Де взяти кредит безробітному: які банки дають позику непрацюючим

  1. Кого вважати безробітним?
  2. Кредити безробітним без джерел доходу
  3. мікрофінансові організації
  4. брокери
  5. Приватні кредитори
  6. банки
  7. Кредитні пропозиції банків для безробітних
  8. Кредити безробітним, які мають додаткові доходи
  9. Кредит під бізнес-план

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи дають кредит безробітним? Як взяти кредит непрацюючому людині? Щодня сотні схожих запитів забиваються в пошуковий рядок Яндекса і Googlе. Людям, які потрапили в складну життєву ситуацію, коли немає ні роботи, ні грошей, завжди хочеться допомогти. Але як? Посприяти в отриманні кредиту? Пояснити, на яких умовах і де взяти кредит безробітному?

Ця тема неоднозначна, суперечлива. З одного боку, дійсно, є ситуації, коли позика безробітному вкрай необхідна. Як її оформити і в якому банку, детально розглянемо нижче. З іншого ж все інакше - багато хто не віддають собі звіт про наслідки такого кроку. Кредит - це боргова яма, з якої без сторонньої допомоги практично нікому з безробітних вибратися не вдавалося.

Кого вважати безробітним?

Банки і МФО відносять до безробітних громадян, офіційно не оформленим на роботі:

  • студентів;
  • пенсіонерів;
  • людей, які не мають роботу на момент звернення за позикою.

Для двох перших категорій в кредитних організаціях розроблені спеціальні програми. Тому оформити кредит для них не складає великих труднощів. Головне вписатися в вікові рамки, прописані в регламенті банків. При цьому мінімальний вік коливається від 18 до 26 років, максимальний обмежений 55-65 роками у жінок і 70-75 у чоловіків.

Складнощі виникають саме у безробітних. Їх слід розділити на дві категорії:

  • не мають роботи і інших джерел доходу;
  • безробітні офіційно, але отримують стабільний дохід з інших джерел, при цьому часто дуже пристойний.

За юридичним статусом вони для кредитора рівні. На практиці перші можуть розраховувати на незначну суму позики при дуже великих відсотках за користування кредитом, а другі - отримати солідну суму кредиту на лояльних для клієнта умовах.

Кредити безробітним без джерел доходу

У Росії кількість безробітних за офіційною статистикою досягає 5-6%. Це величезний резерв клієнтів для кредитних організацій. Причому значна частина людей, які втратили роботу, постійно знаходиться в пошуку позики.

Проблему частково вирішують МФО, що видають кредити безробітним без довідок і поручителів. Банки, до останнього часу, такої категорії позичальників відмовляли. Їх рішення логічні і обгрунтовані. Кредит - це завжди ризик не отримати гроші назад. Тому подача заявки супроводжувалася оформленням безлічі паперів, що підтверджували здатність дебітора повернути позику.

Велике число потенційних позичальників, в умовах жорсткої конкуренції за кожного клієнта, змусило банки змінювати свою політику і освоювати перспективний сегмент ринку - людей без роботи. Умови для отримання кредиту стають все більш простими, все менша кількість паперів доводиться надавати співробітникам банків для його оформлення.

На цю проблему слід поглянути і зі зворотного боку. Чи потрібен кредит безробітному? Адже у нього і так недостатньо коштів для існування. Оформивши позику, він закриває проблеми дня сьогоднішнього, але посилює, і часом дуже сильно, їх в майбутньому. Адже доведеться віддавати і кредит, і відсотки за нього. Щоб зрозуміти, наскільки потрібен кредит безробітному, необхідно розібратися в цілях, на які він береться.

На харчування і оплату комунальних послуг необхідності шукати додаткові джерела фінансування у безробітних немає. Діюча в Росії соціальна система захисту громадян дозволяє після реєстрації на біржі праці отримувати допомогу. На перераховані цілі його вистачає.

Залишається споживчий кредит і фінанси для відкриття своєї справи. Оформляючи позику на покупку, завжди необхідно бути впевненим на 100% в тому, що при поверненні боргу не виникне проблем. В іншому випадку судові пристави опишуть покупку і змусять виплатити відсотки за кредит. В результаті позичальник повернеться в ситуацію до позики, ще й з боргом по ньому.

Правильно буде почекати з придбанням товару або отриманням послуги. Знайшовши роботу з гідною оплатою, можна здійснити бажання без будь-яких наслідків. Якщо виникла ситуація, коли дійсно потрібен кредит (наприклад, хвороба члена родини), можна звернутися:

  • мікрофінансові компанії;
  • брокерські контори;
  • приватним кредиторам;
  • банки.

мікрофінансові організації

Найпростіше взяти кредит в МФО. Тут без підтвердження доходів його оформлять без відмови кожному, в тому числі і клієнтам з поганою кредитною історією. Ціна таких грошей - висока. Тут великі, до 800% в рік, ставки по кредитах ( «Бистроденьгі»), малий термін кредитування - до 50 днів, незначні суми - до 15 000 руб., Великі штрафні санкції за прострочення платежу.

Крім цього, позика перераховується на картку. Перевести в готівку її без комісії не вийти. Практика показує, що кредит в 15,0 тис. Руб. часто перетворюється в 200,0-300,0 тис. руб. боргу. Слід дуже ретельно подумати, перш ніж брати таку позику.

Важливо: кредит непрацюючому без довідок і поручителів з грейс-періодом і без комісійних за оформлення можна отримати на віртуальну карту Kviku (умови користування позикою і порядок оформлення дивіться тут ).

брокери

На ринку фінансових послуг з'явилися посередники - брокери. У таких конторах працюють, як правило, колишні співробітники банківської сфери. Їх реклама, що вони допоможуть взяти позику офіційно непрацюючим клієнтам, має під собою підставу. Але тут необхідно враховувати кілька важливих моментів:

  • Доведеться сплатити послугу з тих же кредитних грошей;
  • При невиконанні умов угоди брокерська контора не поверне внесену оплату. У ньому (угоді), в принципі, не може бути прописано умова обов'язкового укладення кредитного договору. Стандартний пункт - надання інформації про банки та їх кредитних лініях, який завжди виконується. Таку інформацію можна знайти в інтернеті самостійно;
  • Поки немає банку, який видає споживчий кредит без забезпечення або поручителів клієнтам без фінансових джерел для існування (роботи або будь-яких доходів від інших видів діяльності).

Слід враховувати - звертаючись в подібну контору, можна нарватися на шахраїв.

Увага: якщо у позичальника є можливість взяти кредит під заставу нерухомості або надати поручителя, то перші два варіанти слід відкинути.

Приватні кредитори

Ситуація з фізичними особами, що дають в борг, неоднозначна. З одного боку, немає паперової тяганини, досить боргової розписки, а за сумою і відсотками можна домовитися в особистій бесіді. Часто умови бувають більш лояльні, ніж у банку.

З іншого боку, не завжди можна знайти таке джерело фінансування в районі проживання, а також висока ймовірність потрапити в лапи шахраїв.

банки

Найкращий варіант вирішення фінансових складнощів - позика в банку. Тут найменший відсоток річних серед усіх можливих джерел поповнення сімейного бюджету. Перш ніж розглянемо, які банки дають кредит непрацюючим, відзначимо кілька важливих моментів.

1. Оформити споживчий кредит готівкою в банку, в описуваному випадку, навряд чи вдасться. Поки немає жодного банку, що не потребує довідку з останнього місця роботи або за формою 2-ПДФО. Така позика можливий тільки під заставу нерухомості або при наданні поручителя.

2. Спроба оформити кредитну карту не дає повної гарантії отримання позики. Опоненти можуть заперечити: більшість кредитних карт оформляється в режимі онлайн і не вимагають довідок з останнього місця роботи. Проблеми немає.

Таке судження не зовсім коректно. Дійсно, в заявці не вказується місце роботи, але в обов'язковому порядку потрібні номер ІПН або СНІЛС. За ним служба безпеки банку швидко встановить статус клієнта - працюючий чи безробітний, його середньомісячну зарплату. Отримає вона цю інформацію з бази даних пенсійного фонду, де видно щомісячні внески. Ні внесків - немає роботи.

Куди варто спробувати звернутися за кредитом непрацюючому.

На підставі цієї інформації кредитний відділ банку буде приймати рішення про видачу кредиту. Якщо клієнт протягом тривалого часу працював, то його видадуть, але на більш жорстких умовах: підвищена процентна ставка і сума менше запитуваної.

Увага: за обслуговування кредитних карт стягуються комісійні. Погасивши заборгованість по кредиту, необхідно анулювати картку, інакше будуть нараховуватися відсотки.

3. Система аналізу не спрацює, якщо позичальник звернувся за позикою протягом 30 днів після звільнення. У пенсійному фонді просто не буде прочерку зі сплати внесків. Отже, заявник - працює.

4. Під забезпечення кредиту банк завжди дасть позику на загальних умовах - немає ризику неповернення боргу. Заставою може бути нерухомість або автомобіль. Оформляючи таку позику, необхідно бути впевненим у його поверненні. В іншому випадку можна позбутися застави, і не за ринковими цінами, а за оціночною вартістю.

5. Б Анки завжди видають кредит при наданні поручителя. Їм немає різниці, хто його погасить.

Кредитні пропозиції банків для безробітних

Які банки дають кредит безробітним? У сфері фінансових послуг розроблено кілька програм для фінансування безробітних.

Сбербанк. У споживчий кредит безробітному без додаткових джерел доходу буде відмовлено. Висока ймовірність оформлення в Ощадбанку кредитної картки. Обов'язкові умови:

  • хороша кредитна історія;
  • наявність у власності рухомого або нерухомого майна, не закладеного іншим організаціям.

Довідково: майно демонструє фінансові можливості клієнта. У заставу не оформляється.

У таких кредитів процентні ставки вище, для кожного позичальника розраховуються індивідуально. Ліміт - до 15 000 руб. Всі інші вимоги до клієнта і умови надання - стандартні (дивіться тут ).

Альфа Банк. Ситуація зі споживчим позикою аналогічна Ощадбанку. При оформленні кредитної карти є відмінності:

  • обов'язкове відвідування офісу;
  • заповнення спеціальної анкети.

На остаточне рішення банку за заявкою на позику можуть вплинути:

  • кредитна історія;
  • склад сім'ї (кількість утриманців);
  • достовірність заповнення анкети;
  • наявність будинку або квартири;
  • зовнішній вигляд заявника.

Ліміт, процентна ставка і термін кредиту визначаються індивідуально. Якщо одна з позицій не влаштовує клієнта, він може не підписувати договір.

Тінькофф Банк. За паспортом в день звернення можна взяти кредит на карту в Тінькофф Банк . Стандартна ставка - 23,9%. Термін до 5 років. Вік - старше 18 років. При відсутності постійного доходу процентна ставка буде вище, терміни надання кредиту - коротше, ліміт - менше. З документів необхідно надати:

  • паспорт;
  • водійські права;
  • ІПН або СНІЛС.

Кредити безробітним, які мають додаткові доходи

Серед безробітних є великий прошарок людей, які існують в комфортних умовах - вони мають інші джерела існування. Серед них:

  • люди вільних професій - художники, літератори, композитори і т.д .;
  • представники народної творчості;
  • рантьє - живуть на відсотки від акцій, банківських вкладів і т.д .;
  • нелегали - працюють без оформлення трудових договорів (фрілансери (віддалена робота в інтернеті), шабашники);
  • робітники-мігранти - особи, періодично виїжджають на заробітки за межі Росії.

Як отримати кредит безробітному в таких умовах? Тут умови оформлення позики значно змінюються, але тільки в банках. Розглянувши заявку і документи, що підтверджують розмір і джерела доходу, банк схвалює не тільки оформлення кредитної картки, але і споживчий кредит, у тому числі і готівкою. Сума позики може бути істотною. Серед кредиторів:

  • Сбербанк;
  • Пошта Банк;
  • Тінькофф Банк;
  • Банк «Ренесанс Кредит»;
  • Російський Стандарт.

У кожному з них потенційному клієнту запропонують кілька кредитних ліній, умови надання позики будуть індивідуальними.

Кредит під бізнес-план

Чи можна взяти кредит на відкриття своєї справи? На даний момент в Росії все банки охоче видають кредит вже працюють ІП або юридичним особам. Існуюча в Ощадбанку програма допомоги бізнесменам згорнута.

Добре складений бізнес-план залишає невеликі шанси на отримання стартового капіталу. Необхідно бути наполегливим у досягненні своєї мети.

Якщо ідея дійсно стоїть, рекомендуємо обладнання взяти в лізинг. Де можна отримати гроші на початковий внесок? Як ні парадоксально, але в банку.

Лізинг передбачає початковий внесок в сумі 20-30%. Отже, сума, спочатку запитувана у кредитора, також складе 20-30%, а це вже зовсім інші ризики. Імовірність отримання такого кредиту дуже висока.

Втративши роботу, слід з обережністю ставитися до оформлення кредиту. Одна або дві прострочення і пені через штрафних санкцій перетворяться в сніжний ком проблем, який буде переслідувати позичальника дуже довго.

Відео по темі

Кого вважати безробітним?
Як взяти кредит непрацюючому людині?
Але як?
Посприяти в отриманні кредиту?
Пояснити, на яких умовах і де взяти кредит безробітному?
Кого вважати безробітним?
Чи потрібен кредит безробітному?
Як отримати кредит безробітному в таких умовах?
Де можна отримати гроші на початковий внесок?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online