Чи потрібно платити аліменти з податкового вирахування?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Віталій справно платив аліменти на користь дочки від першого шлюбу. Нещодавно чоловік вирішив отримати податкове вирахування за покупку квартири в іпотеку. Чи повинен він додатково заплатити аліменти з цього доходу? Віталій справно платив аліменти на користь дочки від першого шлюбуПровідний спеціаліст по взаємодії із засобами масової інформації регіонального УФССП Росії Ірина Кузнєцова:

«За словами фахівців відділу правового забезпечення УФССП по Челябінській області, практика стягнення частини прибуткового податку на користь аліментів неоднозначна - в постанові уряду« Про перелік видів заробітної плати, з яких проводиться утримання аліментів на неповнолітніх дітей »цього немає.

Нещодавно Калінінський суд міста Челябінська розглядав звернення громадянки, яка була обурена, що її дитина не отримала частину коштів від отриманого екс-супргом податкового вирахування. В результаті суд дії пристава-виконавця, який не став утримувати аліменти з податкового вирахування, порахував законними і обгрунтованими.

З матеріалів суду випливає, що Конституційний Суд Російської Федерації вказував у своїх постановах, що сенс майнового податкового вирахування полягає в наданні фізичним особам податкової пільги при будівництві або придбанні на території Російської Федерації житлового будинку, квартири, кімнати або частки в них для стимулювання громадян до поліпшення їх житлових умов. Звільнення від сплати податків по своїй природі є пільгою, а майнове відрахування носить компенсаційний характер, спрямований на вирішення завдання щодо стимулювання громадян до поліпшення своїх житлових умов, у зв'язку з чим не підлягає врахуванню при обчисленні розміру належних до стягнення аліментів ».

Адвокат з податкових спорів колегії адвокатів «Філатов і партнери» Юлія Желавская:Адвокат з податкових спорів колегії адвокатів «Філатов і партнери» Юлія Желавская:

«Існує Постанова Уряду РФ від 18.07.1996 №841« Про Перелік видів заробітної плати іншого доходу, з яких виробляється утримання аліментів на неповнолітніх дітей », яке визначає ті види доходів, з яких нараховуються аліменти - їх близько 30, і в основному такий дохід повинен носити періодичний характер. Перелік не включає повернення прибуткового податку, який зробить податковий орган на розрахунковий рахунок платника аліментів.

Відповідно до ФЗ «Про виконавче провадження», частина цієї суми може бути утримана тільки в рахунок накопиченої заборгованості з аліментів, якщо така є. Якщо ж чоловік не має заборгованості, дії посадової особи неправомірними та їх потрібно оскаржити.

Затягувати з подачею податкової декларації до тих пір, поки дитині виповниться 18 років також не варто. Слід пам'ятати, що повернути переплачений ПДФО, який іменується в народі «податкове вирахування», можна тільки протягом трьох років.

Наступного року вступають в силу нові правила, що стосуються податкового вирахування. Якщо що раніше не оподатковувався дохід від продажу нерухомості, що перебуває у власності понад три роки, з 2016 року цей термін буде збільшений до п'яти років і збережений в розмірі 3 років тільки для тієї нерухомості, яка була отримана безоплатно за договором дарування від члена сім'ї або в порядку приватизації. Відповідно, для того щоб одержати відрахування в розмірі 1 млн рубей (250 тисяч рублів - для іншого нерухомого майна), нерухомість, придбана з безоплатної угоді, повинна знаходитися у власності менше трьох років, за оплатній - менше п'яти. При цьому не варто забувати, що можливість зменшити дохід від продажу на фактичні документально підтверджені витрати зберігається ».

Чи повинен він додатково заплатити аліменти з цього доходу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online