Аліменти за минулий період

  1. Стягнення аліментів на дитину через суд за минулий період
  2. Стягнути Аліменти За Минулий Період
  3. Як стягнути аліменти за минулий період
  4. способи стягнення
  5. порядок стягнення
Головна Сімейне право

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перед тим як виготовляти невідомий документ, потрібно в розумі розкласти зміст на 3 частин. Певні розділи не обов'язково будуть викладені в тому ж порядку. Перед усім треба усвідомити до чого саме ви хочете в результаті, звільнившись пошукайте причини. Корисними можуть бути місцеві звичаї, закони, порядки. Початок критично дуже важливий розділ, який формує враження. Також прагнете розібратися кому буде спрямований складається прохальний документ і хто саме повинен його обробляти.

Також прагнете розібратися кому буде спрямований складається прохальний документ і хто саме повинен його обробляти

Поки дитина не досягла повноліття, можна звернутися в суд, щоб стягнути з батьків аліменти. Притому причини, за якими раніше позивач не звертався до суду з цього питання, зовсім не важливі.

Стягнення аліментів за той час, який минув, обмежується часовими рамками в три роки. Притому воно не залежить від досягнення дитиною 18 років і є дійсним, поки їй не виповниться двадцять три роки.

Слід врахувати той факт, що часом боржникам по аліментах дається відстрочка для сплати заборгованості. Найчастіше через стягнення заборгованості платник виявляється в нелегкій фінансовому становищі. Тому законом встановлюються строгі терміни для сплати. Рішенням цього питання займається суд.

Однак, отримати відстрочку відповідач може тільки в тому випадку, коли буде доведена його платоспроможність в майбутньому періоді. Наприклад, він отримає гроші від продажу будь-якого майна. Суд також має право дозволити йому сплатити борг частинами, а не повністю єдиним платежем, якщо він звернутися з подібним проханням.

Бувають ситуації, коли відповідача повністю звільняють від сплати аліментів і тоді позивач взагалі не отримає ніяких коштів на утримання дитини. Таке можливо в разі:

  • наявності у платника важкого захворювання;
  • інших істотних причин.
  • Наприклад, його можуть визнати недієздатним.

    Якщо однією з ваших обов'язків на роботі є участь в тендерах, і не тільки в вашому місті, але і по всій Росії, бізнес група BicoTender пропонує для вас список всіх активних тендерів Росії і СНД. Заходьте на сайт www.bicotender.ru, і шукайте потрібну для себе інформацію.

    Стягнення аліментів на дитину через суд за минулий період

    Багато жінок після розлучення не вимагають аліментів від колишнього чоловіка. Хтось робить це з гордості, інші бояться, що в старості недбайливий батько звернеться до дорослого дитині з аналогічним проханням, треті сподіваються на порядність колишнього чоловіка і мирне вирішення цього питання. Але з точки зору права така позиція дуже невигідна, адже стягнути аліменти за минулий період не так легко. А значить, позивач в поодинці буде нести всі витрати на дитину, практично не маючи шансу компенсувати їх за рахунок відповідача.

    Сімейним кодексом встановлено можливість стягнення аліментів за майбутні періоди - з моменту звернення до суду. Стягнути виплати за минулий час можна тільки в тому випадку, якщо позивач неодноразово звертався до відповідача з проханням про сплату аліментів, але зобов'язана особа ухилялася від їх виплати, або його місцезнаходження було невідоме.

    Як довести, що у позивача дійсно не було можливості раніше отримати аліменти від відповідача? Чіткий перелік доказів в Сімейному кодексі не встановлено, тому їх потрібно підбирати виходячи з особливостей кожної конкретної ситуації, досвідчений адвокат по сімейних справах підкаже в якому напрямку необхідно працювати. Для винесення позитивного рішення суду необхідно довести наступні обставини:

    1. До дня звернення до суду відповідач не виплачував кошти на утримання дитини. На підтвердження цього можна додати виписку з банківських рахунків позивача, де відсутні відомості про надходження грошей від відповідача. Незайвим буде і докласти квитанції про оплату дитячого садка, медичних послуг, придбання одягу та іграшок для дитини за рахунок позивача;
    2. Позивач робив спроби отримати аліменти, але не отримував їх через винної поведінки відповідача. Посилаючись на цю обставину, необхідно надати підтверджуючі цей факт документи. Наприклад, відомості про те, що відповідач знаходився в розшуку, тривалий час не проживав за місцем своєї реєстрації, не був офіційно працевлаштований, регулярно міняв місце свого проживання, не працював офіційно, ухилявся від будь-якого спілкування з позивачем і т.д.

    І навіть якщо всі докази ухилення відповідача від сплати аліментів будуть надані, можна стягнути невиплачені суми тільки за 3 минулі три роки. Точка відліку при цьому - момент звернення до суду за стягненням аліментів. Саме тому звертатися за аліментами краще відразу після розірвання шлюбу або в той момент, коли відповідач відмовився або перестав виділяти фінансові кошти на утримання дитини.

    Стягнути Аліменти За Минулий Період

    У Москві і Московській області проблема стягнення елементів є однією з основних у вирішенні питань, що стосуються сімейних відносин. Аліментами називаються грошові відрахування, які спрямовуються на утримання родичів або членів сімей, їх розмір встановлюється законом. Залежно від того, для кого перераховуються аліменти, визначається їх вид. Але не тільки проблемою є отримання аліментів, крім цього існує ще один з основних питань - як стягнути аліменти за минулий період.

    Якщо говорити про способи стягнення даного виду відрахувань, то вони можуть проводитися через суд, або за погодженням сторін. Угода про сплату аліментів підписується обома батьками. Даний вид угоди, завірений у нотаріуса, може бути використаний навіть в якості виконавчого листа. Крім того підписаний договір матиме конкретні підстави для подачі справи до суду, тому що підписана угода має досить серйозну юридичну силу. Але слід пам'ятати, що в разі підписання угоди вимагати гроші через суд буде неможливо, тільки в разі порушення правил договору. Виходячи з цього, в договорі потрібно вказувати всі умови, за якими буде проводитися сплата аліментів, а в разі порушення умов угоди ви можете звернутися в суд. Винятком будуть ті моменти, коли батько, зобов'язується сплачувати аліменти, був тимчасово непрацездатний або на те були інші вагомі причини, які можуть підтвердитися.

    Якщо документи в суд все таки були спрямовані, то ви також повинні визначитися в яких сумах ви хочете стягнути аліменти за минулий період і яким чином вони будуть стягуватися. Аліменти можуть бути сплачені в твердій сумі, тобто сплата буде проводитися в одних і тих же розмірах за встановлений проміжок часу, і в залежності від відсотка по заробітку. Цей вид сплати аліментів встановлюється виходячи з зароблених боржником суми грошових коштів за певний період. Якщо боржник цей час без особливої ​​причини залишався безробітним, то відсотки по аліментах будуть розраховані виходячи з середніх російських зарплат.

    Пам'ятайте, що стягнути аліменти за минулий період може виявитися не такою простою справою як може здатися на перший погляд. Виходячи з цього, настійно рекомендується отримати он-лайн консультацію юриста, який займається питаннями отримання аліментів. Наші фахівці вже кілька років ведуть справи за даним типом стягнень і нададуть вам всю необхідну інформацію для захисту своїх прав та інтересів.

    Як стягнути аліменти за минулий період

    Претендувати на стягнення аліментів за попередній період, можуть тільки ті батьки, які мали право отримувати дані виплати, але позову до суду не подавали, і угоди між колишнім чоловіком не підписували.

    Слід розуміти, що стягнення грошових виплат на утримання дитини (дітей) за минулий період і отримання заборгованості по аліментах це два різні випадки. Заборгованість виникає, якщо вже було винесено рішення суду або підписано угоду між батьками (обмеження по термінах немає), а ось отримати аліменти за минулий період, це ситуація коли батько не скористався своїми правами, але може отримати грошові кошти за останні роки.

    способи стягнення

    Стягнення аліментних виплат за минулий період відбувається двома способами:

  • за згодою батьків;
  • через суд.
  • Укладена аліментні угоду між батьками про сплату аліментів підписана між собою, воно буде мати реальну юридичну силу, якщо ж воно буде зареєстровано в нотаріальній конторі, то отримає статус виконавчого листа.

    Під час підписання угоди буде неможливо витребувати аліментні виплати в судовому порядку, якщо тільки не будуть порушені пункти цієї угоди.

    Якщо ви підписали угоду, де прописані всі його умови, в тому числі і визначають, як будуть затребувані аліменти в разі їх несплати, то слід в обов'язковому порядку виконувати домовлений порядок. Відзначимо, що батько, який повинен отримувати грошові кошти, більше не зможе скористатися правом стягнення аліментів за попередній період.

    Законодавство обмежує термін отримання аліментів за попередній період до трьох років. Якщо буде встановлено, що батько, який має обов'язки за угодою виплачувати грошові кошти на утримання дитини, ухилявся від цього, то аліменти будуть стягнуті в судовому порядку.

    Винятком може бути підтверджена непрацездатність (інші поважні причини) батька, який був зобов'язаний виплачувати грошові кошти. За укладається угодою про виплату аліментів практично немає обмежень, крім одного - неповнолітня дитина повинна мати гідне матеріальне утримання.

    Про стягнення і порядок розрахунку аліментів з непрацюючого платника читайте в цій статті.

    порядок стягнення

    Після того, як буде винесено постанову суду про виплату аліментів, складається виконавчий лист, за яким і відбувається виплата аліментів.

    Якщо угода не була підписана, то батько (з ким проживає дитина) має право прийти в суд з позовом про стягнення аліментних виплат не тільки з моменту звернення, а й за минулі роки.

    Суду необхідно буде надати суду докази, що позивач вживав дії, щоб вирішити питання про виплату аліментів. Виходячи з перерахованого вище, суд може зобов'язати відповідача виплатити аліменти і призначити розмір відрахувань для подальших виплат.

    Після постанови суду, що з'явилися заборгованість по аліментних виплат може бути стягнена з боржника в повному обсязі, в даному випадку обмежень по минулим термінів вже не буде.

    Як стягнути аліменти за минулий період Претендувати на стягнення аліментів за попередній період, можуть тільки ті батьки, які мали право отримувати дані виплати, але позову до суду не подавали, Претендувати на стягнення аліментів за попередній період, можуть тільки ті батьки, які мали право отримувати дані виплати, але позову до суду не подавали, Rating: 0

    джерела:
    ,,,

    Наступні статті:


    Як довести, що у позивача дійсно не було можливості раніше отримати аліменти від відповідача?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online