аліменти поштою

  1. зміст У цій статті розглянемо чи можна подати на аліменти поштою і як грамотно відправляти і приймати...
  2. Переклад аліментів через пошту - правила оплати
  3. Як перерахувати аліменти через пошту
  4. Хто оплачує всі поштові витрати
  5. Як отримати аліменти поштою
  6. Якщо переклад не прийшов
  7. Чи завжди переказ поштою вважають аліментами?

зміст

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У цій статті розглянемо чи можна подати на аліменти поштою і як грамотно відправляти і приймати виплати. Отже, перш за все, потрібно знайти поштова і фактична адреса територіального світового судового ділянки, за яким можна приїхати або відправити рекомендований лист. Існує безпосередньо 2 способи подачі заяви:

  • віднести заяву в канцелярію суду (в даному випадку заява буде потрібно роздрукувати в 2-х примірниках, при цьому один з них з відміткою про прийняття залишити у себе)
  • або надіслати поштою рекомендованим листом з повідомленням.

Перший варіант зручний, якщо заявник (той, хто подає позов), живе в тому ж місті, що і відповідач, тобто можна без проблем дістатися до суду, що прискорює процедуру подачі позову. Останній метод доречний, якщо відповідач проживає в іншому населеному пункті, оскільки за законодавством подавати в судову інстанцію доведеться за місцем проживання відповідача. Причому направляючи позов поштою, ви можете заощадити на витратах транспорту.

Важливо! Якщо ви самі розбираєте свій випадок, пов'язаний з оплатою і отриманням аліментів поштою, то вам слід пам'ятати, що:

  • Кожен випадок унікальний і індивідуальний.
  • Розуміння основ закону корисно, але не гарантує досягнення результату.
  • Можливість позитивного результату залежить від безлічі факторів.

Перерахування аліментів через пошту

Поштовий переказ аліментів актуальний для тих громадян, які проживають у віддалених населених пунктах, і немає можливості скористатися послугами банку, але є відділення Пошти РФ.

Переклад аліментів через пошту - правила оплати

  • Платити потрібно відповідно до термінів, які обумовлені в добровільному угоді або виконавчому листі:
  1. раз на місяць;
  2. кожен квартал;
  3. кожні шість місяців;
  4. щорічно.
  • Стягнені суми перераховуються поштою не пізніше, ніж через 3 дні після виплати доходу.
  • Сума поштового переказу повинна відповідати тому розміру утримання, який обумовлений в угоді.
  • Грошове перерахування поштою містить відомості, які дозволяють його розуміти як аліменти.

Якщо рішення перераховувати кошти поштою прийняв судовий орган, в бланку переказу повинна міститися наступна інформація:

  1. період, за який ці перерахування виконуються;
  2. розмір доходу платника стягнення за вказаний термін;
  3. число днів, які відпрацьовані платником на даний час;
  4. сума податку з доходів фізосіб, утриманого з заробітку;
  5. відомості про нараховані аліменти;
  6. перераховується заборгованість і залишок боргу, якщо такі є.

Як перерахувати аліменти через пошту

Тепер розглянемо, як відправити аліменти поштою. Щоб уникнути появи труднощів з визначенням перерахування аліментних виплат (щоб не було приводів для нарахування штрафних санкцій), потрібно правильно заповнити поштовий талон і відзначити в ньому:

  • Місяць, за який виплачується сума коштів.
  • Розмір зарплати і число відпрацьованих днів.
  • Сума утриманого ПДФО і аліментних утримань.
  • Якщо є заборгованість по аліментних зобов'язань - потрібно вказати суму, що залишилася після перекладу.

При відправці потрібно написати:

  • ПІБ одержувача та його реквізити.
  • Розмір грошового переказу.

Задати питання юристу

Нижче представлений для ознайомлення зразок заповнення грошового переказу на аліменти через пошту: Нижче представлений для ознайомлення зразок заповнення грошового переказу на аліменти через пошту:

Хто оплачує всі поштові витрати

Особа, яка перераховує кошти на утримання дитини, зобов'язана оплачувати також і поштовий збір з аліментних зобов'язань, оскільки розмір виплат не повинен бути менше того, який зафіксований у виконавчому листі або договорі. Комісія за переказ додається до розміру самого перекладу, і її він залежить безпосередньо від цієї суми.

Як отримати аліменти поштою

При перекладі аліментів через Пошту РФ їх ​​можна отримати в поштовому відділенні. Потрібно при собі мати паспорт. Одержувач аліментів вправі довірити одержання поштового відправлення третій особі, склавши на останнього нотаріальну довіреність. У документації, завіреної в нотаріальній конторі, зазначаються відомості довіреної особи і довірителя, а також повноваження довіреної особи і певні дії, які він робить (зокрема, отримувати за довірителя поштові перекази). У довіреності прописується організація (Пошта РФ), де повноважний представник може представляти собою довірче особа.

Якщо переклад не прийшов

Якщо оплата аліментів через пошту не відбулася, і одержувач не отримав грошей в призначений термін, потрібно уточнити, відбувався чи платником переказ, оскільки навіть сучасні послуги з переказу коштів не виключають технічних помилок.

Чи завжди переказ поштою вважають аліментами?

Бувають ситуації, коли колишнє подружжя не укладають договір про виплату грошових коштів на утримання дітей і в суд не звертаються з цього приводу. Один з батьків добровільно приймає рішення платити кошти в довільній сумі на ім'я колишньої дружини (чоловіка). Причому він не вказує призначення цих грошей.

Як вважають юристи, такі переклади аліментами не є. Вони підтверджують участь в утриманні дитини, тобто виконання батьківських обов'язків.

Якщо одержувача грошових коштів через пошту не влаштовує їх розмір, він має право звернутися до судового органу за їх стягненням. Згідно із законом, добровільна виплата поштою лише підтверджує факт участі батька у змісті дітей. Причому аліментні виплати не стягуються заднім числом, а стягуються тільки з моменту подачі заяви одержувачем.

Іноді колишній чоловік (дружина) приймає рішення відправити гроші поштою безпосередньо дитині. Така виплата є або подарунком, або додатковою допомогою на його утримання, проте в рахунок погашення аліментних коштів не враховується.

Задати питання юристу

Чи завжди переказ поштою вважають аліментами?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online