Підвищення пенсій Чорнобильців в Україні зросли на 11%

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

17 жовтня 2017, 13:54 Переглядів: 17 жовтня 2017, 13:54 Переглядів:   Пенсії чорнобильцям підвищилися

Пенсії чорнобильцям підвищилися. Фото: архів. Фото: Олександр Яремчук

З жовтня мінімальна пенсія ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС в Україні зросла на 11%. Про це повідомляється на офіційній сторінці Кабінету міністрів в Facebook.

"Пенсійна реформа передбачає перерахунок пенсій відповідно до більш високою заробітною платою. Також з жовтня виріс показник прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Відповідно, зросли і інші соціальні виплати, які розраховуються з використанням цього показника. Зокрема, на 11% зросли мінімальні пенсійні виплати ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС ", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, мінімальний розмір виплат чорнобильцям I групи збільшився до 4 138 грн, II групи - до 3: 702 грн, III групи - 3 267.

Як відомо, в жовтні в Україні змінився мінімальний розмір пенсії для всіх пенсіонерів . Індексація не залежала від пенсійної реформи і повинна була підвищити мінімальну пенсію на 60 гривень - з 1312 до 1 373 грн. Однак в Кабміні вирішили: якщо Верховна Рада схвалить пенсійну реформу, мінімальна пенсія з 1 жовтня 2017 року зросте більш значно.

3 жовтня законопроект про пенсреформе був прийнятий в парламенті , Тому розмір мінімальної пенсії підвищиться нема на 60, а на 140 грн - до 1 452 грн.

Мінімальна пенсія в Україні за законом повинна бути не нижче, ніж 40% від мінімальної заробітної плати. Зараз минзарплата становить 3 200 грн, тобто мінімальна пенсія - не менше ніж 1 280 грн. У 2018 році, згідно з бюджетної резолюції, мінімальну зарплату планують підвищити до 3 723 грн. Тобто мінпенсії за законом повинна буде становити не менше, ніж 1 489 грн.

Нагадаємо, також пенсійна реформа передбачає осучаснення пенсій - за фактом, перерахунок всіх виплат за формулою з урахуванням показника середньої за три роки зарплати і нового коефіцієнта. Так, показник середньої зарплати збільшується до 3 764 грн, а коефіцієнт падає з 1,35% до 1%. Розмір "осучаснених" пенсій буде розраховуватися індивідуально для кожного пенсіонера - підвищення пенсій складе від 50 до більш ніж 1000 гривень . При цьому найвищі прибавки до виплат отримають ті, хто вийшов на пенсію давно, отримуючи при цьому зарплати в кілька разів вище середніх.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Українським чорнобильцям підвищили пенсії". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online