Держмито на аліменти: розмір держмита, ціна позову

  1. Розмір
  2. Звільнення від сплати
  3. Як оплатити
  4. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Існує два способи для вирішення питання про утримання дітей в шлюбі або після його розірвання. Це мирний ( договірної ) і судовий порядок .

Трапляється, що подружжю не вдається домовиться про добровільне надання матеріального утримання спільних дітей, або ж, навпаки, діти не бажають допомагати фінансово своїм непрацездатним батькам.

Сімейне законодавство передбачає в таких ситуаціях звернення до суду для громадян, чиї права були ущемлені. Однак, будь-який судовий розгляд справ починається з оформлення прохання (позовної заяви), яке зобов'язує позивача сплатити державне мито до початку процесу.

Щорічно тарифні план позовних звернень індексується і, найчастіше, підвищується. Кожен випадок подачі заяви передбачає свої особливості, які впливають на розміри мит.

Безоплатно надавати судовий розгляд справ ніхто не стане, тому в даній статті ми розглянемо, скільки коштує позов на стягнення аліментів і який розмір держмита на аліменти в поточному році.

Розмір

Держмито на подачу аліментів зафіксована в положеннях податкового законодавства РФ, а саме   в статті 333 Держмито на подачу аліментів зафіксована в положеннях податкового законодавства РФ, а саме в статті 333.19 НК РФ , Де йдеться про розміри сплачуваних мит на розгляд справ в суді з різних питань сімейного характеру.

Проводиться оплата при подачі позовної заяви однієї зі сторін справи, яка бажає залучити до відповідальності за несплату матеріального забезпечення.

Розміри держмита за аліменти можуть бути змінені в залежності від обставин справи:

  1. Якщо позивач бажає стягнути аліменти на дитину, кількох дітей, батько або непрацездатного громадянина, то ціна позову на аліменти складе 150 рублів.
  2. У тому випадку, якщо, згідно з позовом, вимога виплат діє для двох людей (наприклад, утримання себе і дитину), держмито про стягнення аліментів зросте в два рази і складе вже 300 рублів.
  3. У розмірі 400 рублів держмито за стягнення аліментів сплачується, коли прохання про аліменти супроводжується заявою про розірвання шлюбного союзу.

У першому і другому випадку сам позивач звільняється від сплати держмита, суд самостійно розраховує всі витрати, понесені в результаті судового процесу, і направляє квитанцію відповідачу, щоб той заплатив за позовом якомога швидше.

Якщо позивач бажає розірвати шлюб і одночасно запросити аліменти на утримання, держмито він сплачує самостійно в розмірі 400 рублів.

Заява про видачу судового наказу обкладається митом у розмірі 50% звичайного позовного звернення.

Держмито на аліменти буде відповідати певному відсотку (1-4%) вартості самого позову. Величини можуть сильно відрізнятися:

  • позов в розмірі до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян передбачає сплату мита в розмірі 4% (від 400 руб і вище);
  • позов в розмірі від 20 до 100 тисяч обкладається сплатою 800 рублів, плюс 3% від загальної суми;
  • позов від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян повинен бути оплачений в розмірі 3200 рублів і 2% вартості заяви;
  • позов вартістю 200 тисяч - 1 мільйон обкладається митом в 52000 рублів + 1%.

Якщо можливості оцінити справжню вартість позовної заяви не представляється можливим, то значення мита позначається фіксованим значенням: 300 рублів зобов'язані сплатити фізичні особи, 600 - юридичні.

Звільнення від сплати

Стаття 333 Стаття 333.36 нк рф про пільги при зверненні в верховні органи робить висновок, що особи, які потребують стягнення аліментних зобов'язань через суд, звільнені від сплати державного мита.

УВАГА! При відхиленні заяви з причин неточності даних або необгрунтованість вимог, всю вартість оплатить позивач.

Від сплати держмита в 2017 році з таких категорій населення:

  • особи, які є герої СРСР;
  • особи, які є героями РФ;
  • інваліди першої і другої групи;
  • учасники бойових дій, службовці гарячих точок;
  • особи, що відносяться до повним кавалерам ордена слави.

Також, особа, яка звертається до суду, звільнять від сплати держмита про стягнення аліментів на дитину, якщо позов містить вимоги про:

  • збільшення розміру передбачуваної фінансової підтримки;
  • стягнення певної суми необхідно на термінову медичну допомогу або покриття її витрат;
  • стягнення заборгованості за встановленими матеріальним зобов'язаннями.

Як оплатити

Існує хибна думка серед людей, що не вдавалися раніше до судових слухань, що гроші за держмито вручаються особисто уповноваженим особам в залі суду під час вирішення питання позовної заяви Існує хибна думка серед людей, що не вдавалися раніше до судових слухань, що гроші за держмито вручаються особисто уповноваженим особам в залі суду під час вирішення питання позовної заяви.

Кінцеве ж, це не так. Поступаючи так само, ви викличете на себе підозру в хабарництві, що спричинить різні складності.

Алгоритм оплати встановленого мита починається з реквізитів органу, в який спрямований був позов. Їх можна дізнатися на сайті суду або безпосередньо в його будинку, або зателефонувавши по телефону в приймальню.

Інформація, що міститься в квитанції:

  • ІПН і КПП;
  • повна назва фінансової організації;
  • повна назва одержувача (органу суду);
  • код ОКТМО;
  • номер банківського рахунку отримувача коштів;
  • ПІБ, адреса, контактна інформація про відправника переказу;
  • найменування і призначення платежу;
  • точна вартість в рублях;
  • дата.

ІПН і КПП;   повна назва фінансової організації;   повна назва одержувача (органу суду);   код ОКТМО;   номер банківського рахунку отримувача коштів;   ПІБ, адреса, контактна інформація про відправника переказу;   найменування і призначення платежу;   точна вартість в рублях;   дата

Варіанти оплати існують різні. Будь-який з них може вибрати на свій розсуд відповідач:

  1. Готівковий розрахунок в банківській касі.
  2. Безготівковий розрахунок через віддалений доступ до банку (онлайн).
  3. Оплата готівкою або по карті через банкомат.

Квитанцію про сплату держмита за стягнення аліментів потрібно обов'язково додати до заяви в якості доказу оплаченої послуги.

висновок

Якщо у відносинах між подружжям настала розрізненість, і вони повністю впевнені в тому, що самостійно домовитися про зміст спільних дітей уу них не вийде, доводиться вдаватися до судових слухань.

У такому випадку люди стикаються з фінансовими витратами по наданні їм послуг органами суду, так як безкоштовно на альтруїстичних засадах жоден державний орган працювати не погодитися.

При зверненні до органів суду з питання стягнення аліментів, доведеться сплатити держмито. Ціна позову регламентується на законодавчому рівні ЦПК і НК РФ, щорічно встановлюють нові тарифи.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online