Мікрорайон Зоря - 143900 - Балашиха: вчора, сьогодні, завтра!

  1. Схожі статті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Радянська 143900 Росія, Московська область, Балашиха +79267800636

мікрорайон Зоря - мікрорайон міста Балашиха Московської області Росії.

Поштовий індекс селища Зоря: 143922
Довідкова п. Зоря: 8 (495) 525-80-09. Довідкова служба МО РФ: 8 (495) 296-89-00.
Колишнє військове містечко ВВС Зоря. В даний час населення становить 22 тисячі осіб.
Дата заснування житлового містечка - 23 травня 1962 року. У травні 1962 головнокомандувач військами ППО маршал авіації В. А. Судец підписав наказ «Про призначення комісії з розгляду питання будівництва селища для об'єкта 190-Б».

Відпочинок і визначні пам'ятки

  • Музей Військ протиповітряної оборони з унікальною експозицією
  • Будинок офіцерів ВПС. У Будинку офіцерів є бібліотека, діють гуртки та студії для дітей та дорослих. У кіноконцертному залі демонструють фільми (нерегулярно), проходять концерти і театральні постановки (в основному учнів музичної школи та театральної студії).
  • Бюст Маршала Радянського Союзу Батицького П. Ф.
  • Пам'ятник «Захисникам неба Вітчизни у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років»
  • Перша і єдина в Росії присвячена офіцерським дружинам скульптурна композиція «Очікування»
  • Бари, кафе-клуб «Готика», ресторан «СВ»
  • Храм Сави Стороженского

У 1972 р в межах мікрорайону на місці піщаного кар'єру був обладнаний ставок з упорядкованим пляжем. Поряд зі ставком знаходиться зона відпочинку - прогулянкова доріжка, лавки для відпочинку, футбольне поле і спортивні майданчики, дитячий майданчик, літнє кафе. Зі сходу і півночі до кордонів мікрорайону прилягає ліс. На відстані близько 2 км знаходиться реліктове озеро Бісерово.

Мікрорайон Зоря міста Балашиха Московської області (Селище Зоря). Сорок п'ять років селище Зоря був закритим військовим містечком зі своєю структурою, житловим фондом та соціальними об'єктами.
Згідно з розпорядженням Уряду Російської Федерації від 4 листопада 2006 військовий містечко № 190-Б (сел. Зоря) виключено з переліку мають житловий фонд закритих військових містечок Збройних сил РФ і вся його інфраструктура передається в муніципальну власність міського округу Балашиха.
26 лютого 2007 року глава міського округу Балашиха В.Г. Самодєлов підписав постанову "Про впорядкування адресного господарства на території міського округу Балашиха", згідно з яким, колишнє військове містечко буде іменуватися мікрорайоном Зоря міського округу Балашиха.
На 1 липня 2012 року інфраструктура селища ще не передана Міністерством Оборони РФ в муніципальну власність, передана тільки житловий фонд, без земельних ділянок.

Схожі статті:

Новини Балашихи

У 2019 року в Балашисі планується відремонтувати 49 доріг. дороги →   У 2019 року в Балашисі планується відремонтувати 49 доріг У 2019 року в Балашисі планується відремонтувати 49 доріг. Дороги відремонтують в мікрорайонах Салтиковка, Кучино, павичі, Купавна, Саввін, Зоря, в кварталах Абрамцево, Безменково, ського, на вул. Нікольська, Богородская, Різдвяна та інших. У прес-службі адміністрації відзначили, що з ...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online