Аліменти на утримання колишньої дружини

  1. Виплата аліментів на утримання дружини
  2. Порядок стягнення аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліментні виплати можуть виникнути не тільки по відношенню до неповнолітньої дитини, а й до інших родичів Аліментні виплати можуть виникнути не тільки по відношенню до неповнолітньої дитини, а й до інших родичів. Типовим буває випадок, коли люди припиняють спільне проживання або офіційно розлучаються , Але дружина не має можливості працювати. Це об'єктивна обставина пов'язано з вагітністю або догляду за дитиною до трьох років. Може виникнути інша ситуація, коли подружжя розлучилося, дружина або чоловік тяжко захворіли або стали інвалідами. При наявності доказової бази суд може стягнути аліменти з другого чоловіка.

Відносини за змістом колишнього подружжя описані в гл. 14 СК РФ. Виплата аліментів дружині можлива за взаємною згодою або через судовий розгляд. В обох випадках визначається тверда сума і термін надання матеріальної допомоги. Якщо нотаріально завірений договір перестав діяти або задовольняти одного з учасників, то складається позовну заяву суд.

Виплата аліментів на утримання дружини

Законом чітко встановлені ситуації, коли чоловік зобов'язаний утримувати колишню або справжню дружину, оскільки виникнення аліментних відносин не залежить від офіційного статусу громадян. Чоловік буде платити аліменти, якщо:

• непрацездатний потребує чоловік;
• колишня дружина вагітна або виховує дітей до трьох років;
• дитина - інвалід перебуває під патронажем колишньої дружини до 18 років;
• дитина - інвалід 1 групи знаходиться під опікою матері довічно.

Заява на виплату аліментів дружині має стандартну форму, приймається судом до розгляду разом з підтверджуючими документами Заява на виплату аліментів дружині має стандартну форму, приймається судом до розгляду разом з підтверджуючими документами. Аліментні зобов'язання настають при зверненні до суду, не чекаючи закінчення процесу. Важливо, що зобов'язання по відношенню до колишнім дружинам виникають незалежно від надання матеріальної допомоги дітям. розгляд судом виплат аліментів дитині і дружині можуть відбуватися одночасно або послідовно, в зв'язку з нововиявленими обставинами.

Виплата аліментів на дружину до 3 років припиняються в той момент, як тільки вона вийде на роботу або влаштує дитини в садок. Підтримка колишнього чоловіка по інвалідності або хвороби може бути скасована судом, якщо стан хворої дружини покращився або змінилися її матеріальні можливості. У всіх випадках платежі колишнім дружинам припиняються, якщо вони вступили в нові офіційні відносини. Зазвичай судове рішення обмежується певними термінами, але відповідач має право подати зустрічний позов або клопотання про перегляд справи в зв'язку з нововиявленими обставинами: змінився склад нової сім'ї або з'явилися утриманці.

Зміст колишньої дружини, яка не має дитини до 3 років, може бути призначено, якщо громадяни прожили в офіційному шлюбі не менше 5 років. Особливо часто таке стягнення накладається на чоловіка, який завдав травму або доведшего дружину до захворювання. Будуть потрібні медичні висновки, поліцейські протоколи і показання свідків вини відповідача. Якщо важка хвороба настала після розлучення, жінка стала інвалідом або потрібне серйозне лікування, то порушити позовне провадження можна протягом 3 років з цього моменту.

Порядок стягнення аліментів

При відсутності угоди, суд виносить рішення про перерахування щомісяця суми аліментів на ім'я заявника При відсутності угоди, суд виносить рішення про перерахування щомісяця суми аліментів на ім'я заявника. При цьому розглядається матеріальне та сімейне становище відповідача, необхідні терміни виплат. Крім того, судове рішення може бути скасовано, якщо чоловік доведе нецільове використання коштів, аморальну поведінку колишньої дружини, пияцтво або наркозалежність. Нарахування та виплата аліментів на утримання дружини не має нічого спільного з матеріальним забезпеченням дитини. Судом може бути предметом опротестування або змінено заявлене в позові зміст. Дані розгляду вимагають документальних доказів з обох сторін.

При цивільному шлюбі справу про стягнення повинно початися з встановлення обставин, таких як: визнання батьківства , Встановлення інвалідності дитині або колишній дружині, показань свідків по суті питання. Часом суду буває досить адміністративних протоколів щодо хуліганських витівок відповідача, щоб призначити аліментні платежі колишній дружині для відновлення втраченого здоров'я.

Невиконання постанови суду або нотаріального угоди веде до адміністративної (при ухиленні) або кримінальної (за злісне ухилення) відповідальності. Маючи на руках виконавчий документ, громадянка має право звернутися в службу судових приставів для стягнення встановлених аліментів. Протягом місяця після прийняття рішення відповідач зобов'язаний розпочати платежі, причому термін розгляду справи входить в цьому період. Якщо відсутнє бажання погасити з'явилися борги або починати відрахування, то слід знати, що аліментні справи не мають терміну давності. Платити все одно доведеться, але додадуться пені в половину відсотка щодня від суми стягнення, штрафи і витрати суду і ФССП.

Аліменти колишній дружині

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online