Як стягнути аліменти за судовим наказом в 2019 році

  1. особливості наказу За російським законодавством у кожного, хто планує стягувати аліменти, є прекрасна...
  2. Як скласти заяву
  3. зразок
  4. оскарження
  5. Питання та відповіді

особливості наказу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За російським законодавством у кожного, хто планує стягувати аліменти, є прекрасна можливість зробити це без тривалих судів і розглядів. У цьому допоможе отримання судового наказу.

Важливо розуміти, що судовий наказ - це такий же офіційний документ як і звичайне рішення суду. З ним ви можете звертатися до приставам, порушувати виконавче виробництво , Отримувати виплати.

Головною відмінною рисою є те, що отримати цей документ можна набагато швидше, ніж проводити повне судовий розгляд. Також вам не потрібно буде витрачати гроші і час на підготовку великого переліку документів , Не доведеться звертатися за допомогою в юридичні фірми.

Як отримати

Отримати судовий наказ можна тільки на неповнолітніх дітей
Отримати судовий наказ можна тільки на неповнолітніх дітей. Для цього вам потрібно буде скласти невелику заяву і звернутися до мирового судді, за яким закріплений ваш будинок. Суддя перевірить ваші документи, якщо все буде в порядку, вам видадуть судовий наказ. З ним ви відразу зможете звернутися в службу судових приставів.

Пам'ятайте, що в наказі розмір аліментів буде встановлений в процентному співвідношенні до доходів платником аліментів . Тому не потрібно в заяві просити якусь фіксовану суму для виплат.

Якщо у вашій ситуації будуть будь-які складності або виникне необхідність викликати відповідача, то суддя скаже, що потрібно проводити   звичайне судовий розгляд
Якщо у вашій ситуації будуть будь-які складності або виникне необхідність викликати відповідача, то суддя скаже, що потрібно проводити звичайне судовий розгляд . До таких складнощів може ставитися, наприклад, необхідність встановити батьківство дитини. Якщо ви хочете стягнути аліменти на повнолітнього дитини , В твердій сумі або на утримання чоловіка, вам потрібно буде складати звичайне позовну заяву і йти в суд.

Як скласти заяву

Складається заяву в довільній формі, однак, є важливі моменти, які потрібно буде вказати.

  • в правому верхньому кутку напишіть, будь мировому судді ви подаєте заяву;
  • зверху вкажіть дані стягувача і платника аліментів;
  • в тексті пропишіть дані дитини, на якого відбувається стягнення;
  • вкажіть розмір аліментів у відсотках, який плануєте отримувати;
  • пропишіть всі додатки до заяви.

Якщо всі документи будуть в порядку, то суддя винесе своє рішення протягом п'яти днів.

зразок

Мировому судді ділянки № 1 Г. Москви

Від: Петрова Ольга Анатоліївна, адреса: проспект світу 15 кв. 11

Кому: Петров Сергій Павлович, адреса: проспект світу 15 кв. 11

Заява

На видачу судового наказу про стягнення аліментів

Ми з Петровим Сергієм Павловичем є батьками Петрова Андрія Сергійовича (дата народження 14.07.2004), що підтверджується свідоцтвом про народження дитини №12234 серія 6565 від 25.07.2004.
Дитина живе зі мною, знаходиться на моєму утриманні. Батько дитини разом з нами не проживає, аліменти не платить, матеріальну допомогу не надає. Домовленості щодо укладення угоди про аліменти досягти не вийшло.

Прошу: Видати судовий наказ про стягнення аліментів з Петрова Сергія Павловича на утримання Петрова Андрія Сергійовича в розмірі двадцяти п'яти відсотків з усіх видів доходів щомісяця.

додатки:
1. Копія свідоцтва про укладення шлюбу.
2. Копія свідоцтва про народження дитини.

Не забудьте замінити всі дані з зразка заяви на свої.

оскарження

оскарження

Після того, як винесено наказ, одна копія повинна бути передана боржникові. Після отримання у нього буде десять днів, для того, щоб оскаржити його. Якщо він представить до суду свої заперечення, судовий наказ буде скасований. В цьому випадку вам потрібно буде звертатися в суд з позовною заявою.

Якщо боржник не буде оскаржувати, то після десяти днів наказ набирає чинності. Після цього його потрібно буде передати в службу судових приставів. Пристави відкриють виконавче провадження і почнуть стягувати аліменти.

Питання та відповіді

Марія
Рік тому отримала судовий наказ на стягнення аліментів з колишнього чоловіка. Після цього віднесла його до судових приставів. Через кілька днів після цього помирилася з чоловіком. Він сказав, що хоче добровільно виплачувати аліменти . Я погодилася на його умови. Пішла до приставам і відкликала у них наказ. Чоловік деякий час виконував, свої обіцянки, а зараз перестав. Я зараз знову хочу звернутися до приставам, щоб вони порушили виробництво. Чи можу я так зробити?

Олена
Я хочу зробити судовий наказ на аліменти. Підкажіть, що мені потрібно в ньому просити? Можу я попросити аліменти з продажу квартири і машини, які батько дитини недавно набував і тепер збирається продавати?

відповідь
Для отримання вам потрібно скласти заяву і звернутися з ним до мирового судді. Суд винесе наказ, в якому вкаже розмір щомісячних виплат на аліменти у відсотках від доходів і зарплати чоловіка. З продажу квартири і автомобіля аліменти вам не покладаються.

Наталя
У суді я отримала судовий наказ два роки тому. Після цього відправила копію в бухгалтерію фірми, де працював колишній чоловік. Якийсь час мені перераховували грошові кошти із зарплати батька дитини. Кілька місяців тому він звільнився з тієї роботи і поїхав в іншу країну. Зараз ніяких контактів з ним немає, як його шукати теж незрозуміло. Що мені робити в цій ситуації?

відповідь
Вам потрібно віднести судовий наказ приставам разом із заявою про порушення виконавчого провадження. Після цього пристави повинні будуть шукати вашого чоловіка, щоб стягнути з нього аліменти. Це найоптимальніший спосіб в даній ситуації, так як у приставів набагато більше інструментів для розшуку людей.

Олеся
Я хочу подати на аліменти на колишнього чоловіка. Знайома сказала, що краще за все це зробити за допомогою судового наказу. Я чула, що потрібно звертатися в суд, де буде винесено рішення по цій справі. Скажіть, чи є якась різниця між отриманням наказу і винесенням звичайного рішення?

відповідь
Судовий наказ набагато простіше і швидше отримати. З цим документом потім потрібно буде звернутися до судових приставів.

Олег
Моя дружина подала в суд на аліменти. Але зробила вона це якимось дивним чином. Вона хоче отримати судовий наказ. Якщо я буду не згоден, чи можна буде його оскаржити ?

відповідь
Так, ви зможете оскаржити протягом десяти днів.

Чи можу я так зробити?
Підкажіть, що мені потрібно в ньому просити?
Можу я попросити аліменти з продажу квартири і машини, які батько дитини недавно набував і тепер збирається продавати?
Що мені робити в цій ситуації?
Скажіть, чи є якась різниця між отриманням наказу і винесенням звичайного рішення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online