До скількох років платять аліменти на дитину в Росії

  1. До якого віку платять аліменти в Росії?
  2. Борги по аліментах після 18 років
  3. Аліменти після 18 років: непрацездатність і потреба дітей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти - це фінансова допомога, яку один з подружжя виплачує іншому після розлучення.

І хоча аліментами називається загальне поняття грошових виплат (можуть призначатися за віком, по непрацездатності), найбільш часто мова йде саме про виплати на утримання дитини.

Той період, до скількох років платять аліменти на дитину в Росії, і якою буде їхня сума , Визначається індивідуально з урахуванням конкретних факторів в кожному окремому випадку. Отже, розберемося, до якого віку виплачуються аліменти.

До якого віку платять аліменти в Росії?

Розберемося, до скількох років виплачуються аліменти. Закон вимагає, щоб дитина повноправності в отриманні аліментів до досягнення нею повноліття (18 років). Цю умову можна назвати відправною точкою, оскільки воно поширюється абсолютно на всіх маленьких громадян Російської Федерації.

При подальших розрахунках беруться до уваги нюанси, а саме:

  • Якщо дитина надходить на навчання до ВНЗ (Очна форма), виплати тривають до досягнення нею 23-річного віку.
  • Якщо дитина має інвалідність, аліментні виплати призначаються безстроково, т. Е. До кінця життя платника або самої дитини (якщо це станеться раніше).

Відносно першого пункту, хотілося б підкреслити, що аліменти дитині - студенту, необов'язково будуть виплачуватися до кінця навчання. Так, якщо дитина закінчує навчання в 22 роки, разом з отриманням диплома припиняється і нарахування виплат. У всіх інших випадках виплати припиняються після виконання 23 років, незалежно від того, коли підходить час закінчення ВНЗ.

В цілому, термін виплати аліментів може бути прописаний або в мировій угоді між колишнім подружжям , Або вказано в судовому рішенні . Сімейний кодекс регламентує наступні положення, при яких виплата аліментів може бути припинена:

Сімейний кодекс регламентує наступні положення, при яких виплата аліментів може бути припинена:

  • смерть платника або дитини;
  • закінчення терміну, зазначеного в угоді;
  • повторний вступ батька, що проживає з дитиною, у нього й залежить усиновлення дитини новим чоловіком ;
  • одруження самої дитини до досягнення 18-річного віку;
  • досягнення дитиною самостійності до 18-річного віку (т. е. визнана можливість повністю забезпечувати себе матеріально).

У деяких випадках батько виплачує аліменти не тільки на свою дитину, а й на колишню дружину , Якщо вона знаходиться в декретній відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, т. Е. Фактично не має можливості працювати і є фінансово залежною від чоловіка.

Грошові виплати дружині можуть бути припинені, якщо вона вдруге одружиться або підійде до кінця термін декретної відпустки .

Борги по аліментах після 18 років

Питання про терміни нарахування аліментів часто викликає суперечки Питання про терміни нарахування аліментів часто викликає суперечки.

Всупереч поширеній помилці аліменти не можуть нараховуватися автоматично, тільки лише на підставі того, що чоловік і жінка більше не проживають спільно.

Для того щоб мати можливість отримувати аліментні виплати, позивач повинен звернутися до суду з відповідним заявою .

Саме дата подачі заяви буде вважатися відправною точкою для нарахування грошової допомоги на непрацездатного дитини. Терміни розгляду заяви та прийняття рішення при цьому не мають значення.

Стягнути борги по аліментних платежах можна в будь-який час, в т. ч. це може зробити сам дитина після досягнення 18 років. При цьому слід враховувати, що вимоги позивача будуть задоволені максимум за три попередніх роки .

Для того щоб суд почав розгляд справи, необхідно представити документальні докази про вжиті заходи по відношенню до боржника. Це можуть бути копії листів, повідомлень та інші документи, що підтверджують, що від добровільних виплат потенційний платник аліментів відмовився.

Що стосується самого боржника, то в разі доведеної провини він повинен буде виплатити не тільки всю призначену суму, але також штраф - 0,5% від суми боргу.

Аліменти після 18 років: непрацездатність і потреба дітей

Сімейний кодекс РФ чітко регламентує підстави, за якими можливі виплати повнолітнім дітям Сімейний кодекс РФ чітко регламентує підстави, за якими можливі виплати повнолітнім дітям. До них відносяться:

  • непрацездатність дитини;
  • потребу в допомозі з боку третіх осіб.

Логічно, що цими «третіми особами» є батьки.

І якщо батько, з яким дитина проживає, як правило, бере безпосередню участь у його забезпеченні, то інший член подружжя може ухилятися від своїх обов'язків.

Якщо не виходить домовитися про виплати мирним шляхом, слід звернутися за допомогою до компетентних органів, які в примусовому порядку зобов'яжуть недбайливого батька піклуватися про власне чадо (якщо чи не моральну, то хоча б матеріальну).

В першу чергу судом розглядаються справи, що стосуються дітей-інвалідів 1 і 2 групи. Стосовно до таких категорій нужденних, визначається безстрокова виплата аліментних платежів. Відносно інвалідів 3 групи, а також осіб, сукупний дохід яких не досягає прожиткового мінімуму, розмір щомісячних виплат розраховується в індивідуальному порядку.

До уваги приймаються такі фактори, як: До уваги приймаються такі фактори, як:

  • розмір пенсії, посібники , заробітної плати;
  • необхідність в догляді (неможливість обслуговувати себе самостійно);
  • необхідність в дорогому лікуванні (обстеженнях, медикаментах і т. д.);
  • необхідність в особливому харчуванні.

Також при визначенні розміру аліментів буде грати роль і фінансове становище платника (дохід, наявність інших непрацездатних родичів на утриманні, наявність належних виплат і т. Д.).

Для того щоб суд почав розглядати справу про призначення аліментних виплат після 18 років, батькові чи матері або безпосередньо дитині (як повнолітньому громадянину), слід подати заяву до судових інстанцій, з поданням таких документів:

  • довідки, виписки, висновку МСЕК (медико-санітарної експертизи), направлення на обстеження та лікування, інші медичні документи, що підтверджують нетрудоспособное стан здоров'я дитини;
  • довідки про доходи (Зарплата, стипендія, пенсії, соцвиплати і т. Д.) Із зазначенням розміру отриманих грошових сум.

При необхідності суддя може зажадати надати додаткові папери, однак це визначається, виходячи з особливостей кожної справи.

Підводячи підсумок, можна сказати, що держава в достатній мірі піклується про своїх непрацездатних громадян і особливо пильно стежить за дотриманням їхніх інтересів. Згідно зі статистикою, більшість звернень до суду з приводу стягнення аліментних платежів, задовольняються в повній мірі. Відмовою може служити тільки виявлене приховування даних про фінансове становище позивача або необгрунтованість матеріальних претензій.

Дорогі читачі, інформація в статті могла застаріти, скористайтеся безкоштовною консультацією зателефонувавши за телефонами: Москва +7 (499) 288-73-46, Санкт-Петербург +7 (812) 309-71-92 або задайте питання юристу через форму зворотного зв'язку, розташовану нижче.


До якого віку платять аліменти в Росії?
До якого віку платять аліменти в Росії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online