До скількох років платять аліменти і в якому розмірі

  1. До скількох років сплачуються аліменти: особливості проведення стягнення
  2. Платити аліменти все ж доведеться
  3. Правові нюанси, якщо дитина продовжує навчання після школи
  4. Поглиблюємо пізнання в юридичних аспектах!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У ст. 80 Сімейного Кодексу РФ зазначено, що обидва дієздатні батька, перебуваючи в шлюбі або в разі оформлення між ними розлучення, зобов'язані в рівних частках піклуватися про своїх неповнолітніх дітей і тим самим забезпечувати їм гідне існування. Правові норми вказують на порядок сплати аліментних зобов'язань, і якщо розглядати питання, до скількох років сплачуються аліменти на дитину, то законом дана чітка відповідь - п.1 ч. 2 ст. 120 СК говорить - до досягнення дитиною 18-річного віку, а при продовженні навчання на денній формі навчання - до виконання 23 років.

Якщо між батьками немає домовленості з приводу фінансового забезпечення спільної дитини в добровільному порядку (в усній формі або через підписання у нотаріуса аліментного угоди), тоді їм обом пряма дорога до суду.

До скількох років сплачуються аліменти: особливості проведення стягнення

коли дитина є інвалідом або потрібно надавати фінансову підтримку через необхідність тимчасового додаткового догляду (додаткові витрати), працездатний і проживає окремо батько повинен платити аліменти до тих пір, поки не настануть виняткові обставини, а саме:

  • Той, хто проживає з дитиною, вступив в офіційний шлюб і новий чоловік оформив документи через службу у справах сім'ї та дітей щодо усиновлення (удочеріння) з отриманням відповідного акта.
  • Поліпшення стану здоров'я дитини або повне його відновлення після інвалідності.
  • Офіційна констатація настання смерті дитини.
  • Оголошено органами поліції дитини в розшук, як такого, що пропав безвісти ;.
  • Закінчився термін аліментного угоди (якщо такий документ нотаріально оформлений і в ньому прописані терміни сплати аліментів).
  • У дитини з'явилася можливість забезпечувати себе матеріально;
  • Якщо з боку аліментщика на користь дитини було скоєно дію, пов'язане з передачею нерухомого майна з подальшим переоформленням об'єкта власності.
  • Платник наперед авансом перерахував всю належну суму аліментів (якщо щомісячний розмір грошових зобов'язань був встановлений у фіксованому розмірі).
  • Мати дитини, у якої на утриманні він знаходиться, повністю забезпечує своє дитя всім необхідним і через суд відмовилася від отримання аліментів.

Мати дитини, у якої на утриманні він знаходиться, повністю забезпечує своє дитя всім необхідним і через суд відмовилася від отримання аліментів

Нехай нормою закону і чітко позначено до скількох років слід платити аліменти, але якщо повнолітня дитина проживає на дохід нижче встановленого державою прожиткового мінімуму, а у батька є фінансова можливість надавати йому допомогу, то в такому випадку суд може прийняти до уваги заявлені обставини і призначити тимчасову виплату аліментів. Тобто після 18 років аліменти теж можна отримувати .

Платити аліменти все ж доведеться

Тепер, коли до скількох років виплачуються аліменти стало більш, ніж зрозуміло, розберемося з тим, яким чином платять аліменти на дитину в Росії з усіма нюансами стягнення. Наприклад, колишній чоловік може бути іноземцем або знаходиться в тюремному ув'язненні . Тоді як бути жінці з дитиною на руках в такому випадку? Або недоброчесних аліментник ховається від виконавчої служби, не проживає за місцем реєстрації, не працює з укладенням офіційного працевлаштування - що робити?

На ряд питань, що цікавлять в правовому полі знайдуться відповіді:

  • Перебування в місцях з обмеженням свободи не звільняє боржника від аліментних зобов'язань, і стягнення на дітей проводиться в примусовому порядку шляхом вирахування коштів, які нараховуються укладеним за виконану ним роботу в колонії. Хоч це буде і зовсім невелика сума, але бухгалтерія колонії повинна щомісяця проводити утримання з доходу засудженої особи в розмірі, зазначеному в рішенні суду, переказуючи гроші на реквізити стягувача (поштовим переказом або перерахуванням на банківський рахунок).
  • Платять аліменти в Росії і іноземці, якщо встигли обзавестися дітьми, проживаючи на території іншої держави. В цьому випадку стягнути аліменти матір'ю дитини можна, як перебуваючи в шлюбі, так і звернувшись з позовною заявою про встановлення батьківства щодо конкретного іноземного особи до суду тієї країни, громадянином якої є відповідач. Прийнята Конвенція ООН про надання правової допомоги країнам-учасникам надає можливість домовлятися щодо забезпечення юридичного захисту щодо осіб у цивільних справах, до яких відносяться розгляду позовів щодо призначення аліментів на дитину.
  • Коли не виконується рішення суду, яке набрало законної сили, в частині проголошення проведення примусового стягнення аліментів на дитину з вини платника, представник інтересів неповнолітнього чи недієздатного дитини (мати, опікун) має всі підстави вимагати від судового пристава проведення ряду вичерпних заходів.

Коли не виконується рішення суду, яке набрало законної сили, в частині проголошення проведення примусового стягнення аліментів на дитину з вини платника, представник інтересів неповнолітнього чи недієздатного дитини (мати, опікун) має всі підстави вимагати від судового пристава проведення ряду вичерпних заходів

Серед переліку обмежувальних дій щодо боржника з боку виконавчої служби можуть бути:

  • тимчасову заборону на виїзд за межі країни з подачею копії постанови в єдину базу імміграційної служби;
  • тимчасове обмеження права водіння автотранспортним засобом з подачею копії рішення в єдину базу ДАІ по правопорушникам (без вилучення водійських прав);
  • проведення опису майна за місцем проживання боржника з його подальшою реалізацією в рахунок погашення заборгованості;
  • передача матеріалів виконавчого провадження в органи прокуратури для порушення кримінальної справи за фактом ухилення боржником від аліментних виплат на дитину терміном понад 3-х місяців сукупно протягом одного року.

У будь-якому випадку, працює боржник або він офіційно не працевлаштований і тому не має ніяких доходів, аліменти повинні виплачуватися своєчасно і в яку належить мати сумі.

Порушення періодичності щомісячних перерахувань призведе до нарахування пені за прострочення, і борг по аліментах буде тільки збільшуватися. також існує кримінальне покарання за невиконання своїх обов'язків .

Правові нюанси, якщо дитина продовжує навчання після школи

Законодавство встановило вікову межу, до скількох років повинні сплачуватися аліменти, - 18 і 23. У першому випадку все зрозуміло, коли дитина досягає повноліття і на наступний день рішення суду вважається повністю виконаним. Якщо дитя продовжує отримувати знання в спеціалізованих освітніх закладах будь-якого рівня (ВНЗ, ПТУ, коледж, технікум), тоді стягувачу необхідно звернутися до виконавчої служби і надати документ, що підтверджує проходження навчання конкретного абітурієнта із зазначенням дати зарахування і часу повного навчання.

Багато тат (а діти в 90% випадків залишаються жити з матір'ю), зобов'язані перераховувати аліменти, замислюються: «До скількох років сплачуються аліменти?» Порядком стягнення передбачено до 23 років, але якщо дитина закінчить навчання в 22 роки, на цьому утримання аліментів припиняється . У разі продовження навчання студентом після 23 років - рішення суду вже не поширюється в частині проведення грошового стягнення. Відносно форми навчання, то цей факт не матиме істотного значення, тому як в Сімейному Кодексі немає розмежування в цій частині визначення.

Поглиблюємо пізнання в юридичних аспектах!

Стаціонарне, заочне, екстерном - будь-яка освіта вимагає фінансових витрат і за принципом верховенства права не звільняє батька (матір) від аліментних зобов'язань.

Але при всьому цьому є деякий виняток, якщо студент крім навчання працює і відповідно має особистий дохід.

Тільки в такому випадку відповідачу (аліментник) необхідно буде надати суду докази платоспроможності свого повнолітнього дитини. А яке рішення буде проголошено у справі - це вже на розсуд голови судового засідання.

Якщо більш детально розбиратися в питанні аліментів, і не тільки до скількох років вони виплачуються, а й з якою періодичністю перерахування, то тут вже все вирішується за домовленістю сторін. Межсеместровие канікули, так само як і літні між курсами, не беруться до уваги, тобто «не випадають». Ніхто точних пропорцій не складає, коли дитина вчилася, а коли планово відпочивав. Перерахування аліментів може бути щомісячним, поквартальним, піврічним і проводиться 1 раз на рік.

Коли з якихось причин абітурієнт припиняє своє навчання (відрахування за неуспішність, академічну відпустку, виняток за поведінку та ін.), То в цей часовий проміжок аліменти не виплачуються. Але якщо вже через рік студент відновлюється або переходить з очного на заочне відділення, тоді необхідно отримати нове рішення суду за призначенням сплати аліментів (часткового покриття витрат з навчання). До суду повторно може звернутися як мати, колишня позивачка, так і саме дитя, оскільки вже йому виповниться 18 років і настане право особистої подачі позовної заяви проти батька.

Автор: Василина

Тоді як бути жінці з дитиною на руках в такому випадку?
Або недоброчесних аліментник ховається від виконавчої служби, не проживає за місцем реєстрації, не працює з укладенням офіційного працевлаштування - що робити?
Багато тат (а діти в 90% випадків залишаються жити з матір'ю), зобов'язані перераховувати аліменти, замислюються: «До скількох років сплачуються аліменти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online