Велосипедні маршрути Москви

маршрут №1

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Опис маршруту: станція метро «Ботанічний Сад» - парк «Ростокинский акведук» - річка Яуза - Підгірська набережна - Котельническая набережна.

Маршрут для початківців велотуристів, а також для любителів спокійної їзди. Під час руху по маршруту можна помилуватися московськими локаціями, а також добре провести час, спілкуючись з друзями.

Початок маршруту - станція метрополітену «Ботанічний Сад». Місцем зустрічі можна призначити невелике затишне і небагатолюдний сквер. Проїхавши цей сквер наскрізь, потрапляємо на стежку, що йде вниз від Ризположенського церкви до ставка. Місток допоможе перебратися на іншу сторону ставка. Напрямок нашого подальшого руху Ростокинский міст. Наша мета - гарний старий парк «Ростокинский акведук». Акведук був побудований ще при Катерині I і на той час був найбільшим кам'яним мостом столиці. Парк дуже затишний і спокійний, лавочки, алеї і клумби налаштовують на розмірений і спокійний темп життя, посеред сучасної Москви. З парку виїжджаємо до річки Яуза і лісопарковій зоні в районі річки. Тут є гарна грунтовка по якій можна спокійно рухатися уздовж річки. Виїхавши на асфальт потрапляємо спочатку на Підгороднє набережну. Це найдовша ділянка шляху. На щастя на набережній трохи людей і рух легке і приємне. Праворуч і ліворуч по шляху проходження розташовані численні церкви і монастирі, парки. Непомітно виїжджаємо на Котельнической набережну. Маршрут в цьому місці рекомендується закінчувати, однак для любителів більш тривалих прогулянок маршрут може бути продовжений.

маршрут №2

Опис маршруту: Краснохолмского набережна - Котельническая набережна - Олександрівський сад - Кримський міст - Пушкінська набережна - Нескучний сад - Третє транспортне кільце - Бережковській набережна - Київський вокзал.

Маршрут динамічний і в той же час нескладний, прекрасно підходить для психологічного розвантаження і підтримки фізичної форми. Оскільки проходить практично повністю по Москворецкая набережній. Цей маршрут є одним з найбільш улюблених прогулянкових велосипедних маршрутів москвичів.

Початок маршруту - невеликий парк за Новоспасским ставком. Зовсім поруч Новоспасский монастир і усипальниця родини Романових. Стартуємо і рухаємося в бік Котельнической набережній і далі до знаменитого собору Василя Блаженного. На Красну площу виїжджати не можна, там рух на велосипедах заборонено, тому робимо невелику петлю і об'їжджаємо головну площу країни по провулках біля ГУМу. Максимальна увага! У провулках багато припаркованого автотранспорту та треба бути сильно обережним, щоб не подряпати машину педалями велосипеда (ненавмисно звичайно). Наступний пункт маршруту - Олександрівський сад, де рекомендується підкріпитися і запастися водою в дорогу, оскільки такої великої кількості торгових точок як тут більше ніде по шляху прямування не буде. Минаємо храм Христа Спасителя, а потім Кримський міст. Проїжджаємо Пушкінську набережну, яка ідеально підходить для катання з неї відкриваються чудові краєвиди і важливо, що вона має велосипедні доріжки для їзди. Недолік один, по цих доріжках люблять прогулюватися пішоходи і їх можна по неакуратності збити. Через Нескучний сад їдемо в сторону вулиці Косигіна, а потім виїжджаємо на Третє транспортне кільце. Бережковській набережна і ми у фінальній точці - Київському вокзалі. На все про все часу витрачаємо близько півтори години.

маршрут №3

Опис маршруту: станція метро «Тургенєвська» - Старий Арбат - Садове Кільце - Патріарші пруди - Болотяна площа - Манежна площа - Устьінскій сквер - Слов'янська площа.

Прекрасний маршрут, особливо підходить для катання з друзями і ще більше підходить для катання з іногородніми друзями, які приїхали побачити Москву. Особливо ефектна прогулянка в нічний час, коли вулиці порожні й тихі.

Початок маршруту - Бульварне кільце. По вулиці Тверській, а потім через перехід під нею і під'їжджаємо до храму Великого Вознесіння, який просто неможливо не помітити і яким не можна не захопитися. Старий Арбат вночі виглядає незвично і інтригуюче. По Садовому кільцю потрапляємо до Патріаршим ставків, а далі через Болотну, а за нею Манежну площу, через Устьінскій сквер потрапляємо на Слов'янську площу. Це фінальна точка подорожі.

маршрут №4

Опис маршруту: Воробйови гори - вулиця Косигіна - площа Гагаріна - вулиця Стасова - 1-й Донський проїзд - вулиця Митна - Даниловський Вал - вулиця Дербеневская - Новоспасский міст - 3-тя Фрунзенська вулиця -вулиці Єфремова - Андріївський монастир.

Маршрут середньої складності, його протяжність 33 кілометри, а приблизний час проходження близько чотирьох годин.

На Воробйових горах багато велотуристи призначають свою точку збору. У разі даного маршруту отримав неофіційну назву «Монастирі Москви», вибір цієї точки в якості точки збору повністю виправдано. Стартуємо і рухаємося по вулиці Косигіна, залишаючи осторонь площа Гагаріна, прямуємо до Ленінському проспекту. Звертаємо і через вулицю Стасову рухаємося по вулиці Донський, проїхавши яку потрапляємо на 1 Донський проїзд. Перед нами древній Донський чоловічий монастир, який був заснований ще в 1591 році. Тепер, оглянувши архітектурний пам'ятник прямуємо до Данилову монастирю. Потім від нього по вулиці Дубінінській і Жуков проїзд, і Новоспасский міст потрапляємо до ще одного легендарному московському Новоспаському чоловічому монастирю. Неподалік Симонов монастир, оглянути який також варто обов'язково. Тепер ми потрапляємо по Симоновський набережній на вулицю Східну. Уздовж Москва річки доведеться проїхати пристойний ділянку шляху і перед нами Новодівочий жіночий монастир. Звідси нам пряма дорога через вулицю Лужники і Лужнецький міст до Андріївського монастиря. Це наша фінальна точка маршруту.

маршрут №5

Опис маршруту: Воробйови гори - Андріївська набережна - Кримська набережна - Якиманская набережна - Болотяна набережна - Садовницька набережна - Космодаміанська набережна - Шлюзова набережна - Краснохолмского набережна - Гончарна набережна - Котельническая набережна - Москворецкая набережна - Кремлівська набережна - Пречистенская набережна - Фрунзенська набережна.

Даний маршрут стартує з Воробйових гір і проходить виключно по набережних Москви. Маршрут вимагає певної навички орієнтування в хитросплетінні московських вулиць. Маршрут рекомендований для велосипедистів мають середню і вищу ступінь підготовки.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online