Максимальний і мінімальний розмір аліментів: в частках і відсотках, як вважати правильно в 2016 році?

  1. Які ж існують способи нарахування?
  2. Розрахунок в частках
  3. Розрахунок у твердій сумі
  4. Який же максимум виплат?
  5. Де ж "золота середина"?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти - це обов'язкові виплати Аліменти - це обов'язкові виплати. Закон дотримується інтереси тих осіб, кому вони належать.

Незалежно від того, в якому становищі знаходиться кожен з батьків, вони зобов'язані забезпечувати своїх дітей.

У цих питаннях необхідно орієнтуватися на Сімейний кодекс Російської Федерації та інші нормативно-правові акти.

Які ж існують способи нарахування?

За способом нарахування аліментних виплат на дітей, які не досягли повноліття, не залежно від знаходження батьків у шлюбі, виділяють: За способом нарахування аліментних виплат на дітей, які не досягли повноліття, не залежно від знаходження батьків у шлюбі, виділяють:

Перший варіант є основним способом. А другий варіант виплати застосовується в разі, якщо між батьками немає угоди, і якщо у зобов'язаної особи з виплати:

  1. Ні регулярного доходу або доход постійно змінюється;
  2. Немає офіційного доходу;
  3. Доходи, одержувані в натуральному вигляді або в іноземній валюті;
  4. Визначення частки до доходу є скрутним;
  5. Відбувається порушення інтересів неповнолітнього.

Суд може також обрати змішаний спосіб нарахування.

Закон прямо вказує використовувати другий варіант призначення аліментів, коли вони призначаються дружині або другого з батьків, або повнолітньому дитині, який є непрацездатним.

Розрахунок в частках

У СК РФ закріплені норми, що визначають конкретний розмір виплат в частках від доходу, які підлягають щомісячній сплаті на неповнолітню дитину:

Судом може бути встановлений менший розмір, це залежить від фінансового і сімейного становища батьків.

Розрахунок у твердій сумі

Даний розмір прив'язується до показника прожиткового мінімуму, який передбачений для окремої категорії громадян, які проживають в конкретному регіоні або в цілому по державі. В даному випадку розмір грошових коштів, що перераховуються щомісяця, повинен бути кратний цим показником.

Більш докладно про способи виплат і порядку їх призначення можна прочитати в цій статті .

Який же максимум виплат?

Розмір грошових коштів, який виплачується на утримання дітей в Росії, як правило, не високий Розмір грошових коштів, який виплачується на утримання дітей в Росії, як правило, не високий. Це зв'язано з тим що:

  • в країні низький рівень зарплат,
  • з діями недобросовісних громадян з приховування своїх доходів, які зобов'язані сплачувати аліменти, щоб платити набагато меншу суму.

Якщо говорити про максимальну суму виплат, то вони в більшості випадків призначаються в частках до зарплати платника, а не в твердій сумі.

Загальне правило говорить: у батька, який виплачує аліменти, має зберігатися не менш 30% його зарплати після утримання. Таким чином, максимальний розмір виплати на дитину дорівнює 70% від зарплати платника.

Який найбільший розмір виплат можливий при різних способах їх нарахування:

  1. Максимальна сума виплат грошових коштів відповідно до угоди між батьками не обмежується нічим, оскільки однією стороною можуть виплачуватися будь-які грошові суми, призначені для утримання дитини. Головним принципом є не обмеження прав платника.
  2. Розраховуючи аліменти в процентному співвідношенні від зарплати, суд керується нормою СК РФ (на 3 і більше дітей покладається сума, що не перевищує 50% від зарплати). Але даний відсоток може бути збільшений судом, якщо в основу рішення будуть покладені обставини, що заслуговують на особливу увагу: фінансове, сімейний стан та інші.
  3. У разі виплати коштів у твердій сумі, максимальної межі також не існує. Судом визначається сума, яка виплачується у вигляді аліментного змісту, грунтуючись на максимально можливому збереженні звичайного рівня забезпечення дитини, беручи до уваги всі обставини.

Отже, найбільший розмір виплат є величиною розтяжною. Законом встановлено єдиний межа - 70% від зарплати платником аліментів, який діє тільки в частині сплати коштів на неповнолітніх дітей, в яких випадках можливе призначення такої суми можна прочитати тут .

Про мінімальну суму:

Про мінімальну суму:

Найдієвішим способом встановлення мінімальної суми аліментів є підписання угоди . Однак якщо не вдається його підписати, законом передбачені вищеперелічені способи виплат аліментів, про них і інші тонкощі - тут .

Де ж "золота середина"?

Середній показник виплат по аліментах в Росії не високий, і в даний час ця сума складає близько 6250 рублів Середній показник виплат по аліментах в Росії не високий, і в даний час ця сума складає близько 6250 рублів.

У суді можуть бути встановлені аліменти в частках до зарплати відповідно до відсотків, встановленими СК РФ. У разі відсутності офіційного заробітку у платника аліментів, суд може розрахувати аліментні виплати виходячи з прожиткового мінімуму (розрахунок в частках від ПМ).

В інших випадках аліментні виплати можуть бути встановлені в твердій сумі. Крім цього, виплата компенсації може здійснюватися рухомим і нерухомим майном.

Середній розмір аліментів по країні дуже різниться через різного рівня зарплати по окремих регіонах. Однак суд своїм рішенням може провести розрахунки, як на користь збільшення, так і зменшити аліментні виплати, які документи надати в тому і в іншому випадку можна прочитати тут .

Які ж існують способи нарахування?
Де ж "золота середина"?
Які ж існують способи нарахування?
Який же максимум виплат?
Де ж "золота середина"?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online