Позовна заява про стягнення аліментів

  1. Хто буде складати позов Краще рішення - звернутися до адвоката зі шлюборозлучних процесів і цивільних...
  2. Про що багато хто не знає
  3. Позаштатні ситуації, зміна порядку виплат

Хто буде складати позов

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Краще рішення - звернутися до адвоката зі шлюборозлучних процесів і цивільних справах. Він прекрасно знає, як складається позовну заяву в суд про стягнення аліментів , Виконає свою роботу швидко і точно. При цьому, будуть виключені будь-які помилки, які могли б затягнути судовий процес. Це головна перевага даного рішення. До того ж, адвокат порадить, яку краще вибрати формулювання, ніж обґрунтувати пред'являються вимоги, як зробити так, щоб позов був задоволений.

Безумовно, послуги фахівця платні, тому багато хто вирішує писати позовну заяву про стягнення аліментів на дитину самостійно. Тоді знадобиться розібратися у важливих моментах, які допоможуть вирішити питання швидко і успішно.

Як виглядає позов

Перш за все вам слід визначитися з судовим органом, куди буде адресовано звернення. Такі справи розглядають районні суди. Зазвичай позивач подає документи за адресою свого проживання. Але, якщо відповідач живе далеко, є велика ймовірність неявки на засідання, тоді краще звернутися в його районний суд. Коли точне місце проживання невідомо, подавати папери потрібно в орган за місцем останнього відомого адреси проживання.

Тепер потрібно знайти відповідний зразок позовної заяви про стягнення аліментів . Безумовно, оформляти папери можна і у вільній формі. Але, в будь-якому випадку тут повинні бути присутніми обов'язкові дані. В першу чергу це стосується «шапки». Тут слід вказати:

  • повна назва судового органу, який буде розглядати звернення;
  • точна адреса суду;
  • повне ім'я, прізвище та по батькові позивача;
  • точні дані документа, що посвідчує особу.

Далі прописується сам текст позову. Тут потрібно висловити точні вимоги до відповідача, пояснити причини такого рішення. У тексті обов'язково необхідно згадувати важливі для процесу дані: Далі прописується сам текст позову

  • серії та номера свідоцтв про реєстрацію та розірвання шлюбу;
  • дату укладення шлюбу і його припинення;
  • дані свідоцтва про народження неповнолітньої дитини;
  • дату, з якої ви бажаєте отримувати виплати;
  • розмір аліментів, на які ви претендуєте.

Що стосується останнього, зазвичай він визначається відсотком від місячного доходу відповідача. На одну дитину припадає 25%, на двох - 33%, на трьох дітей - 50%. Оформляючи позовну заяву про стягнення аліментів на утримання дитини, ви можете зажадати велику грошову суму, ніж це встановлено законодавством. Але, в такому випадку необхідно надати офіційне підтвердження цього права. Наприклад, якщо дитина часто хворіє, будуть потрібні довідки з медичних установ, де він проходить обстеження і лікування.

Якщо ви пишете позовну заяву про стягнення аліментів у твердій сумі , Вкажіть точну цифру. Безумовно, її розміри повинні бути обгрунтовані, тому що в противному випадку суд просто відмовить в такій виплаті. Тверду суму можна вимагати в таких ситуаціях:

  • якщо колишній чоловік не має постійного місця роботи і стабільного доходу;
  • коли відповідач отримує заробітну плату в іноземній валюті;
  • в разі, якщо друга сторона проживає і працює за кордоном.

Як бачите, тут багато нюансів. При цьому, будь-яка вимога має бути обґрунтованим. Тільки так вдасться забезпечити успіх. Коли всі обставини викладені в письмовому вигляді, у встановленій формі, залишається перерахувати документи, копії яких ви докладаєте. Стандартний перелік паперів виглядає наступним чином:

  • особистий паспорт заявника;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • документ про укладення шлюбу;
  • постанову про розірвання шлюбу;
  • Довідка з місця проживання;
  • довідка про доходи обох сторін.

Якщо у вас немає можливості самостійно отримати довідку з бухгалтерії компанії, де працює відповідач, ви можете вказати в позові найменування фірми та її координати. Тоді судові виконавці самостійно подадуть відповідний запит. Але, в такому випадку справа буде затягуватися, тому як офіційне листування - тривала процедура. Тому, якщо у вас є можливість самостійно взяти даний документ, нею слід скористатися.

Щоб розуміти, як в готовому вигляді повинні виглядати всі папери, перегляньте зразки правильних позовних заяв про стягнення аліментів. Тут видно, яким має бути правильне оформлення, а також можна подивитися приклади формулювань, щоб викласти свої вимоги грамотно і без помилок. Від точності тексту залежить результат розгляду, тому не випускайте з уваги даний момент.

Переглядаючи позовні заяви про стягнення аліментів 2018 року, ви бачите, що особливих відмінностей від зразків попередніх років вони не мають. Тому, який шаблон ви будете використовувати - не принципово. Головне - точно і правильно прописати всі дані.

Про що багато хто не знає

Зазвичай, коли подають заяву до суду, ведуть мову лише про стягнення аліментів на дитину. Але, важливо розуміти, що тут є свої нюанси. Цілком реально скласти позовну заяву про стягнення аліментів на нинішню або колишню дружину, і отримати очікуваний результат. Виграш в судовій справі буде високовероятен в таких випадках: Зазвичай, коли подають заяву до суду, ведуть мову лише про стягнення аліментів на дитину

  • жінка, яка перебуває у шлюбі або вже розлучена, виношує дитину, тому тимчасово непрацездатна, не має фінансової можливості себе забезпечити;
  • жінка перебуває в декретній відпустці по догляду за дитиною до 3 років, тому гостро потребує додаткової фінансової підтримки;
  • жінка втратила працездатність через присвоєння відповідної групи інвалідності. Цей факт необхідно підтверджувати довідкою з відповідного медичного закладу.

Переглядаючи зразок такої позовної заяви про стягнення аліментів, можна відзначити, що він має деякі відмінності. У самому тексті позову прописуються статті закону, що підтверджують право вимоги позивачем додаткового фінансування.

Позаштатні ситуації, зміна порядку виплат

Якщо трапляється так, що відповідач не бажає сумлінно виконувати свої обов'язки перед дитиною або колишньою дружиною, не перераховує належні їм гроші, в результаті чого утворюється заборгованість, то щоб повернути ці кошти, можна звернутися до судового органу. Найбільш ефективним методом вирішення проблеми і виключення її рецидивів в майбутньому є стягнення неустойки. Сімейний кодекс передбачає достатню кількість варіантів повернення боргу. Якщо говорити про законні методи, то тут передбачається штраф в розмірі 0,5% від суми за кожен прострочений день. Коли виплата аліментів здійснюється в добровільному порядку на підставі раніше укладеної угоди, стягнення за минулий період буде здійснюватися на підставі цього ж документа з урахуванням прописаної тут суми.

Якщо потрібно подати позов про зміну розмірів виплат, знадобиться надати офіційне підтвердження вашого права вимоги перегляду порядку сплати аліментів. Відповідний бланк знайти нескладно, також з цим питанням можна звернутися до адвоката, підвищуючи ймовірність успішності справи.

Є випадки, коли на аліментні виплати подають учасники цивільного шлюбу або люди, які разом проживали нетривалий час. Тут для офіційного оформлення документів потрібно визнання батьківства. Якщо відповідач відмовляється від своїх зобов'язань, є сенс написати позов до суду з проханням про призначення спеціальної експертизи. Для цього необхідно навести докази того, що у позивача були відносини з передбачуваним батьком. Це можуть бути спільні фото, свідчення свідків і т.д.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online