Як сплачуються аліменти на двох дітей від різних шлюбів

  1. Законодавство
  2. порядок
  3. способи
  4. умови
  5. особливі обставини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На жаль, країни СНД характеризуються високим відсотком розлучень, який знаходиться в межах 60% від загального числа укладених шлюбів, тому багатьом сім'ям доводиться знайомитися з особливостями, як сплачуються аліменти на двох і більше дітей, народжених від різних шлюбів. З огляду на, що кожна дитина має право на фінансову підтримку від обох батьків, розмір допомоги ділиться між усіма чадами однаково.

З огляду на, що кожна дитина має право на фінансову підтримку від обох батьків, розмір допомоги ділиться між усіма чадами однаково

Законодавство

Нарахування розміру допомоги, незалежно від числа дітей, а також від того, діти від різних шлюбів, від однієї матері або народжені поза шлюбом, буде однаковим для всіх малюків Нарахування розміру допомоги, незалежно від числа дітей, а також від того, діти від різних шлюбів, від однієї матері або народжені поза шлюбом, буде однаковим для всіх малюків. Цей принцип зафіксований в Сімейному кодексі Федерації і не допускає винятків. Норми сімейного права в нинішньому році зіткнулися з істотними змінами, які передбачають наступне:

  • збільшення віку змісту (дітям виплачуватимуть нарахування до досягнення віку 24 років);
  • аліментник також повинен буде додатково оплачувати кошти на оплату комунальних послуг, якщо фінансове становище опікуна нижче середнього;
  • встановлюють мінімальну суму виплат, яка, імовірно, буде дорівнює 15 тисячам рублів;
  • при нарахуванні аліментів з безробітного буде враховуватися середній дохід по регіону, а не загальний мінімальний по країні.

порядок

Законодавцем передбачено чіткий порядок, як діляться аліменти на дитину в залежності від того, скільки малюків від якого шлюбу Законодавцем передбачено чіткий порядок, як діляться аліменти на дитину в залежності від того, скільки малюків від якого шлюбу. При цьому якщо є дитина в повторному і нині чинному шлюбі, то вони до уваги не беруться. Так, допускається кілька варіантів встановлення розміру виплат:

  • утримання дітей від різних матерів відбувається на підставі письмового або усного угоди з кожною з жінок;
  • коли оперування розміром виплат здійснює суд.

У першому випадку доходи батька будуть розподілятися в обумовлених долях, що має влаштовувати всіх учасників. Але це не надійний спосіб, тому краще звертатися за допомогою до судових органів, які проводять розрахунок за відсотками від доходу.

Скільки відсотків від суми одержуваного щомісячного доходу повинен платити батько, і, як розподіляються кошти двом малюкам, встановлює виконавчий лист. Відповідно до фіксованих правил, всі кошти будуть ділитися таким чином:

  • для однієї дитини виплачуються аліменти в розмірі ¼ від зарплати;
  • аліменти на 2 дітей від різних шлюбів складуть 1/3 частина суми доходу;
  • розділ виплат між трьома дітьми, а також аліменти на 4 дітей складуть половину суми від кількості одержуваних коштів.

Важливо! Зазначена процентна ставка в рівній мірі розподіляється між усіма чадами. Тобто виплата двом чадам складе по 17% кожному. А розділ коштів між чотирма дітьми, кожному гарантує отримання приблизно 12% від зарплати батька.

способи

Яким чином розподіляться кошти між усіма малюками від кожного шлюбу, залежить від обставин припинення сімейних відносин Яким чином розподіляться кошти між усіма малюками від кожного шлюбу, залежить від обставин припинення сімейних відносин. Так, можливо розділити гроші за обопільною згодою, якщо батько згоден справно здійснювати виплати з наступним затвердженням домовленості у нотаріуса. Це один з варіантів, при якому малюкам будуть нараховуватися компенсації в різній сумі. Але є і позитивний момент. Наприклад, коли малюків четверо, то є шанс отримати більшу допомогу, ніж передбачено законними відсотками. А двоє дітей отримають ще більші виплати.

Якщо за обопільною згодою вирішити спір не вдається, то мати може звернутися з клопотанням про фіксацію виплат на дитину до мирового судді. Це один з спрощених способів, процедура якого займає менше тижня. Але так нараховуються суми змісту тільки, якщо відсутні супутні суперечки про встановлення батьківства. По завершенню розгляду заяви мировий суддя видає наказ, який обов'язковий для виконання, але за порушення якого, не передбачено юридичну відповідальність. Так, коли на протязі 10 діб після ознайомлення з Наказом, що платить не зробив жодного перекладу на користь дитини, документ скасовується і, матері доведеться звертатися до суду.

Рішення суду оформляється у формі виконавчого листа, за порушення якого може настати кримінальна відповідальність. Так, у змісті документа зазначено, скільком дітям і в якому розмірі буде проводити виплати батько, терміни здійснення переказів, а також додаткові матеріальні забезпечення, якщо такі є.

Також, потрібно пам'ятати, що при подальшому зверненні кожного нового претендента на аліменти, сума, одержувана першими претендентами, буде зменшуватися.

умови

Матерями, в зв'язку з різними обставинами, можуть подаватися клопотання про призначення виплат або їх розподілами між двома і більше дітьми у різних шлюбах Матерями, в зв'язку з різними обставинами, можуть подаватися клопотання про призначення виплат або їх розподілами між двома і більше дітьми у різних шлюбах.

Таблиця № 1 «Можливі підстави і їх особливості»

Ситуація Порядок призначення Без розірвання сімейних відносин Коли під час другого шлюбу дружина завагітніла; батькові по-різному потрібно буде оплачувати допомогу першій дитині і нової дружині; передбачені особливі виплати по дітях інвалідам; коли є факт втрати працездатності дружиною або дитиною Поза офіційного оформлення шлюбу Батьками повинні міститися діти незалежно від факту весілля, тому на батьків лягає обов'язок виплати аліментів, але тільки при доведеному факті батьківства Після припинення Незалежно від того укладений другий шлюб офіційно чи ні, зміст всіх малюків (неважливо, чотирьох або коли їх всього два), відбувається в обов'язковому порядку

особливі обставини

Як вже було сказано, розмір аліментів на дітей від різних шлюбів встановлюється виконавчим листом, який передається відповідачу Як вже було сказано, розмір аліментів на дітей від різних шлюбів встановлюється виконавчим листом, який передається відповідачу. Цей документ знайомить батька з сумою платежів, а також порядком здійснення виплат. Але зберігання такого паперу не є обов'язковим. Але якщо батько офіційно працевлаштований, то виконавчий лист повинен бути переданий роботодавцю для того, щоб бухгалтерія фірми почала здійснювати регулярні виплати на користь дитині.

Трапляється, що в силу втрати документа обумовлена ​​сума по аліментах припиняє нараховуватися. Це загрожує накопиченням боргу, а також нарахуванням додаткових компенсацій. Крім того, якщо вина втрати виконавчого листа лежить на одному з посадових осіб підприємства, то до винної особи можуть застосовуватися додаткові штрафні санкції, а саме:

  • бухгалтери повинні заплатити штраф у розмірі 2-5 тисяч рублів;
  • для керівництва фірми ця сума коливається в межах 12-15 тисяч;
  • і фірму в цілому можуть зобов'язати до виплати до 100 тисяч на користь держави.

Законодавцем передбачено ще один вид забезпечення аліментами, який має на увазі грошову підтримку не дитини, а вагітної жінки. В якому розмірі будуть здійснюватися виплати, залежить від таких обставин:

  • матеріальне становище обох сторін;
  • чи є ще спільні діти від шлюбу;
  • термін вагітності і порядок її протікання.

Також потрібно врахувати, що матір'ю може подаватися позов про призначення аліментів, незалежно від наявності офіційного шлюбу. Гарантія такої фінансової підтримки зберігається за жінкою до досягнення дитиною віку 3 років. Якщо вже здійснюються виплати на двох дітей від різних шлюбів, в тому числі і на користь спільну дитину з вагітною, то такі виплати в розрахунок суми компенсації жінки в положенні не враховуються.

У чоловіків часто виникає питання, якщо я плачу посібник за рішенням суду, то чи можливо зменшити його розміри. Закон, дійсно, визначає різного роду підстави, за яких можливе зменшити суми виплат. Наприклад, коли у другому шлюбі народився малюк. Щоб домогтися зменшення розміру компенсації, слід звернутися з позовом до суду.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online