Скільки аліментів повинен платити безробітний в Росії в 2019 році

  1. визначаємо розмір
  2. зменшення
  3. Заходи щодо стягнення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після розлучення діти в більшості випадків залишаються з матір'ю, і тоді на батька покладається обов'язок брати участь у фінансовому житті дітей. Якщо тато працює, то проблем немає, але якщо у нього відсутнє місце роботи, то необхідно зрозуміти, скільки аліментів на дітей повинен платити тато, якщо він безробітний.

визначаємо розмір

Зрозуміти, як виплачують аліменти безробітні, досить просто, оскільки законом встановлено суму, з якої він буде оплачувати фінансове утримання своєї дитини.

Під цією цифрою розуміють середній місячний заробіток в РФ, виходячи з нього і буде обчислюватися аліментів, які потрібно перераховувати дитині. Дана цифра змінюється щороку і на 2019 рік вона становить 39085 рублів. Виходячи з цієї цифри розраховується фінансова обов'язок, яка буде складати:

  1. На одну дитину - 9 771 рублів, оскільки перераховувати повинен 25%.
  2. На двох дітей - 13028 рублів, перераховувати зобов'язаний 33%.
  3. На трьох і більше дітей доведеться платити 50%, а значить сума буде дорівнює 19542,5 рублів.

Таким чином, законодавець подбав про зобов'язання батьків по утриманню яка не досягла працездатного віку, якщо батько не має офіційного місця роботи. Іноді перспектива платити встановлені суми такого розрахунку лякає громадянина і змушує його влаштовуватися на офіційний заробіток, адже заходи, що вживаються до недбайливих батьків, які збирають заборгованості, зараз досить суворі.

зменшення

Як видно з вищеописаного, якщо людина безробітний, він зобов'язаний перераховувати досить великі суми за такими зобов'язаннями. Дійсно, іноді розмір виплат навіть на одну людину становить середньомісячну зарплату по регіону, оскільки в деяких частинах країни оплата праці дуже низька. Тому, іноді ставати актуальним питання, як зменшити суму виплат. Згідно із законом такий варіант можливий якщо:

  1. Батько має дітей від інших жінок. У цьому варіанті, йому потрібно подати позов на зменшення аліментів.

У цьому варіанті, йому потрібно подати позов на зменшення аліментів

Приклад: у людини 2 дітей від різних шлюбів, аліменти сплачуються на кожного в розмірі 25% від доходу. Якщо батько подасть позов на зменшення, то на двох дітей будуть відраховувати 33% від доходу, виходячи із того, що на кожного належить за 16.5%, тобто відрахування будуть ділитися пропорційно.

  1. Домовитися без суду. Не кожен непрацюючий аліментник готовий платити кошти, виходячи із середньомісячного доходу. Але при цьому, він готовий платити нормальні і адекватні суми по своєму регіону. У цьому випадку, до суду звертатися не потрібно, але матері і батька треба спільно визначити, скільки аліментів повинен платити безробітний, і зафіксувати цей параметр в нотаріальному угоді.

Зразок добровільного угоди про сплату аліментів. Завантажити повний текст у форматі MS Word .

Також, на зменшення можуть претендувати ті батьки, які заробляють значні суми. Як правило, розмір виплат в даних випадках буде встановлюватися в твердому грошовому еквіваленті. На остаточний підсумок буде впливати те, скільки грошей потрібно саме на утримання неповнолітньої, причому обов'язок другого з батьків щодо несення фінансового тягар також буде враховуватися.

Заходи щодо стягнення

Пристави не зможуть знати, чи платить аліменти безробітний, поки виконавчий лист не надійде в службу. А, отже, той батько, який претендує на отримання фінансів для утримання недострігшего працездатного віку, повинен подати в суд. Зазвичай це робиться в момент розлучення, але іноді існує нотаріально оформлена домовленість або угода на словах.

І якщо правильно платити аліменти безробітному не хочеться, то служба судових приставів може застосувати свої заходи, а саме:

  1. Обмежити виїзд за межі РФ.
  2. Збільшити виплату до 75% від того, скільки платить аліментів безробітний в Росії, якщо накопичився значний борг.
  3. Позбавити прав до погашення боргу.
  4. Вилучити особисте майно, якщо таке є.

Напевно, саме неприємне що загрожує боржнику - нарахування неустойки. Такий захід може значно збільшити і без того існуючу заборгованість, тому її застосовують рідко. В основному, на такого заходу наполягають батьки, рідко офіційні органи. Для її застосування необхідно подати позов проти боржника з проханням нарахування неустойки, яка додає до загальної суми по 0.5% від заборгованості за кожен день до моменту погашення.

Приклад: у боржника є заборгованість 10 тисяч рублів, яку він не гасить вже 3 місяці. Представник дитини подав до суду для нарахування неустойки. За кожен день прострочення буде додатково додаватися 50 руб., Що становить 0,5% від 10 тисяч. За три місяці сума неустойки складе 4,5 тисячі.

Подавати на неустойку можна необмежену кількість разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online