Чергове вбивство немовляти в Москві: від "бебі-боксу" мати відділяло всього 50 хвилин їзди: Новини Накануне.RU

  1. Чергове вбивство немовляти в Москві: від "бебі-боксу" мати відділяло всього 50 хвилин їзди

Чергове вбивство немовляти в Москві: від "бебі-боксу" мати відділяло всього 50 хвилин їзди

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

чергового немовляти "Бебі-бокс" не врятував від загибелі. Від вулиці Висока, де на смітнику у дворі житлового будинку було знайдено мертве немовля хлопчик, до найближчого пологового будинку з "ящиком для немовлят" мати-вбивцю відділяло трохи більше 20 км. Цей випадок противники "вікон життя" вважають показовим, він доводить неефективність системи: якщо вже мати зважилася на злочин, вона зробить його, незалежно від можливості зберегти йому життя. Лобісти поширення скандальних "ящиків" стверджують зворотне: розширення мережі "бебі-боксів" здатне вирішити проблему дітовбивства, передає кореспондент Накануне.RU .

Читайте також:

"Такі новини завжди дуже пригнічують, але особливо неприємно, коли їх використовують для реклами" бебі-боксів ". Прихильниками установки ящиків для підкидання дітей голослівно стверджується, що ці пристрої нібито повинні запропонувати вбивці альтернативу. Їм не важливо ні думка фахівців, які стверджують, що "бебі-бокси" ніяк не впливають на наміри дітовбивців, що ящики призначені для іншої категорії жінок - звичайних "отказніц", тобто тих жінок, які ніколи на вбивство не зважаться ", - заявляє активістка громадської організації" Рід ітельское всеросійське опір "Ольга Скопина.

За її словами, від найближчого "бебі-боксу" в Люберецком пологовому будинку мати-вбивцю відділяло 50 хвилин їзди, а від найближчого пологового будинку на вулиці Азовська - півгодини ходьби. Але жінка не вибрала ні одну з альтернатив вбивства.

"Жінка-вбивця несамовито ненавидить щойно народженого малюка, і ніякі" бебі-бокси "тут не допоможуть уникнути його вбивства." Бебі-бокси "не рятують від вбивства дітей, вони" рятують "їх від щасливої ​​родини і люблячої мами, за які суспільству можна було б і поборотися, а не сподіватися, що ящики для викидання дітей все виправлять ", - вважає Скопина.

Керівник проекту по установці "бебі-боксів" "Колиска надії" в Пермі Олена Котова не згодна з опонентами.

По-перше, менше ніж за годину до "бебі-боксу" в Люберец не добратися. "Ви коли-небудь приїжджали з Москви в Люберецький район? 2,5 години на машині до Люберец! Це ще без пробок. Тому говорити про те, що поруч знаходився" бебі-бокс "або" вікно життя ", я б не стала" , - зазначила Котова в розмові з Накануне.RU .

Другий аргумент активістки РВС про те, що жінка могла залишити дитину лікарям пологового будинку на вулиці Азовської, керівник "Колиски надії" також спростувала. "Це кримінальна стаття 125 -" залишення в небезпеці ". Навіть якщо дати дитину в руки лікаря, акушера, це стаття Кримінального кодексу. що вона на порозі лікарні кинула, що в руки лікаря дала, що в гіпермаркеті залишила, що в сміттєвому баку - однаково ", - додала Котова.

Так невже краще було залишити на смітнику?

В даний час Олена Котова з'ясовує, чи зверталася мати-вбивця до кого-то за допомогою.

"Жінка в цей момент думає не про дитину, а про себе. Якщо їй безпечно залишити дитину в" вікні життя ", то тоді вона вийде на контакт, тоді вона буде розуміти, що це безпека для неї. Ми через забезпечення" безпеки "для жінки оберігаємо дитини від травм. Варто розширювати не лише мережа "бебі-боксів", але і мережа реально працюючих кризових центрів . Не тільки передбачають психологічну допомогу, а й укриття. Їм часто навіть просто сховатися нікуди. Матері здійснюють такі вчинки, коли у них немає острівця безпеки, де вони могли б одуматися і прийняти рішення ", - додала Котова.

Нагадаємо, ідея поширення "бебі-боксів" спрямована на розгляд в Держдуму . Детально тема обговорювалася в ході громадських слухань в Челябінську, однак доводам більшості висловилися Громадська палата РФ не почула.

Quot;Ви коли-небудь приїжджали з Москви в Люберецький район?
Так невже краще було залишити на смітнику?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online