З якого числа нараховуються аліменти на дитину, вплив на це рішення суду.

  1. Що потрібно для отримання виплати
  2. Коли починається виплата допомоги
  3. Вплив дати розлучення
  4. Термін розгляду заяв
  5. Що відбувається з виконавчим листом
  6. Термін давності по боргах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зазвичай жінка подає заяви на розлучення і аліменти одночасно, але існують ситуації, коли батьки домовляються усно про передачу певної суми в обумовлені терміни виплати аліментів на утримання дитини. Не всі батьки виконують такі домовленості сумлінно і в разі ухилення від сплати жінка змушена звернутися до суду з вимогою виплати аліментів після розлучення . Тому як забрати аліменти хвилює багатьох жінок.

Що потрібно для отримання виплати

Для того щоб зобов'язати колишнього чоловіка допомагати своїй дитині, потрібно звернутися з позовною заявою до суду, надавши при цьому документи, що підтверджують факт батьківства і шлюбу. Єдиним способом уникнути виплати фінансової допомоги, є доказ того, що він не рідний батько цієї дитини. До речі, багатьох хвилює питання: які документи подають на аліменти ?

Коли починається виплата допомоги

Як виплачуються аліменти на дитину Як виплачуються аліменти на дитину ? Існує думка, що аліменти починаються з моменту винесення рішення суду про їх присудження потребує стороні. Воно є помилковим.

З якого моменту починають нараховуватися виплати, залежить тільки від періоду подачі заяви. Після подачі заяви судові секретарі проставляють на ньому дату прийому. Саме ця дата визначає, з якого числа нараховуються аліменти.

Як стягнути аліменти на дитину ? Якщо судове рішення про призначення виплат вже існує, а відповідач ухилявся від них більше 3 років, то ці аліменти можна стягнути повністю незалежно від терміну ухилення. Для цього позивачці потрібно буде довести, що їй було вжито всіх заходів для отримання аліментів, але платник своїх обов'язків не виконував. Для цього потрібно знайти двох свідків, які зможуть письмово, а якщо доведеться і в суді, підтвердити, що позивачка не отримувала грошей.

Відповідач в свою чергу має право довести зворотне. Він може надати суду розписки про отримання грошей, якщо такі існують. Якщо відповідач робив покупки для дитини і у нього збереглися чеки, їх також можна уявити як доказ виконання свого обов'язку.

В результаті утримання фінансової допомоги з доходів відповідача, починається з моменту подачі заяви.

Вплив дати розлучення

З якого дня розірвано шлюб, ніяк не впливає на те, з якого часу нараховуються аліменти. Жінка має повне право подати позовну заяву про стягнення аліментів на утримання в будь-який зручний для неї момент. Чому вона не зробила це при розлученні, суд не цікавить. До речі, багатьох мам хвилює питання: як подати на аліменти якщо ми не в шлюбі, але дитина записаний на батька ? Принципово не важливо чи були ви в шлюбі, важливий встановлений факт батьківства.

Термін розгляду заяв

Для суду заяви на призначення виплат на допомогу дитині, яка живе окремо від одного з батьків, є першочерговими Для суду заяви на призначення виплат на допомогу дитині, яка живе окремо від одного з батьків, є першочерговими. По крайней мере, судді намагаються не відкладати їх надовго. Але в разі, коли заяви на розлучення і аліменти подаються одночасно, громадянам доведеться чекати. При розлученні судді традиційно дають один місяць подружжю на обдумування свого кроку, вже в закінченні цього терміну сторони будуть викликані на судовий розгляд і призначені аліменти на дитину при розлученні . До речі, дізнайтеся, як забрати заяву на аліменти у приставів ?

Що відбувається з виконавчим листом

Винісши рішення, суд надсилає виконавчий лист в одну з інстанцій:

  • служба судових приставів;
  • бухгалтерія організації, де працює відповідач.

Саме ті, хто отримав виконавчий лист по аліментах , Будуть займатися вилученням і перекладом належних фінансових коштів позивачці. Отримуючи матеріальну допомогу від відповідача, бажано зберігати всі документи, що підтверджують отримання грошей, для того щоб у випадку спірної ситуації можна було визначити розмір боргу і момент отримання останнього перекладу. Не забувайте, що отримати стягнення аліментів за минулий період можна в судовому порядку, якщо боржник ухиляється від виплат грошей на дитину.

Корисно дізнатися, чи можна подати заперечення на позовну про стягнення аліментів ?

Термін давності по боргах

Таких термінів для боргів за виконавчим листом не існує. Якщо судове рішення вступило в силу, то всі борги по ньому будуть вилучатися судовими приставами, крім суми основного боргу неплатнику будуть нараховані пені на аліменти і штрафи за весь період ухилення.

До якого віку виплачуються аліменти ? Виплати на працездатного дитину виплачується до настання йому 18 років, але в разі ухилення батька від сплати, повнолітня дитина протягом наступних трьох років має право самостійно звернутися з позовною заявою про неустойку за аліментами і про відшкодування боргу в суд, попередньо розібравшись, як розраховується неустойка по аліментах .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online