Ведення бухгалтерського обліку імпорту товарів

  1. Імпорт товарів: бухгалтерський і податковий облік у 2018 році
  2. Бухгалтерський облік ПДВ при імпорті товарів
  3. Допомога в обліку імпортних операцій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Головна / статті / Бухгалтерський облік в окремих сферах діяльності /

Ведення бухгалтерського обліку - від 5 000 Р в місяць
Консультація - безкоштовно

ПРАЙС ЛИСТ ПРАЙС ЛИСТ

КАЛЬКУЛЯТОР КАЛЬКУЛЯТОР

Багато компаній купують товари за кордоном або замислюються про це. Процес імпорту товарів досить тривалий і складний в плані документообігу. Тим не менш, у багатьох випадках придбати товар за кордоном набагато вигідніше, ніж купити його на вітчизняному ринку. Також є групи товарів або постачальники, які в Росії не представлені в принципі. У зв'язку з цим кожен п'ятий бухгалтер стикається з необхідністю відображення імпортних операцій у бухгалтерському обліку.

Імпорт товарів: бухгалтерський і податковий облік у 2018 році

Купівля товарів за кордоном досить часто починається з оформлення паспорта угоди - це пакет відомостей і документів, які організація-імпортер зобов'язана передати в банк, де у неї відкритий валютний рахунок. Паспорт угоди, по суті, є інструментом контролю дотримання валютного законодавства. Однак потрібно він не завжди, а лише тоді, коли сума контракту перевищує 50 тис. $. У паспорт угоди зазвичай включають підписаний контракт, заповнений бланк з інформацією про контракт і постачальника, при необхідності дозвіл валютного контролю.

Важливим моментом імпортної угоди є визначення собівартості купленого товару. Товари приймаються до обліку за фактичною собівартістю. Однак при ввезенні товарів зазвичай з'являються додаткові витрати у вигляді мит, плати за митне оформлення, транспортування і зберігання вантажу. Всі ці витрати також включаються в собівартість.

Курс, за яким компанія-імпортер враховує товар в обліку, залежить від моменту оплати. Якщо був авансовий платіж, то товар відображають в обліку за курсом на день оплати. Перераховувати вартість при переході права власності на товар не потрібно. А ось якщо оплата здійснювалася після переходу права власності, то на день оплати імпортер зобов'язаний показати курсову різницю.

Бухгалтерський облік ПДВ при імпорті товарів

При проходженні процедури митного контролю організація зобов'язана сплатити ПДВ. Розраховують його співробітники митниці, і без сплати податку товар не випустять із зони тимчасового зберігання. Надалі «імпортний» ПДВ можна прийняти до відрахування, але тільки при дотриманні ряду обов'язкових умов:

  • Товар поставлений на облік;
  • Товар використовується для операцій, виручка за якими обкладається ПДВ;
  • З товара сплачено ПДВ;
  • На товар і послуги з транспортування є первинні документи.

Якщо організація застосовує спрощенку і використовує об'єкт оподаткування «доходи», то сума ПДВ до відрахування не застосовується, а включається у вартість товару. Якщо ж спрощенець застосовує схему оподаткування «доходи мінус витрати», то сума ПДВ включається до складу витрат, що зменшують базу.

Допомога в обліку імпортних операцій

Облік імпортних операцій вимагає від бухгалтера чималої вправності і відмінного знання законодавства. Якщо ви вперше зіткнулися з необхідністю покупки товарів з-за кордону і прийняття їх до обліку, то ми пропонуємо вам скористатися допомогою професіоналів. Компанія «Аудит ПРО» надає будь-які консультації з питань бухобліку імпортних операцій. Наші бухгалтери допоможуть грамотно оформити паспорт угоди, відобразити в обліку собівартість куплених товарів, врахувати курсові різниці. 20-річний досвід роботи з компаніями, що займаються імпортом продукції, дозволяє нам вирішувати питання будь-якої складності і тільки в рамках законодавства.

Див. також

Див. також

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online