Як стягнути аліменти на повнолітніх дітей студентів та інвалідів

  1. Право повнолітнього дитини на аліменти
  2. Аліменти на дітей інвалідів
  3. Аліменти на дитину студента
  4. Стягнення аліментів на повнолітніх дітей
  5. Розмір аліментів на повнолітніх непрацездатних дітей
  6. Консультація про стягнення аліментів на повнолітнього

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти на повнолітніх дітей виплачують їхні батьки. Всі ми знаємо, що на аліменти мають право неповнолітні діти.

Сьогодні ми поговоримо про те, що аліменти має право отримувати і повнолітня дитина студент, якому виповнилося 18 років. У сімейному законодавстві РФ є закони, за якими обоє батьків повинні утримувати своїх дітей.

Аліменти на повнолітніх дітей можуть отримувати і непрацездатні громадяни, які з якихось причин отримали інвалідність за станом здоров'я або отримали травму, яка призвела до цього.

В цій статті:

Право повнолітнього дитини на аліменти

Батько, який все довгий час утримував, неповнолітньої дитини у виконанні дитині віку 18 років перестає платити йому аліменти. Повністю звільняється від виплат.

Це враховано сімейним законодавством. Але є правила, за якими дитина може отримати аліменти після вісімнадцяти років (ст. 85 СК РФ).

Аліменти на дітей інвалідів

Право на аліменти має непрацездатний дитина, тобто отримав інвалідність. Не має значення, до якої групи інвалідності відноситься громадянин.

Що б довести внаслідок чого дитина стала недієздатною проводиться медична експертиза. За її результатами встановлюється група інвалідності. Видається довідка за спеціальною встановленою формою.

У цій довідці пишеться висновок фахівців, до якої групи інвалідності відноситься недієздатний громадянин. З цією довідкою можна звернутися, до суду з позовною заявою про стягнення аліментів на повнолітнього непрацездатного дитини.

Аліменти на дитину студента

Повнолітня дитина теж може отримати аліменти, якщо він вступив до училища, коледж і інший навчальний заклад, тобто є студентів.

В цьому випадку аліменти виплачуються до кінця всього навчання до 23 річного віку, за умови що навчання на бюджетній основі і дитина потребує додаткової фінансової підтримки.

Таким чином, у всіх цих випадках враховується, яку матеріальну підтримку може отримати непрацездатний громадянин. Якщо його пенсії або стипендії не вистачає на утримання себе всім необхідним, то він має право на аліменти.

Як це здійснити, читайте далі.

Стягнення аліментів на повнолітніх дітей

Звернутися, в суд і позовною заявою на отримання аліментів може і сам дитина досяг 18 років. Так само може подати позов на утримання повнолітнього може один з батьків з ким проживає доросла дитина.

Для цього потрібно, звернеться, до суду з позовом про стягнення аліментів на непрацездатного дитини. Суд розглядатиме конкретні обставини заявлених вимог. Відповідно потрібно заздалегідь підготувати докази.

Так, якщо дитина стала непрацездатним і отримав інвалідність, то потрібно представити довідку по інвалідності.

У разі коли дитина навчається в навчальному закладі, то повинен представити довідку суду про те, що він дійсно там навчається, чи є стипендія, де проживає.

Загалом потрібно довести потребу дитини в додатковому забезпеченні.

Розмір аліментів на повнолітніх непрацездатних дітей

Аліменти на повнолітніх дітей встановлюються у фіксованій сумі і виплачується раз на місяць.

Тверду суму аліментів призначає суддя, виходячи з матеріального і сімейного стану та інших заслуговують уваги інтересів сторін.

Позивач повинен обґрунтувати розмір аліментів на дитину студента. При цьому надати обгрунтовану розрахунок, куди і які суми потрібні.

Так само судом враховується, чи є на утриманні батька ще непрацездатні громадяни. У кожному разі при задоволенні вимог сума буде індивідуальна.

Батьки зобов'язані утримувати своїх повнолітніх, навіть якщо їм надає допомогу другий з батьків або родич.

Визначаючи потреба в отриманні аліментів повнолітнього непрацездатного дитини, суд виходить з того, що отримання такою дитиною пенсії, стипендії або допомоги, наявність у нього того чи іншого майна не позбавляє його права на одержання утримання від батьків, якщо наявних коштів недостатньо для задоволення необхідних потреб.

А також батьки між собою можуть скласти угоду і виплачувати певну в ньому суму на непрацездатного дитини.

Позовна заява про стягнення аліментів на повнолітніх дітей можна знайти нижче і грамотно заповнити і прикласти до нього відповідні документи. Подається заява за місцем проживання позивача і розглядається світовими суддями.

Пам'ятайте! Непрацездатні діти досягли повноліття мають право на аліменти і це передбачено законом.

Консультація про стягнення аліментів на повнолітнього

Якщо у вас залишилися питання по темі статті, ви завжди можете звернутися до юриста, зателефонувавши за телефонами на сайті або залишивши повідомлення.

Зразок заяви про стягнення аліментів на повноліття дитини

Позов про стягнення аліментів на повнолітнього дитини Позов про стягнення аліментів на повнолітнього дитини

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online