РОЗДІЛ МАЙНА ПРИ РОЗЛУЧЕННЯ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Ідеальний» розлучення - це той, в якому подружжя, що прийняли рішення про розірвання шлюбу, подають до органів РАГС або суд спільну заяву. У них при цьому немає суперечок з приводу проживання дітей, аліментів, майнових та інших спорів. Але такі випадки, на жаль, є великою рідкістю.

Справжні війни починаються як тільки справа доходить до розділу майна. Кожен намагається вхопити частина побільше, але варто, все ж, дотримуватися норм законодавства, а значить діяти необхідно в рамках правового поля.

Все майно, нажите за час офіційного шлюбу, з деякими винятками, є спільною власністю подружжя і при розірванні шлюбу ділиться порівну між ними, але це в разі, якщо інше не прописано в шлюбному договорі. подати заяву на розділ майна можна одночасно з подачею заяви на розірвання шлюбу. Разом із заявою необхідно подати опис майна та наявні документи на підтвердження. Однак не все нажите за час шлюбу майно, є спільним.

Майно, яке не підлягає розділу.

Майно, що належить одному з подружжя в якості приватної власності, не підлягає розділу під час розлучення в разі:

- успадкування або дарування;

- придбання до шлюбу або під час, але за особисті кошти;

- внаслідок приватизації під час шлюбу;

Приватною власністю також є:

- предмети індивідуального користування, в тому числі і коштовності (неважливо за чий рахунок вони були куплені);

- нагороди і премії за особисті заслуги;

- компенсація за пошкодження або втрату будь-якої речі одному з подружжя;

- компенсація за заподіяння моральної шкоди;

- страхові виплати, за умови внесків за рахунок особистих коштів одного з подружжя.

Для того щоб ви домоглися бажаного результату необхідна серйозна підготовча робота, яка передуватиме подачі позову про розподіл майна. Крім того, не буде зайвою оцінка майна, яку варто довірити незалежним експертам. Необхідний перелік документів вам допоможе підготувати досвідчений юрист «Жіночого клубу», а так само він допоможе в складанні позову і надасть рекомендації щодо правильного ведення справи в суді, що значно підвищить ваші шанси в задоволенні позовних вимог.

Як ділиться майно при розлученні?

Є всього два шляхи в рішенні цього питання:

1. Домовитися. Розділити майно можна за спільною домовленістю або відповідно до пунктів шлюбного договору. Усні домовленості, все ж краще закріпити письмово.

2. Суд. Коли чоловік і жінка не можуть прийти до спільної думки, то рішенням їх конфлікту займається суд.

Вирішити це питання можна ще до того, як ви вступили в законний шлюб - скласти шлюбний договір. Так ви зможете уникнути багатьох проблем в разі розлучення. Якщо ж такого документа у подружжя немає, то все спільне майно буде поділено порівну між ними. Не виключено, що частина одного з подружжя буде зменшена. Це станеться, якщо:

- Чи не було турботи про матеріальне забезпечення сім'ї;

- Сталося пошкодження, знищення або приховування майна;

- Витрата майна на шкоду інтересам сім'ї;

Так як можливе зменшення майна на користь одного з подружжя, так само можливо і збільшення, якщо: з ним проживають діти, які не досягли повнолітнього віку, непрацездатні діти, розмір аліментів недостатній для забезпечення дитини або на його лікування.

Крім того подружжя може частина майна поділити на свій розсуд, а ту частину в якій не було досягти угоди ділити в судовому порядку.

Як ділиться майно при розлученні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online