Заява на стягнення аліментів у твердій грошовій сумі: позов, зразок, правила оформлення, написання і подачі

  1. Умови подання заяви
  2. Елементи позову і його складання
  3. Документи, необхідні для подання позовної заяви
  4. Відмова у прийнятті позову або його повернення
  5. розгляд заяви
  6. Зразок заяви на аліменти у твердій сумі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зазвичай аліменти встановлюються у частці до грошовій сумі, яка є доходом боржника, але існують випадки, коли їх розмір встановлюється у твердій грошовій сумі. Умови і порядок цієї процедури закріплені в Сімейному Кодексі РФ.

Умови подання заяви

Законодавчою базою для особи, яка подає заяву на аліменти у твердій грошовій сумі, будуть Сімейний Кодекс РФ (13 розділ), Постанова Пленуму ВС РФ від 25 Законодавчою базою для особи, яка подає заяву на аліменти у твердій грошовій сумі, будуть Сімейний Кодекс РФ (13 розділ), Постанова Пленуму ВС РФ від 25.10.1996 р № 9, а також Огляд судової практики у справах про стягнення аліментів від 13.05.2015 м

Аліменти можуть бути встановлені в твердій грошовій сумі, якщо:

  • у відповідача немає постійного заробітку або інших доходів;
  • його заробіток нестабільний (сума постійно змінюється);
  • він отримує його в валюті зарубіжної країни або в натурі;
  • в інших моментах, коли стягнення аліментів у частках порушить інтереси будь-якої сторони справи.

Важливо! Подати на встановлення аліментів на дитину у твердій грошовій сумі, можна, лише за умови, що у сторін немає угоди про аліменти. Позов підлягає подачі в світовій суд по проживанню однієї зі сторін. Державне мито при розгляді такого роду справ не стягується. Завантажити для перегляду і друку:

Сімейний кодекс Російської Федерації

За нормами чинного в 2019 році законодавства, забороняється звернення до органів суду з вимогою про видачу судового наказу на аліменти. Це пов'язано з тим, що такі справи підлягають з'ясуванню і перевірки всіх обставин.

Елементи позову і його складання

Законодавство встановлює певні правила, яким повинні відповідати подаються до судів позови, їх структура і елементи закріплені в ст Законодавство встановлює певні правила, яким повинні відповідати подаються до судів позови, їх структура і елементи закріплені в ст. 131 Цивільно-процесуального кодексу.

У позові про призначення аліментів у твердій грошовій сумі повинно бути зазначено:

  • повна назва судового органу;
  • інформація про позивача і відповідача (ПІБ, адреса проживання);
  • права, які були порушені (бажано посилатися на статті законів);
  • вимога про встановлення аліментів;
  • ціна позову (сукупність всіх платежів за рік, зазвичай її визначають з розрахунку прожиткового мінімуму на одну дитину);
  • додаток (перелік документів).

Завантажити для перегляду і друку:

Стаття №131 Цивільного процесуального кодексу РФ

Важливо! Позовна заява, має бути складено грамотно і обов'язково мати посилання на норми чинного законодавства. Його зміст дуже важливо, при розгляді справи, так як саме воно дасть потрібну інформацію про конкретну справу для суду.

Якщо, позов подається в 2019 році, то при його складанні потрібно звернути увагу, на, то щоб норми, які в ньому вказуються, були ще діючими.

Документи, необхідні для подання позовної заяви

Заява на аліменти в твердій грошовій сумі, не єдина папір, яка підлягає подачі в суд Заява на аліменти в твердій грошовій сумі, не єдина папір, яка підлягає подачі в суд. Позивачу також необхідно підготувати перелік документів, які будуть підтверджувати обгрунтованість його вимог. До них відносяться:

  • документ про народження дитини;
  • довідка з пологового будинку (включає в себе кілька бланків документів, які нададуть позивачеві співробітники пологового будинку);
  • дві ксерокопії позову;
  • ксерокопії документів про вступ у шлюб або про його розірвання.

Увага! При розгляді суддею такої справи, не зайвим буде і прикладені до позову інші документи, що мають безпосереднє відношення до справи.

У практиці судових рішень з таких питань чимало справ, коли позивач виграв лише тому, що знайшов і надав саме ті докази, які стали вирішальними при винесенні рішення в його сторону. Судді, хоч і грунтуються в розгляді таких справ Сімейним Кодексом Росії, оцінюють вчинки відповідача до своєї дитини з точки зору моралі.

Конкретний розмір виплат буде призначений суддею, виходячи з матеріалів справи і представлених доказів.

Відмова у прийнятті позову або його повернення

Дорогі читачі! Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - звертайтеся в форму онлайн-консультанта справа або телефонуйте на безкоштовну гарячу лінію:

8 800 350-13-94 - Федеральний номер

8 499 938-42-45 - Москва і Московська обл.

8 812 425-64-57 - Санкт-Петербург і Ленінградська обл.

Судовий орган має право повернути відповідачу його заяву у випадках, якщо: Судовий орган має право повернути відповідачу його заяву у випадках, якщо:

  • ця справа розглядається в іншому судовому органі;
  • позивач є недієздатним;
  • воно було подано особою, яка не має на це право;
  • позивач сам виявив бажання забрати свою вимогу назад.

У ч. 3 ст. 135 ЦПК, особа має право на вторинну подачу позову, коли усуне ті порушення, які призвели до його повернення в перший раз.

Важливо! Існують також випадки, які можуть призвести до відмови у встановленні виплат у фіксованому розмірі, і це призведе до того, що подати заяву знову вже не вийде.

Це може статися, якщо:

  • з цього питання вже є винесене рішення суду;
  • права громадянина не були порушені.

Закон не забороняє громадянину подати приватну скаргу на винесене судом визначення про відмову у справі.

розгляд заяви

Після закінчення п'яти днів, заява про встановлення аліментів на неповнолітню дитину у твердій грошовій сумі, повинні прийняти до розгляду Після закінчення п'яти днів, заява про встановлення аліментів на неповнолітню дитину у твердій грошовій сумі, повинні прийняти до розгляду. Про таке рішення суду, буде винесено ухвалу, яка надсилається сторонам у даній справі.

За правилами, встановленими в ч. 1 ст. 154 ЦПК позов підлягає розгляду не пізніше місяця з дня його подачі.

У цьому проміжку буде призначено судовий розгляд, на якому суддя:

  • розгляне всі докази представлені сторонами;
  • вислухає позиції позивача і відповідача;
  • з'ясує, чи присутні обставини, що дозволяють встановити фіксовані аліментні зобов'язання.

Увага! В кінці судового розгляду суддя винесе своє рішення, яке вступить в силу через 30 днів з моменту його прийняття. Цей період дається для того, щоб відповідач міг оскаржити вирок в порядку апеляційного провадження, на це йому дається 10 днів.

Якщо, особа не зробило цього, то після закінчення місяця позивачеві буде видана виконавча папір, яку необхідно передати судовим приставам для виконання рішення суду.

Бувають випадки, коли під час судового розгляду відповідач визнає, що у нього з'явилося бажання забезпечувати свою дитину. Тоді суддя може винести рішення у вигляді судового наказу, а не виконавчого листа. Це буде означати, що відповідач по справі добровільно хоче виплачувати свої аліментні зобов'язання.

Зразок заяви на аліменти у твердій сумі

На нашому сайті можна скачати багато бланків позовних заяв на встановлення аліментів, також за допомогою в його написанні можна звернутися до юриста На нашому сайті можна скачати багато бланків позовних заяв на встановлення аліментів, також за допомогою в його написанні можна звернутися до юриста.

У шапці заяви обов'язково необхідно вказати, куди воно подається, ПІБ позивача і відповідача, а також адреси їх проживання. Файл зразка нижче.

Завантажити для перегляду і друку:

Зразок позовної заяви про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі

Відео про те, як стягнути аліменти в твердій грошовій сумі.

Увага! У зв'язку з останніми змінами в законодавстві, юридична інформація в даній статті могла застаріти! Наш юрист може безкоштовно Вас проконсультувати - напишіть питання в формі нижче:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online