Як зменшити розмір аліментів, які документи потрібні

  1. Підстави для зниження суми аліментів
  2. Порядок зниження розміру аліментів
  3. Підготовка позовної заяви
  4. Необхідні документи
  5. Розрахунок державного мита
  6. Звернення до суду
  7. Отримання рішення суду
  8. Оскарження рішення суду
  9. Отримання виконавчого листа

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вочевидь, призначений один раз аліментні допомога повинна виплачуватися тривалий час, аж до виповнення повноліття дитини. Для більшості аліментників цей термін розтягується на довгі роки, а тим часом фінансове становище відповідача може змінюватися, як і його фізичний стан.

Не всі боржники знають, що існують підстави для зменшення аліментів. Їх основний перелік вказується в СК РФ. До того ж зазначені раніше аліменти можна зменшити і перевівши оплату з процентного утримання на фіксований або в зворотному порядку.

Підстави для зниження суми аліментів

Знизити розмір аліментних виплат може будь-який платник при наявності законних підстав і їх документального підтвердження.

Зменшення розміру аліментів можливо якщо:

  1. У аліментщика встановлена ​​інвалідність. Про зменшення аліментного посібники можна говорити при наявності 1 або 2 групи.
  2. У платника з'явився ще одна дитина. Кожна наступна дитина є підставою для зменшення розміру аліментних виплат на попередніх дітей.
  3. З'явилися інші утриманці, на яких також необхідно платити аліментні утримання. Це можуть бути батьки, один із подружжя і інші особи.
  4. Істотно впав рівень доходів у аліментщика. Дана причина дозволяє переглянути зменшення суми аліментів, якщо вона була виражена у твердій сумі виплат.

Дана причина дозволяє переглянути зменшення суми аліментів, якщо вона була виражена у твердій сумі виплат

Ще одним фактором, що дозволяє прийняти рішення про зниження розміру аліментного допомоги, є досягнення дитиною шістнадцятирічного віку, якщо він при цьому почав отримувати самостійні доходи. Наприклад, з цього віку можна займатися індивідуальною підприємницькою діяльністю або працювати неповний робочий день на підприємстві.

Порядок зниження розміру аліментів

Наявність підстави для зниження розміру аліментів дозволяє ініціювати процедуру зменшення виплат. Ув'язнена домовленість про виплати змінюється за тими нормами, за якими вона була прийнята.

  • Зниження аліментів, утримуваних за угодою.

При укладеному нотаріальному угоді про виплату аліментного утримання в твердій грошовій сумі спільному дитині або недееспособному дружину, зменшити виплати можна після досягнення повторної домовленості. При цьому договір викладається на папері і посвідчується нотаріально, по суті, складається таке ж угоду тільки з новими умовами. Якщо дружина незгодна на зменшення розміру аліментних виплат і не хоче підписувати нову угоду, то спір може вирішуватися в суді. Подати заяву про зменшення розміру аліментів можна коли завгодно. Виплати аліментного допомоги переглядаються в міру надходження позовів.

  • Як платити менше аліментів, якщо їх розмір був призначений за рішенням суду.

Платник, у якого допомога відраховується за виконавчим листом, може аліменти знизити, тільки подавши позовну заяву до суду. Він зобов'язаний буде привести серйозні аргументи, щоб знизити суму або змінити розмір аліментів у твердій еквіваленті на процентне утримання.

Підготовка позовної заяви

Грамотно складене позовну заяву є частиною подальшого успіху заявника.

До складання позову необхідно приступати при дійсно серйозних підставах для зниження аліментів.

У позовній заяві на зменшення аліментів позивач повинен вказати:

  1. Дані сторін процесу - судової інстанції, свої і того проти кого він опонує.
  2. Описати причини, що підтверджують можливість зменшення аліментів колишній дружині або необхідність зниження розміру аліментів на дитину.
  3. Провести розрахунки нинішніх виплат і майбутніх утримань, провівши паралель між зменшенням платежів і збереженням рівня забезпечення одержувача допомоги.
  4. Висловити прохання на зменшення розміру аліментів у зв'язку з наведеними доводами.

До позову на зменшення аліментів необхідно докласти документальні докази наведених слів і аргументів. Заява має бути скріплено підписом заявника. В кінці паперу проставляється дата подачі позову.

Для написання позову можна скористатися зразками схожих документів, які в широкому асортименті представлені на різних інтернет-порталах.

Необхідні документи

Чи можна зменшити розмір аліментів, не маючи на те документальних підстав?

Судові інстанції виносять рішення, грунтуючись виключно на представлених офіційно підтверджених документах. Заявка до суду подається тільки при наявності документації, яка підтверджує викладені на папері доводи. В іншому випадку заява може бути не прийнято в судовий секретаріат. А ось недостатність доказів є підставою для того, щоб суд відмовив у задоволенні пред'явлених вимог. Виноситься відмову в зменшенні аліментів на першого, другого і далі дитини.

Ось які документи потрібні для подачі позову на перерахунок виплат:

  1. Акт цивільного стану сімейних відносин на даний момент часу.
  2. Документи на дітей, видані при їх народженні.
  3. Раніше видане постанову на виплату аліментів.
  4. Документи на утримання аліментів на дітей від різних шлюбів.
  5. Докази виплати допомоги іншим утриманцям.
  6. Заповнений бланк про те, скільки заявник отримав доходу за останні півроку.
  7. Документ з місця проживання.
  8. Посвідчення про інвалідність або пенсійне.

Залежно від приводу, по якому можна зменшити утримання, документальні підтвердження можуть бути доповнені іншими паперами.

Розрахунок державного мита

Як зменшити розмір аліментів і як подати документи до суду після їх збору?

Всі судові процеси розглядаються тільки по факту сплати державного мита. Держмито сплачується часто позивачем, але в деяких випадках її погашення може перекладатися на відповідача. При вирішенні питання як зменшити суму аліментів держмито виплачується заявником.

Її розмір може носити як фіксований, так і процентний характер. Найчастіше судами приймається фіксована ставка мита, яка на сьогодні дорівнює 300 рублям.

Процентний розрахунок мита на увазі наявність мінімального бар'єру, нижче якого не сплачується мито. Цей мінімальний розмір дорівнює 400 рублям і має бути сплачений до початку розгляду позову.

В процесі розгляду і при задоволенні вимог позивача суд розрахує додаткову суму мита. Розрахунок проводиться за такою схемою:

  1. До 20 тис. Руб. береться 4% від ціни позову, але не менше 400 рублів.
  2. Від 20 тис. До 100 тис. Руб. береться 800 руб. + 3% від тих грошей, що перевищують 20 тис ..
  3. Від 100 тис. До 200 тис. Руб. береться 3 200+ 2% від сум перевищують 100 тис. рублів.
  4. Від 200 тис. До 1 млн руб. береться 5 200 + 1% всього, що понад 200 тис ..
  5. Від 1 млн руб. береться 13 200+ 0,5% сум, що перевищують мільйон рублів. Максимальний платіж мита 60 тис. Рублів.

Зазначені суми грошових коштів є ціною поданого позову. У зазначеному випадку ціна позову це обсяг зекономлених коштів за рік при зниження розміру аліментів платнику.

Звернення до суду

Скомплектувати обов'язковий пакет документації та доповнивши його позовом, заявник звертається до суду для вирішення питання, як знизити аліменти.

Щоб не відмовили в зменшенні аліментів, слід ретельно підготувати два перші етапи і прорахувати наперед шанси на успіх. Наприклад, якщо необхідно дізнатися, як зменшити відсоток по аліментах, то тут знадобиться лише один документ - це свідчення на 2 дитини.

Чи законно можна подати на зменшення утримань в наступних випадках:

  1. Зменшення аліментів на 2 дітей, при народженні другої дитини.
  2. Зменшується посібник на недієздатного чоловіка.
  3. Оскаржується сума платежів на батьків позивача.

Неважливо на кого платить аліменти заявник, він може їх як оскаржити, так і скасувати.

Отримання рішення суду

Звертаючись в потрібну інстанцію з питаннями як зменшити аліменти на дитину від першого шлюбу або як зменшити аліменти в твердій грошовій сумі, позивач обов'язково отримає відповідь у вигляді судового рішення.

Судова ухвала буває різним і може мати такі відповіді:

  1. Відмова у зменшенні виплат. Видається у вигляді недостатності представлених доказів. Позивач може написати заперечення на відмову і оскаржити винесене рішення.
  2. Позитивний результат справи, який дає заявникові право на повне або часткове отримання необхідного. Скорочення виплат може бути встановлено в менших розмірах, ніж просив позивач. В цьому випадку заявнику доводиться або змиритися з рішенням суду, або подати заперечення.

В цьому випадку заявнику доводиться або змиритися з рішенням суду, або подати заперечення

Будь-яка відповідь вступає в силу лише з моменту видачі відповідного рішення. Подавати заперечення на нього можна не раніше, ніж рішення буде видано.

Оскарження рішення суду

Як зменшити аліменти колишній дружині, при судовому відмову в зменшенні виплат?

Заявник, так само як і відповідач, має право на перегляд отриманого в ході судового розгляду рішення. Сприяти подачі заперечення можуть:

  1. Незгода з винесеною постановою про відмову.
  2. Виникнення нових обставин, які доводять неправомірність прийнятого рішення.
  3. Заперечення дружини на те, що колишній чоловік подав на зниження посібники.

Слід розуміти, що робити, якщо одна зі сторін подала заперечення, і в яких випадках вони будуть обов'язково прийняті.

Двоє учасників процесу можуть подати апеляційну скаргу на рішення мирового судді про зменшення допомоги. Сенс апеляції в тому, щоб виявити недоліки прийнятого рішення і вказати на можливість перегляду справи.

Сенс апеляції в тому, щоб виявити недоліки прийнятого рішення і вказати на можливість перегляду справи

Отримання виконавчого листа

Коли питання, як зменшити аліменти на першу дитину або на дружину, вирішено, позивачеві необхідно потурбуватися отриманням виконавчого листа. Чим швидше цей документ потрапить за місцем свого призначення, тим швидше скоротяться відрахування із доходів заявника.

Куди подавати виконавчий лист залежить від того як проводилися утримання раніше. Якщо аліментні посібник стягувалося з офіційною з / п платником аліментів, то отримане судове постанову надається на роботу, а саме до відділу розрахунків по з / п. Якщо удержаниями займалися судові пристави, то заявнику варто доставити папір ім.

Судова інстанція і сама направить лист за місцем вимоги, але часу це займе набагато більше.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online