Злісні неплатники аліментів в Україні можуть втратити майно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В Україні збільшили грошову розмір аліментів В Україні збільшили грошову розмір аліментів. Тепер на одну дитину можна вимагати 1 \ 4 доходу батьків, на двох дітей - третина доходу, на трьох і більше малюків - 1 \ 2 доходу платника аліментів.

Про це йдеться в прес-релізі Головного територіального управління юстиції в місті Києві. У свою чергу в столичному Мін'юсті процитували недавно схвалений парламентом і президентом закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, що стосуються поліпшення захисту прав дитини на належне утримання».

При цьому батьки, чий дохід невідомий або які отримують заробітну плату з декількох місць роботи одночасно, повинні заплатити аліменти, в розмірі не менше 50% прожиткового мінімуму, тоді як раніше ці виплати становили 30% від прожиткового мінімуму.

«Якщо батько, якому судилося платити аліменти, не нараховує їх вчасно, буде платити пеню - 1% в день. Але не більше 100% від суми. Як і раніше боржника по аліментах можуть заборонити виїзд за кордон, а якщо борг більше 3 місяців - може бути застосоване опис і конфіскації майна. Після цього виручені кошти передаються дитині », - пояснив начальник Головного територіального управління юстиції в Києві Станіслав Куценко.

Загалом, сказано в прес-релізі, на одну дитину можна вимагати чверті доходу батьків, на двох дітей - третина доходу, на трьох і більше - половина доходу платника аліментів.

Згідно з нормами закону «Про державний бюджет України на 2017 рік», для дітей до 6 років прожитковий мінімум на одну людину становить: з першого травня - +1426 гривень, а з першого грудня - 1 492 гривні.

«Для дітей від 6 до 18 років ці цифри знаходяться на позначці - 1777 гривень - з першого травня і 1 860 гривень - з першого грудня. А це означає, що мінімальна сума аліментів з урахуванням не менше 50%, яка повинна виділятися на дитину, буде дорівнювати в середньому 900 грн. Максимальна, при цьому, може доходити в середньому до 16 000 гривень на дитину. Аліменти для дітей становлять щонайменше 713 грн », - йдеться в прес-релізі.

Крім того, наголошується, що аліменти не можуть перевищувати 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо заявлено вимогу про індексацію аліментів, присуджених у твердій грошовій сумі.

Законопроект передбачає, що аліменти є власністю дитини. При цьому раніше було прописано, що вони належать тому, з ким дитина проживає.

Відзначається, що верхня межа аліментів - 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку - 14-18 тисяч гривень.

Куценко відзначив, що особливі вимоги закон поставив перед суддями, які розглядають справи призначення аліментів.

«Якщо раніше тяганина могла тривати по півроку-рік, тепер суд зобов'язаний протягом трьох днів розглянути звернення і винести рішення, яку суму коштів може отримувати дитина. Дата подачі заяви в суд зважає на якій починається нарахування аліментів. Це виключає ситуацію, коли дитина протягом місяців залишається без призначених на неї коштів », - зазначив Куценко.

Він також зазначив, що той з батьків, хто платить аліменти, має право попросити про звіт, куди саме були витрачені кошти.

Як повідомлялося раніше, в Україні біологічні батьки почали масово «вибивати» аліменти з дітей через суд . Станом на липень 2017 офіційно зареєстровано майже 7 млн ​​позовів до суду на стягнення аліментів. Нагадаємо, що подавати заяву на допомогу при народженні дитини тепер можна через інтернет.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online