Аліменти на 2 дітей від різних шлюбів: обов'язки змісту малюків і мам, які перебувають в декреті

  1. Аліменти за угодою або через судову інстанцію
  2. Втрата виконавчого документа
  3. Як виплачуються аліменти, якщо платник не працює
  4. Скільки покладається аліментні зміст вагітній жінці
  5. Виплата по аліментних зобов'язань двом дітям. приклад розрахунку
  6. Чи можна зменшити суму аліментів
Утримання аліментів за виконавчим листом

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти, завжди були болючими темами, як для матерів, так і для батьків.

Але діти вимагають постійних витрат, при цьому не маленьких.

Якщо сімейство розпалося, ніхто з батьків не звільняється від зобов'язання утримувати своє чадо.

І неважливо, позбавляється чи батько прав, або народжується у нього інша дитина.

Єдиною відмінністю буде розмір виплачуваних сум. Але повністю від сплати таких зобов'язань він не звільняється до вісімнадцятирічного віку дитини, а в деяких випадках і двадцяти трирічного.

Крім цього, мати, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною теж має право претендувати на аліментні зміст.

Дуже часто жінка, яка пережила розлучення задається питанням, як сплачуються аліменти на 2 дітей від різних шлюбів. А також, яку суму вона буде отримувати на своє утримання, поки знаходиться в декретній відпустці.

Навігація по статті

Аліменти за угодою або через судову інстанцію

Існує два способи отримувати аліменти, від чоловіка, який покинув сім'ю: укласти угоду або подати в судову інстанцію. Перший варіант допоможе заощадити багато часу і нервів.

Тільки якщо обидві сторони досягнуть обопільного рішення. Відповідно до цього документа батько малюка виплачує щомісяця обумовлену суму. Розмір аліментів за такою угодою не повинен бути менше, ніж він би був при зверненні до суду.

Угода обов'язково має завірятися нотаріусом. Крім того, він має юридичну силу нарівні з виконавчим листом. відповідач по аліментах має право самостійно звернутися до керівника організації, в якій він працює із заявою про утримання аліментів.

При самостійному складанні такого документа не варто забувати, що розмір аліментних зобов'язань не може бути менше ніж належить за законом.

Якщо в документі буде вказана менша сума, нотаріус просто не затвердить таку угоду. Якщо умови такого документа значно порушують інтереси одержувача, така угода може бути просто визнано недійсним через судову інстанцію.

Слід розуміти, що при відмові оплачувати утримання на малюка, жінка має повне право з такою угодою звернутися до судовим приставам виконавцям.

Самий трудомісткий і складний спосіб, коли виникає необхідність йти в судову інстанцію. Але, на жаль, дуже часто чоловік, пішовши з сім'ї, забуває про свої зобов'язання і намагається ухилитися від сплати аліментів.

В такому випадку матері, що залишилися на руках з маленькими діточками, змушені звертатися до судової організацію з метою стягнення аліментних змісту з батька.

Для цього жінці потрібно зібрати відповідний пакет документації та з позовною заявою з'явитися до канцелярії суду. зміст дітей присуджується з моменту звернення в судову інстанцію.

У виняткових випадках, можуть бути стягнуті аліменти за минулі три роки, якщо в суді доведено, що приймалися заходи для отримання виплат, але без результату. Краще зібрати, попередньо, документальні підтвердження.

Тоді буде більше шансів отримати позитивне рішення судді. Після прийняття документації суддя призначає дату і час засідання, приблизно це відбувається через місяць, на якому суддя винесе рішення про виплату аліментів.

Після цієї процедура мати зможе забрати виконавчий лист і віднести його судовим приставам виконавцям. суддя призначає розмір допомоги виходячи з матеріального становища обох сторін.

Тому розгляд справи може не обмежитися одним засіданням. Існує безліч факторів, що впливають на рішення судді, але в будь-якому випадку воно буде на боці інтересів дитини або дітей.

Варто розуміти, що аліменти все одно будуть стягнуті тим чи іншим шляхом. Різниця, лише в питанні часу.

Втрата виконавчого документа

Борги по аліментах ростуть

Досить часто бувають ситуації, що виконавчі листи губляться.

Швидше за все, це відбувається через безвідповідальне ставлення до цього документу .

Чоловікові, в такій ситуації, не варто радіти, тому що зобов'язання його не губиться разом з документом.

Буде зростати борг, який він повинен буде виплатити згодом.

В його інтересах, щоб він знайшовся швидше. Коли платник не здійснює оплату за аліментних зобов'язань деякий період, утворюється заборгованість.

За заявою одержувача аліментів судова інстанція може змусити сплатити боржника неустойку, за несплату коштів, в термін. Оплачується вона в розмірі однієї десятої відсотка від суми боргу щодня до погашення заборгованості.

Крім того, паралельно стягуються всі завдані, пов'язані з простроченням, виконання зобов'язань і збитки. Але для цього, також необхідно звернутися до суду з відповідною заявою та пакетом документації.

Крім того, законодавством передбачена відповідальність за: нарахування і переказ коштів матері, у вигляді штрафних санкцій:

  • Бухгалтер або спеціаліст відділу кадрів за свою помилку може заплатити від двох до двох з половиною тисяч руб.
  • Директор або головний бухгалтер може бути покараний суворіше: від п'ятнадцяти до двадцяти тисяч руб.
  • Але якщо винною особою виявиться сама організація, то штраф складе від п'ятдесяти до ста тисяч руб.

Якщо нагадати роботодавцеві відповідача про вищевказаної відповідальності, швидше за все, виконавчий лист знайдеться дуже швидко. Проте бувають і інші безвідповідальні дії: аліменти утримуються, але перерахувати їх одержувачу співробітники організації забувають.

У разі, коли неможливо врегулювати це питання мирно, одержувач аліментів має право звернутися в судову організацію, і стягнути з організації неустойку.

Як виплачуються аліменти, якщо платник не працює

Законодавство захищає жінок , Що мають маленьких діточок, навіть якщо чоловік-батько є не працюючим офіційно. Якщо на момент суду відповідач не працює, суддя вправі встановити фіксовану суму для сплати аліментів. Випадок, звичайно, досить складний.

Але домогтися виплати аліментного змісту можна і з не працюючої людини. Суддя може зобов'язати батька своїх нащадків виплачувати аліменти виходячи із заробітної плати, яка у нього була останнім часом.

А може визначити розмір аліментів виходячи із середньої заробітної плати по району. Якщо з такого батька знімається дуже маленьке зміст, держава бере на себе частину турбот і виплачує аліменти самостійно.

Але платник, при цьому зобов'язаний знайти роботу і виплатити борг. Кошти будуть вибиватися з платника різними шляхами, аж до арешту майна судовими приставами виконавцями.

Бувають випадки, що на момент судового засідання батько працював. Суд визначив аліменти на 2 дітей від різних шлюбів в процентах по 16, 6% на кожного малюка.

Поки виконавчий лист надійшов на місце роботи платника, він вже звільнився. У цій ситуації організація поверне виконавчий лист судовим приставам з повідомленням про його звільнення.

Весь час, поки платник не буде офіційно працювати, і якщо він не встане на облік в центр зайнятості, аліменти будуть нараховуватися за середньою заробітною платою по РФ. Після його офіційного працевлаштування на нове місце роботи надійде новий виконавчий лист з позначенням щомісячних утримань на утримання і нагромадженням боргом.

Скільки покладається аліментні зміст вагітній жінці

Гроші на утримання вагітної жінки

Мати, яка перебуває в декретній відпустці теж має право отримувати аліментні зміст до виконання малюкові трьох років.

Багато чоловіків, живуть в сім'ї, але відмовляються утримувати дружину і нащадків.

Важливо розуміти, що жінка може вимагати виконання таких зобов'язань через суд, незалежно складається вона в шлюбі з батьком дітей чи ні.

При вагітності, головною умовою буде: виношування спільного з платником аліментів дитини.

Сума щомісячного утримання позначається в спеціальній угоді або у виконавчому листі. Він встановлюється у фіксованому грошовому еквіваленті. Якщо батько дитини відмовився утримувати матір, і вона подала позов, на суді детально розглядатиметься матеріальне становище обох сторін.

Якщо жінка перебуває в декретній відпустці , Чоловік зобов'язаний забезпечити її фінансами. Такого ж змісту вправі вимагати і жінка до моменту виконання дитині трьох років.

Чіткої суми про розмір аліментів, які покладаються вагітній жінці в законі не передбачено. Ситуації індивідуально розглядаються самостійно або в судовому порядку.

Суддя оцінює потреби жінки, з огляду на всі життєві обставини матеріального і сімейного характеру. Наприклад: наявність інших діточок, маленькі допомоги, необхідність в лікуванні тощо.

Коли судова інстанція визначить справжню потребу матері в підтримці, суд визначить розмір твердої суми. Зазвичай, він встановлюється в залежності від розміру прожиткового мінімуму регіону проживання.

Аліменти на утримання жінки завжди встановлюються в щомісячному твердому еквіваленті. Як правило, суддя присуджує суму нормальну для існування, враховуючи всі доходи матері. Цей розмір може бути від кількох сотень до кількох тисяч рублів.

Виплата по аліментних зобов'язань двом дітям. приклад розрахунку

Умови сплати таких зобов'язань на двох діточок від різних шлюбів:

  • Юридично позначені обоє батьків малюка. Коли графа «батько» у свідоцтві про народження заповнена прочерком, доведеться проводити експертизу встановлення батьківства. Звичайно, можна зробити все простіше, якщо чоловік сам визнає своє чадо.
  • Вік дітей повинен бути не більше вісімнадцяти років. Винятки становлять: непрацездатні діти і навчаються очно. для останніх виплати тривають до двадцяти трьох років.

Розмір аліментів не завжди залишається однаковим. Його може змінити мати і батько в більшу або меншу сторону.

Підставою для зменшення суми аліментного змісту, в основному, служить той факт, що на малюка витрачається менша сума, ніж отримує його мати. Точно так же, тільки у зворотний бік, можна просити збільшення суми, керуючись не хваткою коштів на утримання.

Але, і в той і інший випадок повинен бути документально підтверджений. Для доказу можуть використовуватися чеки і різні довідки.

Слід розуміти, що мінімального розміру по аліментних зобов'язань на двох дітей не існує, він не встановлений законодавством.

Законодавчі акти зобов'язують батька двох дітей, виплачувати 33, 33% від заробітної плати на їх утримання. Не має ніякого значення, народила цих дітей одна жінка чи ні.

Вони могли з'явитися в різних браках.В даної ситуації інтереси платника аліментів зовсім не страждають. Він як повинен своїм нащадкам 33, 33%, так і платить.

А ось інтереси малюків і їх мам виявляються ущемлені. Сенс в тому, що якщо у однієї жінки двоє дітей, всі 33, 33 відсотка залишаються в сім'ї, а коли діти від різних шлюбів кожна з сімей отримує по 16, 67 відсотка.

Особливо страждає малюк, який народився в першому шлюбі, він спочатку отримував 25 відсотків, поки не з'явився на світ ще одна дитина. Виплачується йому аліментні зміст при народженні дитини в другому шлюбі знизилося практично в два рази.

Бувають випадки, коли суд змушений встановити розмір аліментного утримання одному малюкові в розмірі 1/4 від доходів, а другого 1/6. Але таке буває вкрай рідко, якщо тільки матеріальне становище в сімействі вкрай погане або інші причини.

В основному, суддя намагається не обмежувати ніякого дитини . Практично завжди права діточок зрівнюються.

Якщо два малюки народжені в різних шлюбних відносинах, аліменти на них будуть виплачуватися на підставі двох окремих документів. Це можуть бути дві угоди або виконавчих листа. А також один виконавчий лист і одну угоду.

Багато матерів задаються питанням, як же розраховуються аліменти на дітей, народжених в різних шлюбах. Аліменти на 2 дітей від різних шлюбів в 2016 році: розмір або приблизний принцип розрахунку розглянемо на конкретному прикладі.

Припустимо, Тарасов Павло Костянтинович щомісяця отримує зарплату 70 тис. Руб. По двох виконавчими документами він зобов'язаний виплачувати на утримання 2 своїх нащадків аліментні зміст в сумі 33, 33% з доходу. Діти з'явилися на світ в різних відносинах, тобто у них різні матері.

З кожної зарплати утримується податок у розмірі 13%. Після його утримання на руки людина повинна отримати 60900 рублів. Але у нього присутні аліментні зобов'язання, тому 60900: 1 \ 3 = 20300 рублів. Ця загальна сума на двох дітей.

На кожного малюка окремо буде перераховано по 10150 рублів. Щомісяця сума може бути різною, залежно від зароблених грошей.

Як правило, перерахуванням займаються організації, які виплачують заробітну плату, в цьому випадку, батькові не потрібно нічого для цього робити. Але краще контролювати цей процес самостійно.

Експертна думка юриста

Згідно із законодавством РФ, в 2019 році аліменти на утримання 2-х малюків складають 1/3 частину від доходів відповідача. Якщо діти народжені від різних батьків або матерів, у яких немає інших утриманців, то кожна дитина має право на аліментні виплати в розмірі 25% від доходів платників аліментів. Якщо ж в родині відповідачів є інші діти, які не досягли повноліття, або дорослі утриманці, то на кожну дитину встановлено не менше 16,5% від доходів платника аліментів.

Якщо діти відповідачів отримують аліменти в розмірі 16,5% кожен, то коли один з дітей досягає повноліття, законний представник дитини молодшого віку має право звернутися до суду для збільшення розміру аліментів. При позитивному рішенні суду аліментні виплати на утримання неповнолітньої дитя складуть 25% від доходів відповідача. Однак, якщо в останнього є інші утриманці, суд може відмовити в задоволенні такої вимоги.

Аліменти виплачуються дітям до виконання ним 18-ти років. Продовження навчання на очному відділенні технікуму, ВНЗ або університету не дає права на продовження аліментних виплат, якщо діти здорові (працездатні). У такому випадку питання можна вирішити шляхом укладення нотаріально завіреної угоди про добровільну матеріальну підтримку з боку колишнього відповідача. Але якщо він відмовиться, навіть в судовому порядку вирішити це питання не вдасться.

Аліменти після повноліття покладаються тільки в разі непрацездатності дитя. До таких випадків можна віднести наявність інвалідності 1-ої або 2-ий неробочий групи. Тоді, незалежно від того, чи вчиться дитина очно чи ні, аліменти можуть виплачуватися і після виконання ним 23-х років.

На відео можна подивитися про зменшення розміру аліментів:

Чи можна зменшити суму аліментів

Існує кілька підстав для зниження розміру аліментних зобов'язань. Їх розмір може бути урізаний, коли у платника помінялися життєві обставини:

  • він визнаний інвалідом 1 або 2 групи
  • народився ще одна дитина
  • став отримувати дуже великий дохід, він значно більше суми, яка витрачається на дитину
  • коли нащадки повністю знаходяться на державному забезпеченні і мати абсолютно не витрачає аліменти на них
  • розмір доходу платника аліментів різко і значно знизився

Звичайно, для зниження розміру аліментного змісту не варто спеціально шукати привід. Це не додасть великий честі чоловікові.

Але, якщо справді матеріальна ситуація непідйомна, можна спробувати змінити рівень платежів. Можливо, стан справ налагодиться і з'явитися випадок знову платити колишніми платежами. Слід розуміти, що платник аліментів може ухилятися від своїх обов'язків.

Тому закон і примушує недбайливих батьків утримувати своїх нащадків. Важливо знати, що крім аліментів з платника може бути стягнуто відсоток неустойки.

Ще по цій темі:
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online