Україна переходить на європейську систему моніторингу води

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кабінет міністрів підтримав розроблений Мінприроди порядок здійснення державного моніторингу вод, який почне діяти в Україні з 1 січня 2019 року і запровадить нову європейську систему моніторингу водних ресурсів.

Про це поінформував міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляється на сайті Мінприроди .

"Ми нарешті вводимо в Україні точно такі ж підходи до моніторингу стану поверхневих вод , Які діють в Європейському Союзі. Це означає, що ми покінчимо з ситуацією, коли кілька органів моніторили одні й ті ж показники, а за іншими не стежив ніхто, коли різні органи вимірювали в різних одиницях, а загальнодержавна програма моніторингу не давала чіткої картини стану водних ресурсів ", - сказав Семерак .

Кабінет міністрів підтримав розроблений Мінприроди порядок здійснення державного моніторингу вод, який почне діяти в Україні з 1 січня 2019 року і запровадить нову європейську систему моніторингу водних ресурсів

Він зазначив, що нова система моніторингу дозволить реально оцінити ситуацію зі станом водних ресурсів в Україні і надалі на підставі цих даних будуть прийматися ефективні управлінські рішення.

Читайте також: Школярі в Дніпре могли отруїтися забрудненою водою

Крім того, нова система моніторингу дасть можливість кожному громадянину і експерту отримувати доступним чином і по-європейськи класифіковані дані про стан водних масивів, басейнів річок в цілому. Дані, отримані в результаті моніторингу, будуть публікуватися на спеціалізованому порталі.

Нагадаємо, Україна, відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС, взяла на себе зобов'язання реформувати водний сектор і здійснювати управління ним за басейновим принципом, як того вимагає Рамкова водна директива Європейського Союзу. В кінці 2016 року парламент прийняв розроблений Мінприроди законопроект № 3603. Басейнова принцип управління водними ресурсами також передбачає, що фінансовий механізм гарантує безпосередній зв'язок між платою за водокористування і фінансуванням пріоритетних водоохоронних заходів в межах басейну.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online