Куди подати заяву на аліменти в 2019 році: які потрібні документи

  1. нотаріальне угоду Питання стягнення аліментів завжди є хвилюючим для обох подружжя. У цей момент...
  2. Куди подавати позовну заяву
  3. Подаємо судовим приставам
  4. висновок

нотаріальне угоду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання стягнення аліментів завжди є хвилюючим для обох подружжя. У цей момент потрібно дуже відповідально підійти до всіх питань в оформленні.

Якщо у сторін є бажання вирішити всі розбіжності мирно, тоді можна скласти мирову угоду . У ньому можна прописати будь-які домовленості, до яких прийдуть подружжя.

Пам'ятайте, що розмір аліментів в угоді має бути вище ніж той, який був би призначений в суді. Ви можете вказати в угоді будь-яку суму, яку боржник зобов'язаний буде платити в якості аліментів на дитину.

Для того щоб визначитися з місцем подачі документів, потрібно уточнити декілька питань:

  • чи готові сторони спілкуватися і домовлятися між собою;
  • чи було укладено шлюб офіційно чи ні;
  • знаходяться на даний момент сторони в розлученні або перебувають у шлюбі;

Від відповідей на кожен з цих пунктів буде залежати: куди потрібно подавати заяву та інші папери.

Куди нести угоду

Після того як оформите документи, вам потрібно буде знайти нотаріуса. Разом з паспортами і проектом мирової угоди, підійдіть до нотаріуса в призначений час.

У вас перевірять усі документи , І правильність оформлення. Якщо все буде в порядку, нотаріус повинен буде запевнити ваше угоду. Ця процедура зазвичай займає не більше 30 хвилин.

Куди подавати позовну заяву

Куди подавати позовну заяву

Справи по аліментах розглядають в світовому суді. Вам потрібно буде дізнатися ділянку мирового судді, який знаходиться за місцем вашого проживання. У кожного судді обов'язково є помічник, який займається всій паперовою роботою.

Тому вам доведеться скласти попередньо позовну заяву і зібрати всі необхідні докази. Після цього, сміливо відносите вашу заяву до помічника судді. Він перевірить правильність оформлення. На одній копії заяви вам поставлять відмітку про прийняття документів.

Через кілька днів вам відправлять порядку або подзвонять, щоб уточнити дату першого судового засідання.

Якщо є постійне джерело доходів, то аліменти вважаються в процентах від цих доходів. Причому цей відсоток змінюється і залежить від кількості дітей у відповідача. Наприклад, на одну дитину потрібно віддавати 25% від своєї зарплати, на двох - 33% , на трьох дітей 50% .

Подаємо судовим приставам

Подаємо судовим приставам

Після того як у вас буде рішення суду, ви повинні будете отримати виконавчий лист . Саме в цьому документі зафіксовано розмір виплат, а також періодичність, з якою виплати повинні здійснюватися.

Саме цей документ разом із заявою про прийняття вам потрібно віднести в службу судових приставів.

Крім того, у вас є можливість віднести виконавчий лист роботодавцю відповідача
Крім того, у вас є можливість віднести виконавчий лист роботодавцю відповідача. Він через бухгалтерію буде щомісяця переводити вам певну суму грошей. Виплати можна виробляти на розрахунковий рахунок або банківську карту .

Якщо відповідач злісно ухиляється, його можна буде позбавити батьківських прав через суд.

висновок

  1. Мирова угода потрібно віднести до нотаріуса, який буде його завіряти.
  2. Позовна заява потрібно подавати через світовий суд.
  3. Виконавчий лист або угода потрібна буде віднести судовим приставам.
  4. Якщо ви не хочете зв'язуватися з приставами, ви можете віднести ці документи в бухгалтерію підприємства, де працює боржник.

Питання та відповіді

Ганна
Ми з чоловіком в розлученні вже 5 місяців. Від шлюбу у нас залишився син маленький, йому зараз 2 роки. Підкажіть, куди я можу звернутися, щоб подати заяву на аліменти?

відповідь
Вам потрібно скласти позовну заяву з усіма документами і звернутися до мирового суду за місцем проживання вашому або відповідача.

Ірина
Спілкувалася з молодою людиною кілька місяців. Потім завагітніла від нього, недавно народилася дитина. Батько каже, що дитина не його, не хоче брати участь у її вихованні, грошей теж не платить. Я хотіла записати його батьком у свідоцтві про народження, але він відмовився. Зараз хочу подати на аліменти, куди мені потрібно звернутися? Де подають заяву на аліменти?

відповідь
У вашій ситуації спочатку потрібно встановити батьківство цього чоловіка. Для цього ви повинні написати позовну заяву в суд за місцем проживання відповідача. У позовній заяві просити встановити батьківство. Для цього суд призначить проведення експертизи ДНК. Якщо експертиза підтвердить батьківство, ви зможете подати позовну заяву на аліменти дитині.

Олеся
У мене є цивільний чоловік, проживали з ним разом 3 роки. Нещодавно від нього народився син. Після цього чоловік кудись пропав, не залишив навіть номер телефону. З нами повністю припинив спілкування, дитині не допомагає зовсім, аліменти не платить. У свідоцтві про народження він записаний батьком. Скажіть, куди мені подавати позовну заяву?

відповідь
Згідно із законом ви можете подати таку заяву на вашу місцем проживання. У вашій ситуації можуть бути проблеми, так як відповідач навряд чи з'явиться на засідання, якщо він не отримав копію позовної заяви. Можна спробувати дізнатися спочатку адреса проживання батька дитини, знайти його друзів або батьків.

Олена
Я прописана з дитиною в Москві зараз. Мій колишній чоловік живе і прописаний в Самарі. Скажіть, де мені можна подати позовну заяву про стягнення аліментів?

відповідь
Ви можете подати заяву як в Москві, так і в Самарі.

Підкажіть, куди я можу звернутися, щоб подати заяву на аліменти?
Зараз хочу подати на аліменти, куди мені потрібно звернутися?
Де подають заяву на аліменти?
Скажіть, куди мені подавати позовну заяву?
Скажіть, де мені можна подати позовну заяву про стягнення аліментів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online