Акселератор технологічних стартапів BuildUP планує залучити до 200 проектів на початку 2019 р

19 грудня 2018 року в прес-центрі МІА «Росія сьогодні» оголошено про офіційний старт акселерационного програми технологічних стартапів BuildUP

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

19 грудня 2018 року в прес-центрі МІА «Росія сьогодні» оголошено про офіційний старт акселерационного програми технологічних стартапів BuildUP

19 грудня 2018 року в прес-центрі МІА «Росія сьогодні» компанії ПАТ «Галс-Девелопмент», АТ «Дон-Строй Інвест», ЗАТ «Фодд», Фонд розвитку інтернет ініціатив (ФРІІ) спільно з Фондом «Сколково» оголосили про офіційне старті акселерационного програми технологічних стартапів BuildUP. У заході по запуску першого масштабного проекту на російському будівельному ринку в сфері сучасних технологій та інноваційних розробок взяли участь: Сергій Калінін, президент ПАТ «Галс-Девелопмент», Олена Дерябіна, генеральний директор АТ «Дон-Строй Інвест», Олег Мороз, президент ЗАТ «Фодд», Олег Дубнов, віце-президент, виконавчий директор Кластера енергоефективних технологій Фонду «Сколково», Дмитро Корж, директор ТОВ «Акселератор ФРІІ». Портфель девелоперських компаній-учасників проекту включає 5 млн. Кв. м побудованих об'єктів, 30 діючих будівельних майданчиків і 4 млн. кв. м в планах до реалізації до 2022 року.

На прес-конференції, присвяченій запуску проекту BuildUP, учасники визначили «дорожню карту» - ключові напрямки для пошуку і відбору рішень. На етапі збору заявок, який пройде в січні-травні 2019 року, планується залучити близько 200 проектів. За результатами експертної оцінки перспективні розробки будуть відібрані в акселеративному програму. Робота акселератора буде включати в себе навчальні модулі та консультації із зовнішніми профільними експертами з метою вдосконалення пропонованих технологій і їх адаптації під завдання проекту. Всі бажаючі можуть подати заявку на участь у проекті BuildUp на сайті https://buildup.sk.ru .

Сергій Калінін, президент ПАТ «Галс-Девелопмент»:

«Нові вимоги до девелоперських проектів, законодавчі зміни кидають будівельникам нові виклики на всіх етапах життя будівлі від проектування і будівництва до подальшої експлуатації. Мета нашої програми полягає в пошуку готових до пілотного впровадження бізнес-ідей. Ми очікуємо отримати інноваційні рішення, спрямовані на зниження собівартості будівництва, скорочення термінів будівництва в 1,5 рази - при збереженні високої планки якості, підвищення ефективності експлуатації об'єктів нерухомості, поліпшення якості життя жителів. Ми сподіваємося, що нова програма і союз впливових компаній, дозволять вивести якість об'єктів на новий рівень, підвищить економічну ефективність будівництва і поліпшить якості життя покупців нерухомості ».

Олена Дерябіна, генеральний директор АТ «Дон-Строй Інвест»:

«Виходячи з нашого досвіду в пошуку інновацій, можу виділити розробки, які нам здаються найбільш перспективними. В першу чергу, це все, що дозволяє оптимізувати терміни будівництва. Ми вже проектуємо в BIM, вміємо працювати з модульними фасадами, але хотілося б зробити в цьому напрямку технологічний прорив. Друге - це якість будівництва. Ми можемо придумати феєричний проект, залежить найбільш інноваційні матеріали і технології - але потім все це потрапляє в руки будівельників, і якість реалізації задуманого залежить саме від них. В епоху глобальної цифровізації хотілося б мінімізувати вплив людського фактора на долю проекту. Третій напрям - енергоефективність та екологічність, і четверте - будь-які види електронних платформ, включаючи різні онлайн-сервіси для клієнтів. Вже сьогодні люди можуть купити у нас квартиру по інтернету, можуть входити в свій будинок по смартфону, можуть через мобільний додаток вирішити всі питання з компанією, що управляє. Очевидно, що в цій сфері закладений грандіозний потенціал, і нам хотілося б побачити нові ідеї і виступити провідниками цих ідей в реальність ».

Олег МОРОЗ, президент ЗАТ «Фодд»:

«Наша компанія добре відома на будівельному ринку Москви високою якістю своєї роботи і особливою увагою до організації будівельних майданчиків. Фахівці «Фодд» щодня вирішують найскладніші завдання, пов'язані з будівництвом в умовах мегаполісу. Однак нові вимоги до девелоперських проектів, необхідність підвищити привабливість продукту для кінцевих користувачів, законодавчі зміни кидають будівельникам нові виклики. Спільна акселеративному програма з провідними гравцями девелоперського ринку АТ «Дон-Строй Інвест» і ПАТ «Галс-Девелопмент» додасть нашій діяльності новий імпульс за рахунок залучення новаторських будівельних технологій та інноваційних рішень в управлінні проектами. Завдяки цій спільній роботі ми сподіваємося вивести будівельний ринок Москви на якісно новий рівень ».

Олег Дубнов, віце-президент, виконавчий директор Кластера енергоефективних технологій Фонду «Сколково»:

«Build UP - перший проект в Росії по роботі зі стартапами в області технологій для будівництва, який реалізується не однією компанією, а спільно лідерами ринку в партнерстві. Вперше разом працюють, з одного боку, три будівельних гіганта, а з іншого - два провідних інституту розвитку, що спеціалізуються на роботі з стартапами. Такий формат роботи акселератора створює значно більше можливостей для стартапів і за обсягом ринку, і за швидкістю впровадження інноваційних розробок. Фонд «Сколково» вважає перспективним такий формат акселераторів, особливо в таких традиційно консервативних галузях як будівництво, тому планує в наступному році переходити до реалізації акселеративному програми в такому форматі і в інших галузях - електроенергетиці, металургії, нафтогазової галузі. У сучасному світі швидкість розвитку технологій істотно зросла, відбувається швидке перенесення технологій між галузями, тому навіть такий «консервативної» галузі як будівництво необхідний нові підхід до з пошуку і впровадження нових технологій, який ми реалізуємо разом з партнерами в цьому проекті ».

Дмитро Корж, директор ТОВ «Акселератор ФРІІ»:

«Проект, який ми запускаємо - можливість для широкого кола технологічних стартапів подати заявку і показати свої рішення відразу трьом провідним гравцям девелоперського ринку. Це доступ до реальних бізнес-замовникам для тестування своїх продуктів і сервісів. Ми будемо залучати перспективні стартапи і виберемо ті, які зможуть в стислі терміни продемонструвати можливість застосування своїх рішень в одній з компаній партнерів або відразу в трьох. Кращі проекти будуть запрошені в спільну акселеративному програму ФРІІ і Фонду «Сколково».

Зовнішніми консультантами проекту виступлять провідні експерти в галузі інноваційних технологій - Нелюб Володимир, директор інжинірингового центру «Композити Росії» МГТУ ім. Н.е. Баумана, Микола Віханський, заступник директора по капітальних вкладеннях, будівельному нагляду та експертизи ГК «Росатом», Ірина Булгакова, голова Експертної ради Комітету Державної Думи з житлової політики, Олексій Парабучев, генеральний директор ДБУ «Агентство інновацій Москви», Олег Риндін, перший заступник керівника Департаменту містобудівної політики м Москви, Олексій Савченко, генеральний директор ТОВ «ОДПС Сколково» і ін. Контроль реалізації всіх пунктів угоди і акселерационного програми на в сіх етапах здійснює Координаційний комітет, до якого увійдуть представники сторін.

Програма завершиться у вересні 2019 року підсумкової сесією, результатом якої стануть проекти (не менше 12), що продемонстрували свою техніко-економічну ефективність і готових для пілотного впровадження в виробничий цикл. Стартапи, які успішно пройшли акселерацію, зможуть впровадити свої розроблені технології в бізнес-процеси ПАТ «Галс-Девелопмент», АТ «Дон-строй Інвест» і ЗАТ «Фодд». Офіційний сайт проекту BuildUp https://buildup.sk.ru .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online