будуть.

Хто, коли і як може звернутися до уповноважених структури для отримання вирахування при купівлі нерухомості?

можливість повернення

Позичальник має право повернути суму з відсотків за іпотечним кредитом ( ст. 220 НК ) В розмірі 13%. Але таку можливість мають лише такі особи, у яких є офіційна прибуток, що обкладається прибутковим податком.

Розмір повернення здійснюється тільки в рамках сум, що були утримані як податок. Чим менше заробіток у платника податків, тим меншу суму з державного бюджету він зможе повернути.

Для підтвердження свого права на отримання пільги, особа повинна подати всі необхідні документи до податкового органу, а також підготувати декларацію за формою 3-ПДФО .

Зменшено суму виплати по іпотеці може бути після проходження процедури отримання майнового вирахування податку. Така можливість надається платникам податків лише на суму 260 000 руб.

Розрахунок проводиться в залежності від вартості купленого майнового об'єкта, але ціна його не повинна перевищити 2 000 000 руб.

Якщо іпотека взята з використанням материнського капіталу, то цю суму враховано при розрахунку податкового відрахування не буде. Не обов'язково для подачі заяви на відрахування чекати повного погашення іпотечного кредиту.

Можна довідки подати до податкових структури вже через рік після придбання нерухомості. Вам буде відмовлено в наданні вирахування по іпотеці, якщо:

  • ви не маєте офіційного заробітку;
  • вже використовували право відрахування раніше;
  • документи складені з помилками або не представлено одну з потрібних довідок;
  • іпотека, що використовується, взята в іноземному банку.

Хто здає звітність

Декларація за формою 3-ПДФО подається категоріями платників податку, що перераховані в ст. 227 НК . це:

  1. Фізична особа, що веде підприємницьку діяльність - за коштами, що були отримані при роботі ВП.
  2. Нотаріуси та адвокати, які займаються приватною практикою.
  3. Фізична особа, що отримала прибуток від реалізації нерухомого майна, яке перебувало в праві власності менше 3 років, в незалежності від розміру доходу. Причому особи зобов'язуються надавати звіт до Податкової, незалежно від того, чи варто їм оплачувати ПДФО чи ​​ні.
  4. Фізособа, що отримало прибуток від продажу акцій, крім угод, укладених за допомогою брокера, довірчого керуючого або іншої особи відповідно до договорами доручення .
  5. Фізособа, що отримує прибуток від оренди нерухомості згідно договорами , Що полягали з громадянами.
  6. Особа, що отримує прибуток відповідно до цивільно-правовим договором .
  7. Резидент країни, який отримав прибуток від джерела поза РФ.
  8. Особа, що виграло в лотереї, на тоталізаторі.
  9. Особа, що має прибуток від продажу права на майно або часткою в статутному капіталі по договору .
  10. Особа, з якого не стягувався податок податковими агентами і т. Д.

В які терміни

згідно ст. 220 НК , Декларація на податковий відрахування може бути надана після закінчення податкового періоду, тобто після закінчення року (до 30 квітня того року, що настає за звітним).

Відповідно до ст. 220 п. 8 НК, майновий податкове вирахування при купівлі житла може надаватися платнику податку до закінчення звітного періоду, якщо він звернеться до податкового агента з заявою.

Для цього варто мати документи, що підтверджують можливість скористатися вирахуванням. Зробити повернення при погашенні відсотків іпотеки (за цільовим позикою) можна тільки з одного об'єкта нерухомості.

За платником залишається право одержати відрахування у одного або декількох роботодавців, вибір яких залишається за фізичною особою.

Якщо відрахування вже отримано у одного податкового агента, і особа повторно звертається за вирахуванням до іншого агенту, то порядок його надання буде аналогічний правилам, описаним в ст. 220 п. 7 НК.

Право на відрахування підтверджується податковими структурами протягом 30 днів з моменту подачі заяви та пакету документації, що підтвердить таке право.

За умови, що платник податків подав всі необхідні довідки та написав заяву на відрахування при покупці житла та погашення відсотків по кредиту, але роботодавець втримав податок в повному обсязі, сума податку буде повернута відповідно до порядку, описаним в ст. 231 НК .

Подати декларацію можна в будь-який час після здійснення угоди купівлі-продажу. Тобто, якщо житло купувалося (з використанням іпотечної суми) в 2012 р, то звернутися за поверненням коштів податку можна навіть в 2019 році.

Дуже важливо правильно заповнити 3-ПДФО за відсотками по іпотеці, адже це гарантія того, що ваші вимоги будуть задоволені.

Які довідки варто для цього зібрати, які бланки доведеться заповнити? Як безпомилково зробити розрахунок суми, що підлягає поверненню?

документи, що додаються

В основному пакеті документації повинні бути:

З зібраними документами і заповненою декларацією потрібно звернутися до Податкової інспекції за місцем проживання, незалежно від того, де розташовується іпотечне житло. Документи варто подавати щороку, поки ви не використовуєте допустиму суму вирахування.

Повторна подача повного переліку довідок не потрібно буде, - потрібно буде надавати 2-ПДФО, заяву на відрахування і довідку від представника банківської установи, а також виписку про рух грошей.

розрахунок сум

Розберемося на прикладі. Ви купили житло за ціною 4, 4 млн. Руб. Кредит склав 2,2 млн., А узятий він був на 10 років. Якщо підрахуємо підсумкову суму кредиту, отримаємо такі цифри - 1,1 млн.

Відрахування можна отримати з 3,1 млн. Руб. (2 млн. - максимум від ціни об'єкта, що можна застосувати до відрахування, 1,1 млн. - іпотечна сума).

Розмір відрахування майнового характеру - 403 тис. Руб. (це 13% від 3,1 млн.). 260 тис. - сума, яку платник податку має право отримати відразу. При цьому не береться до уваги спосіб сплати 2 млн. Ліміту.

Єдина умова - прибуток позичальника повинна бути достатньою для здійснення вирахування податку з заробітної плати. Сума ж вирахування по іпотеці буде повернута тільки в міру її погашення, тобто на протязі 10 років.

Отже, формула, що використовується при підрахунку суми повернення, виглядає так:

Якщо в році вже надавалися будь-які відрахування (наприклад, на навчання), тоді сума буде зменшена на суму, що повернута платнику податків.

приклад заповнення

Наприклад, фізична особа купило квартиру в 2008 р за вартістю 2,5 млн. Руб. Сума прибутку (з довідки 2-ПДФО) склала в цьому ж році 360 тис. Руб. За кредитом сплачено 95 тис. Руб., Що підтверджує довідка від банку.

У декларації заповнюється лист Л:

У бланку необхідно заповнити всі рядки 1-го пункту (з свідоцтва про те, що нерухомість зареєстровано).

Потрібно вказати:

ОсередокОпис

Код територіального округу Можна уточнити в податковому органі 1.7 Оскільки ціна об'єкта більше дозволеного ліміту в 2 млн., То варто вказати тільки 2 млн. 1.8 Вкажіть суму відсотків, що є у виписці з банку 2.7 Розмір прибутку з довідки 2-ПДФО 2.8, 2.9 Сума, що не перевищує зазначеної в пункті 2.7. Тобто, пункту 2.9 буде відповідати пункт 1.8, а пункт 2.8 = сума 2.7 - 2.9 2.10 Залишки ціни на нерухомий об'єкт, що переходить на наступний рік. Це сума з пункту 1.7 - 2.8

У представленому прикладі сума залишку посилання - 1 735 000 руб., Яка перейде на наступний податковий період. У новому році будуть приплюсовані відсотки з кредиту, і сума відрахування буде обчислена з їх урахуванням.

Далі варто заповнити лист А (з довідки по формі 2-ПДФО):

Далі варто заповнити лист А (з довідки по формі 2-ПДФО):

Фото: лист А 1

Фото: лист А 1

Фото: лист А 2

Наступний крок - заповнення 1-го розділу:

Переходимо до розділу 6:

Переходимо до розділу 6:

Фото: розділ 6

Зверніть увагу, що ОКАТО - це показник з довідки 2-ПДФО. За цим кодом оплачіÐ

Хто, коли і як може звернутися до уповноважених структури для отримання вирахування при купівлі нерухомості?
Які довідки варто для цього зібрати, які бланки доведеться заповнити?
Як безпомилково зробити розрахунок суми, що підлягає поверненню?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online