Позовна заява про зменшення розміру аліментів: підстави для зниження, зразок

  1. процедура
  2. Нормативно-правові документи
  3. Підстави
  4. Як переоформити суму стягнення
  5. Як подати позов

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зниження розміру аліментів - серйозне питання для сімейного законодавства, так як більшість платників розраховують на проведення переоформлення зобов'язань в їх користь. Але, кодексом сім'ї регламентований строгий порядок цієї процедури і підстави для її проведення, тому далеко не кожен сім'янин може сподіватися на зменшення розміру аліментів.

Для того щоб дізнатися, чи доступна ця пільга для платником аліментів, необхідно подати позов, звернувшись до мирового суду. Ми підкажемо, як це зробити.

Також, в даній статті ми розглянемо способи зниження довгострокових зобов'язань за змістом сім'ї і як знизити розмір аліментів на дитину.

процедура

Перш за все, для звернення до судової практики щодо зменшення розміру аліментів, зацікавленій стороні необхідно проаналізувати своє матеріальне та сімейне становище, також стан здоров'я Перш за все, для звернення до судової практики щодо зменшення розміру аліментів, зацікавленій стороні необхідно проаналізувати своє матеріальне та сімейне становище, також стан здоров'я.

На підставі цих висновків можна припустити, чи варто розраховувати на зміна розміру аліментів на користь боржника.

Суддя оцінює заяву про зменшення розміру аліментів на предмет відповідності необхідним цивільно-процесуальним кодексом правилами складання документа.

Якщо позов складений з фактичними помилками або його вимоги не мають правової основи для їх задоволення судом, він буде відхилений.

Найбільш часто зустрічаються перешкоди для порушення справи за позовом це недостатня кількість або переконливість доказів, позовна давність справи і затягування процесу самим судом.

Якщо порушення справи вдається досягти, подальший процес вимагає судового розгляду за участю сторін або без них, після якого буде винесено рішення по справі. Компетентні особи отримають вказівки про зміну розміру виплат і формуванні нового порядку стягнення грошових коштів з боржника.

Судовий розгляд без участі в ньому сторін справи може застосовується в разі, коли позивач подав позовну заяву про видачу судового наказу про зменшення розміру аліментів. Тоді, процес протікає швидше з найменшим присутністю в залі розглядів.

Нормативно-правові документи

Будь-яке правове дію не може обійтися без нормативно-правового регулювання. Сімейні правовідносини також регламентовані законодавчими актами.

Розділ 5 СК РФ "Аліментні зобов'язання членів сім'ї" регламентує величини стягнень для різних груп населення, порядок сплати та терміни:

  • стаття 81 ск рф;
  • стаття 83 ск рф;
  • стаття 103 ск рф.

Федеральний закон Про виконавче провадження встановлює граничний розмір утримання грошових коштів платником аліментів:

  • стаття 99 ФЗ-229.

Підстави

Коли людина подає позовну заяву про зменшення розміру аліментів на розгляд суду, прийнято вважати, що він робить це в корисливих цілях. Але, такі позови відхиляються в ході розглядів.

Найчастіше, людина, з якого утримуються виплати, дійсно має потребу в відраховуються засобах з певних причин, які легко доказові.

Без звернення до органів суду питання про те, як зменшити розмір аліментів можливий тільки в тому випадку, якщо між сторонами було раніше укладено Угоду про сплату, і на зменшенні матеріальної підтримки обидва йдуть добровільно Без звернення до органів суду питання про те, як зменшити розмір аліментів можливий тільки в тому випадку, якщо між сторонами було раніше укладено Угоду про сплату, і на зменшенні матеріальної підтримки обидва йдуть добровільно.

Зазвичай друга сторона справи, яка отримує підтримку в грошовому вираженні або противиться зміни зобов'язань не в її користь, або вважає це дію неправомірним, тому найчастіше справа розглядається вищою інстанцією.

Розглянемо можливі причини, що дають право вимагати зниження виплат на утримання рідних. У яких випадках можна зменшити розмір аліментів:

  • визнання платника інвалідів 1 або 2 групи;
  • одержувач виплат відновив свою працездатність (дитина, яка досягла 16 років займається трудовою діяльністю, що покриває його мінімальні потреби);
  • наявність в сім'ї боржника інших осіб першої черги на утримання, яким він надає матеріальну підтримку (зменшення розміру аліментів при народженні другої дитини, непрацездатні родичі на утриманні);
  • платник забезпечує матеріальне утримання кількох сімей від різних шлюбів (за кількома виконавчими листами для різних сімей сума зобов'язань на двох дітей не повинна перевищувати 33% від доходу, на трьох і більше - 50%);
  • різке підвищення доходу платника (частка заробітної плати, зазначена у виконавчому листі, покриває утримання сім'ї надмірно);
  • сильне зниження рівня заробітної плати боржника (встановлені розміри аліментів стають непосильними для платника);
  • повна втрата працездатності за станом здоров'я позивача;
  • недієздатність боржника за висновком мсек;
  • отримання спадщини мул майна в дар утриманцем, яке приносить постійний дохід, що покриває всі витрати існування;
  • одержувач грошових виплат знаходиться на державному забезпеченні.

У деяких випадках рішення про зменшення розміру аліментів буде негативним:

  • одержувач стягнень має пенсію чи інші пільгові допомоги;
  • одержувач має майно у своїй власності, яке не приносить офіційного стабільного доходу;
  • доходи боку, з ким проживає утриманець вважаються високими.

Як переоформити суму стягнення

Для формального вирішення питання щодо величини сплачуваних ресурсів на забезпечення утриманців, слід скласти заяву про зниження розміру аліментів, потім подати його до мирового суду за місцем реєстрації.

Позовна судочинство з'ясовує всі обставини справи і законні мотиви позивача. Якщо таких немає або докази недостатньо переконливі, то позивачеві доведеться залишити колишній розмір виплат.

При наявності у сторін раніше укладеного угоди про сплату грошових коштів, питання вирішується мирним шляхом в добровільному переоформленні договору.

при розрахунку аліментів приймається до уваги тільки рівень заробітку позивача.

Після розгляду справи, грошове стягнення переглядають в тому ж вигляді, в якому вони були встановлені спочатку: відсотки від прибутку або фіксована величина (тверда).

Як подати позов

Про зменшення розміру аліментів, встановленого судом, йдеться в   статті 119 сімейного кодексу Про зменшення розміру аліментів, встановленого судом, йдеться в статті 119 сімейного кодексу .

Органами суду дозволяється подати позовну заяву про зниження розміру аліментів, приклавши до нього необхідні документи.

У заяві повинні міститися такі пункти:

  1. Фио позивача і відповідача, дані паспорта, місце проживання, контактний номер телефону.
  2. Виклад обставин справи.
  3. Вимоги позивача.
  4. Ціна позову.
  5. Підстави для зниження розміру аліментів.
  6. Докази.
  7. Список доданих документів.
  8. Дата і підпис.

Перш ніж подати заяву до органів суду, доведеться сплатити державне мито Перш ніж подати заяву до органів суду, доведеться сплатити державне мито.

Розмір держмита при зниженні розміру аліментів буде залежати від ціни позову, яку заявляє позивач в своєму проханні.

Держмито може набувати значень від 400 рублів до 60 тисяч рублів.

Які документи необхідно додати до позовної заяви:

  1. Паспорт позивача або його копія.
  2. Документ, за яким були встановлені аліментні зобов'язання сторін (угода або рішення суду).
  3. Свідоцтво про шлюб (розірвання або укладанні).
  4. Свідоцтво про народження дітей.
  5. Довідки про доходи.
  6. Довідки про склад сім'ї.
  7. Докази вимог позивача (висновок мсек, довідки про недієздатність або інвалідності, довідки з місця роботи, метрики дітей від інших шлюбів і тд).

Для вашої зручності ми підготували зразок позовної заяви на зменшення розміру аліментів, яке досить просто завантажити у вигляді бланка, роздрукувати і самостійно заповнити.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online