Розмір держмита за позовну заяву на зменшення аліментів в 2019 році

  1. Зобов'язання і пільги
  2. Нормативно-правова база
  3. Підстави для зменшення суми, що перераховується по аліментних зобов'язань
  4. Величина обов'язкового збору
  5. приклад розрахунку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Держмито стягується з громадян за послуги, що надаються виконавчими органами. Судовий розгляд не є винятком з правил. До позовної заяви необхідно прикладати квитанцію, що підтверджує здійснення обов'язкового платежу. При її відсутності справа не візьмуть в оборот. Залежить величина державного мита від вимог позивача. Якщо клопотання носить майновий характер, то розраховується сума з позовної вартості. Питання немайнового характеру (або не підлягають оцінці) оплачуються відповідно до Податкового кодексу. Позовна заява про зниження розміру аліментів потрапляє під обидві категорії. Визначитися з розміром належить заявнику. Якщо суд визнає держмито недостатньою, то позивачеві нададуть час зробити доплату в якості відшкодування виникла різниці.

Зміст статті:

Зобов'язання і пільги

Під фразою «державне мито» мається на увазі збір за надані послуги співробітниками органів виконавчої влади Під фразою «державне мито» мається на увазі збір за надані послуги співробітниками органів виконавчої влади. При зверненні до суду здійснення обов'язкового платежу є одним з основних критеріїв прийняття справи в роботу.

Перераховувати кошти в рахунок держмита зобов'язаний ініціатор розгляду. Пільги надаються законом лише певним категоріям громадян. Наведено список в 333.36 статті Податкового кодексу:

  • Особи, визнані Героями Радянського Союзу або Російської Федерації.
  • Учасники бойових дій.
  • Громадяни, які мають першу або другу групу інвалідності.
  • Кавалери ордена Слави.

Зазначені особи обов'язково повинні прикладати до заяви докази входження в пільгову групу. Діє звільнення від держмита для позовів до 1 млн. Руб. В інших випадках використовується сума, встановлена ​​законом.

В обов'язковому порядку звільняються від сплати збору при подачі позову в суд особи, що діють в інтересах неповнолітніх дітей. У подібних випадках перераховувати кошти в рахунок держмита повинні відповідачі, але тільки після задоволення позовних вимог. Загальний перелік ситуацій, коли ініціатори розгляду звільняються від обов'язкового платежу, виглядає наступним чином:

  • Ініціатор розгляду вимагає стягнути з відповідача борг по аліментних зобов'язань.
  • Позивач вимагає збільшення розміру аліментів у твердій, фіксованою або обох формах одночасно.
  • Мати або опікун просить суд стягнути з аліментщика грошові кошти на лікування дитини.

У озвучених прикладах позивач повністю звільняється від сплати державного мита. Винятком є ​​випадки відкликання позовів. Зобов'яжуть здійснити обов'язковий платіж саме ініціатора розгляду.

Нормативно-правова база

Розрахунок державного мита відбувається на підставі статей НК РФ. Додатково враховуються норми Цивільного процесуального кодексу. Ознайомитися докладніше з законодавчою базою допоможе наведена таблиця:

Нормативно-правовий акт Номер статті Опис Податковий кодекс 333.19 ст. Розрахунок держмита. 333.18 ст. Основні моменти здійснення обов'язкового платежу. 333.20 ст. Опис необхідність додання до позовом чека про оплату держмита. 333. 40 ст. Оскарження величини податку. Цивільний процесуальний кодекс 88 ст. Необхідність держмита. Величина збору і особливості перерахування грошей. 7 ст. Розподіл і стягнення обов'язкового платежу. 89 ст. Пільгові групи. 91 ст. Позовна вартість і особливості її вказівки.

Додатково рекомендується ознайомитися з випадками з судової практики і прикладами обчислення держмита. Якщо самостійно розрахувати величину збору не вдається, то краще звернутися до юриста.

Підстави для зменшення суми, що перераховується по аліментних зобов'язань

Знизити розмір аліментів можна лише в судовому порядку. Схвалюються подібні позови при наявності вагомих підстав. Приблизний перелік причин наведено нижче:

Ситуація Опис Народження у аліментащіка ще одного утриманця Громадянин, який містить кількох дітей, має право вимагати зниження розміру аліментів. В іншому випадку будуть порушені права одного з утриманців або батька. Втрата роботи аліментник доведеться встати на облік в центр зайнятості. Зменшення розміру виплат буде обумовлено невеликою сумою, що виділяється державою в якості допомоги по безробіттю. Суттєве зменшення доходу Зменшити утримувані суми по аліментних зобов'язань може бухгалтерія, але лише еквівалентно зниженню заробітної плати. Підтверджується проблема довідкою з місця роботи. Погіршення стану здоров'я громадянина, який сплачує аліменти Послуги лікувальних установ можуть коштувати досить багато, що стане приводом для звернення аліментщика в суд з позовом про зниження розміру аліментних виплат.

Для задоволення позовних вимог буде потрібно довести підстави для зниження суми, що перераховується по аліментних зобов'язань і правильно заповнити позовну заяву. Завантажити зразок можна за посиланням.

Величина обов'язкового збору

Держмито за позов про зменшення розміру аліментів варіюється через відсутність відповідних норм закону. Позивач має право самостійно порахувати, скільки доведеться сплатити в рахунок обов'язкового збору, взявши за основу ціну заявлених вимог, або перерахувати фіксовану суму. Основні моменти обох способів наведені в таблиці:

Тип збирання Опис Розмір держмита Фіксований Актуальний вибір при подачі позову, що містить клопотання майнового характеру, яке немає можливості оцінити. 300 руб. Індекс, що розраховується з позовної вартості Вираховується державне мито позовів про зменшення аліментів на основі різниці між бажаною сумою за 1 рік і визначеної судом спочатку. Наприклад, на утримання дитини щомісяця перелічувалося 25 тис. На місяць. Позивач вимагає зменшити розмір виплат до 15 тис. Держмито буде вирахувана з різниці між сумами, помноженої на 12. В результаті ціна позову складе 120 тис.> 20000 - 4%
> 100000 - 3%, 800 руб.
> 200000 - 2%, 3200 руб.
> 1000000 - 1%, 5200 руб.
1000000> 0,5, 13200 руб.

Обчислюючи розмір держмита при подачі заяви про зменшення розміру аліментів, необхідно пам'ятати, що підлягає сплаті мінімум 400 руб Обчислюючи розмір держмита при подачі заяви про зменшення розміру аліментів, необхідно пам'ятати, що підлягає сплаті мінімум 400 руб., А максимум 60 тис. Руб. Крім того, з суми обов'язково віднімається базовий поріг, наприклад, при вартості позову в 150 тис. Руб. відсоток вираховується з 50 тис. руб., а потім додається фіксована ставка. У підсумку вийде:

  • (150 тис.-100 тис.) * 0,03 + 800 = 2300 рублів.

приклад розрахунку

Розрахувати величину держмита при зменшенні розміру аліментів людям, не розуміються в законодавстві, буде проблематично. Зорієнтуватися допоможе приклад докладного розрахунку, взятий з судової практики. Для зручності він розділений на етапи:

  • Громадянин Зінченко Е. В. подав заяву в правову інстанцію про зниження суми, що перераховується на утримання дитини, в зв'язку зі зменшенням заробітної плати. В рахунок держмита було перераховано 300 рублів. Суддя вирішив, що розрахунок повинен здійснюватися з ціни позову, тому зобов'язав позивача доплатити решту суми.
  • Перераховував аліментник щомісяця по 30 тис. У позові озвучено вимогу про зменшення розміру виплат до 18 тис. Різниця між сумами становить 12 тис. Для розрахунку потрібно помножити її на кількість місяців в році:
  • Ціна позову складе 144 тис. Обчислюється відсоток держмита за вирахуванням базового порогу. Потім додається фіксована частина:
    • (144 тис.-100 тис.) * 0,03 + 800 = 2120
  • Держмито при зменшенні аліментів громадянина Зінченко повинна була складати 2120 руб. Позивач вже вніс 300 руб., Отже, доплатити доведеться 1820 руб.

Розібратися в розрахунках досить просто, якщо орієнтуватися на норми Податкового кодексу. Перевірити себе можна за допомогою онлайн-калькулятора, що обчислює розмір державного збору за введених даних.

За подачу заяви про зменшення розміру виплат на утримання дитини оплачується держмито за фіксованим тарифом або в залежності від ціни позову. Обумовлений спірний момент недостатньою регуляцією нормативно правовими актами. У першому варіанті необхідно перерахувати 300 руб., А в другому доведеться проводити розрахунки. Якщо, на думку судді, внесена сума не буде відповідати характеру справи, то позивача зобов'яжуть доплатити різницю.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online