У станції метро "Солнцево" може з'явитися сітчаста дах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: ag.mos.ru

На порталі онлайн-референдумів "Активний громадянин" завершилося голосування за архітектурне рішення станцій метро "Новопеределкіно" і "Солнцево". Всього в голосуванні взяли участь 300 тисяч чоловік, повідомляє прес-служба проекту.

Москвичам було представлено 10 робіт фіналістів. Перше місце за проект дизайну станції метро "Солнцево" отримало російське архітектурне бюро Nefa Architects. За цю концепцію проголосували 46,86% учасників опитування.

Посилання по темі

"Робота Nefa Architects обігрує відчуття сонця на платформі і в надземних павільйонах. Образ сонячних променів реалізується за допомогою світних отворів в стінах і стелі. Платформу висвітлюють" сонячні бризки ", які виникають завдяки відображає властивостями штучних джерел світла, а природні сонячні промені потрапляють всередину павільйону крізь перфоровані металеві листи ", - відзначили в прес-службі.

Фото: ag.mos.ru

Друге місце зайняла робота архітектора Антона Барклянского, третє - проект російського бюро Wall, на четвертому - робота архітекторів з Rhizome Group, на останньому місці опинилася петербурзька команда "Роспроект М".

Нагадаємо, що станція "Солнцево" розташується в однойменному районі вздовж вулиці Богданова. Її обладнали двома підземними вестибюлями з виходами на вулиці Богданова і Попутну, а також до дому 4а і 6-го мікрорайону Солнцево. Імовірно, пасажиропотік на станції в ранкову годину пік складе 7500 осіб на годину.

У голосуванні за концепцію станції метрополітену "Новопеределкіно" перше місце зайняв дизайн латвійського архітектурного бюро United Riga Architects. За цей варіант свої голоси віддали 34,20% "активних громадян".

Фото: ag.mos.ru

"У цій роботі об'єднані споконвічно московські архітектурні мотиви і сучасні методи обробки інтер'єрів. Для цього були використані мотиви оздоблення теремів і палат старої Москви - настінні розписи у вигляді трав'яних орнаментів. Світлові короби навколо колон платформи станції також нагадують багатовікові склепіння московських палат", - додали в прес-службі.

Слідом за переможцем йде проект російського бюро Vox Architects, третє місце зайняла московська команда архітекторів FAS (t), четверте - німецькі архітектори з Gerber Architekten, п'яте - латвійський гурт Variant Studio.

Фото: ag.mos.ru

Відзначимо, що станція "Новопеределкіно" розташується під Боровським шосе у його перетину з вулицею Шолохова. Планована завантаження складе 120 тисяч осіб на добу.

Офіційно переможця міжнародного конкурсу на розробку дизайну станцій метро "Новопеределкіно" і "Солнцево" назвуть 13 листопада, при цьому будуть враховані результати опитування в "активному громадянина".

Нагадаємо , Що зараз в "активному громадянина" йде голосування за дизайн вестибюлів станцій метро "Спортивна" і "Китай-місто".

"Активний громадянин" - сервіс проведення електронних референдумів. Додаток було розроблено за дорученням Сергія Собяніна. Щотижня мер і уряд столиці пропонують для обговорення важливі для міста питання.

За участь в опитуваннях учасникам нараховуються бали. Набравши 1000 балів, користувачі отримують статус "Активний громадянин" і можливість купити різноманітні винагороди в магазині бонусів. Балами можна оплатити велопрокат, паркувальні годинник, квитки в кіно, театри, музеї або корисні дрібниці.

В опитуваннях сервісу "Активний громадянин" можна взяти участь на сайті, в мобільному додатку і в МФЦ.

сюжет: Референдуми "Активний громадянин"

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online