Аліменти на двох дітей

  1. Розмір аліментів на двох дітей
  2. Розмір аліментів на двох дітей при наявності дітей від іншого шлюбу
  3. Мінімальний розмір аліментів на двох дітей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чинне законодавство зобов'язує батьків утримувати всіх своїх дітей до досягнення ними повноліття, не залежно від їх кількості Чинне законодавство зобов'язує батьків утримувати всіх своїх дітей до досягнення ними повноліття, не залежно від їх кількості. Зміст повинен виражатися в грошовій формі і носити системний характер.

Утримання дітей повинно здійснюватися в добровільній формі. Якщо той з батьків, ухиляється від обов'язку по утриманню своїх дітей, зацікавлена ​​особа (другий з батьків, органи опіки та піклування, прокуратура) має право звернутися до суду для стягнення аліментів у примусовому порядку, в тому числі і заднім числом за минулі три роки, за умови, що буде доведено, що в минулому періоді була зроблена спроба для отримання аліментів з особи зобов'язаного їх платити.

Особа, що уникає виплат аліментів на підставі рішення суду або судового наказу, може бути притягнуто до відповідальності за несплату аліментів.

Розмір аліментів на двох дітей

Розмір аліментів на двох дітей визначається наявністю або відсутністю заробітку платника і його розміром.

Батько має заробіток згідно статті 81 СК РФ , Зобов'язаний платити аліменти в розмірі 33% від доходу (якщо у нього немає інших неповнолітніх дітей).

приклад

Якщо той з батьків отримує заробітну плату в розмірі 30 000 руб., То розмір аліментів становить 10 000 руб. = 30 000 руб. (Дохід) х 33% (1 \ 3 од доходу на двох дітей по статті 81 К РФ ).

З батька, який не має постійний дохід або якщо цей дохід виплачується в іноземній валюті, повністю або частково носить натуральний характер, аліменти стягуються в твердій грошовій сумі.

Розмір аліментів на двох дітей при наявності дітей від іншого шлюбу

Розмір аліментів на двох дітей за вищевказаними розрахунками змінюється, якщо у платника є ще неповнолітні діти.

При розрахунку розміру аліментів на двох дітей також застосовується стаття 81 СК РФ , Але тільки розрахунок робиться на всіх дітей даного батька і з отриманої суми віднімається частка двох дітей.

приклад

У батька є четверо дітей: двоє від першого шлюбу, двоє від другого, розмір його зарплати становить 25 000 руб. згідно статті 81 СК РФ , Батько має трьох і більше дітей, повинен надавати грошове утримання в розмірі ⅓ від всіх своїх доходів. Розмір аліментів на двох дітей від першого шлюбу буде становити 4 125 руб. = 25 000 руб. х 33% (аліменти ⅓ від доходу на трьох і більше дітей) / 4 (загальна кількість дітей) х 2 (кількість дітей від першого шлюбу).

Мінімальний розмір аліментів на двох дітей

Якщо при розрахунку аліментів вийде, що їх розмір менший за прожитковий мінімум на дітей в даному регіоні, то стягувач може попросити суд врахувати дану обставину, і стягнути аліменти не менше половини прожиткового мінімуму.

Припустимо прожитковий мінімум на дітей в Татарстані становить 8 000 руб., То в вищевказаному прикладі розрахунку аліментів на дітей, стягувач може попросити стягнути аліменти на кожну дитину не по 2 065,5 руб., А по 4 000 руб. (Половини прожиткового мінімуму на одну дитину). Чому тільки половину, а не весь прожитковий мінімум можна стягнути. Другу половину повинен вносити другий батько, оскільки за ним також зберігається обов'язок по утриманню спільних дітей.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online