У «Кавоманія» мамі заборонили годувати дитину грудьми. Закладу оголосили бойкот

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У «Кавоманія» жінку з семимісячною дитиною попросили припинити годувати його грудьми. За правилами закладу, цього робити не можна, так як подібна ситуація може образити або збентежити будь-якого користувача. Інцидент стався в кінці січня, але відомо про нього стало тільки зараз. Після публікації цієї історії на «Кавоманія» обрушилися з критикою. Закладу довелося вибачатися. У «Кавоманія» жінку з семимісячною дитиною попросили припинити годувати його грудьми

Інцидент стався в «Кавоманія», розташованої в терміналі D аеропорту Шереметьєво. Дівчина з семимісячною дитиною зайшла в кафе, щоб випити кави. Там же вона вирішила і погодувати дитину грудьми. Але зробити їй цього не дозволили - до дівчини підійшов менеджер, показав їй статут закладу і попросив припинити. Про цю ситуацію, «що сталася днями», на своїй сторінці в Facebook розповіла Оксана Грачова, знайома тієї самої дівчини. І навіть доклала фотографії до статуту закладу.

Замовивши каву, вона присіла його випити, малюк вирішив «піти» її приклад. Перебуваючи в кормітельной одязі, а це значить непомітно, жінка почала годувати малюка. До неї підійшов офіціант і попросив припинити. На питання про причини, пред'явив ось цей статут компанії, де дійсно написано, що в мережі кафе «Кавоманія» годувати немовлят грудьми заборонено

- Оксана Грачова.

Найбільше автора поста обурило, що собачок в кафе годувати можна, а дітей не можна. Історія була опублікована в соціальній мережі 14 квітня. На «Кавоманія» після цього обрушилися з обвинуваченнями в образливому ставленні до матерям і дітям. закладу довелося пояснюватися на своїй сторінці в Facebook.

У пості кафе відзначається, що ситуація сталася ще в січні. «Під час флешмобу проти нашої сторінки історія обросла новими подробицями, що нібито ми навіть попросили гостю залишити ресторан. Це неправда », - йдеться в повідомленні.

Гостю ввічливо попросили прикрити груди, пояснивши позицію закладу. Дівчина погодилася з проханням менеджера закладу і зазначила, що проблема була вирішена максимально чемно. «Кавоманія» пообіцяла внести деякі зміни до свого статуту, щоб перебувати в кафе було зручно всім.

Ми визнаємо, що наша помилка в тому, що ми не оновили правила вчасно і не прописали, що годування можливо, коли це відбувається в спеціальному одязі для годування. Ми приносимо за це вибачення і, звичайно ж, оновимо правила в самий найближчий час у всіх ресторанах

- «Кавоманія».

Прес-секретар мережі кафе «Кавоманія» Катерина Архипова в інтерв'ю «360» сказала, що для адміністрації закладу важливо, щоб всі гості відчували себе комфортно. Вона зазначила, що деякі категорично не сприймають годування грудьми в громадському місці. «Ми цілком толерантно до цього ставимося, все розуміємо. Мами у нас дітей годують, у нас дуже орієнтований на дітей ресторан. У нас, наприклад, є пеленальні столи, на відміну від багатьох ресторанів. Є дитяче меню, дитячі стільці, аніматори », - підкреслила вона.

Адвокат Товариства захисту прав споживачів «Громадський контроль» Алішер Західов розповів в інтерв'ю «360», що не існує ніякої законодавчої бази, що регулює це питання. Звід правил поведінки в кафе кожен заклад пише під себе і регулює ці моменти. Він зазначив, що в ситуації з «Кавоманія» він повністю на стороні клієнтки. Адвокат вважає, що жінка повинна мати можливість годувати дитину в будь-якому місці і в будь-який час.

«В даному випадку ці правила невірні, це пряма дискримінація людей. Годувати дитину грудьми - нормально і природно. З цим можуть не погодитися тільки ханжі, які в силу своїх комплексів не можуть сприйняти картину, коли мати годує свою дитину », - сказав він.

Він порадив «Кавоманія» переглянути свої правила і не принижувати людську гідність годуючих мам.

Ніякого відношення ця ситуація до захисту прав споживачів не має. Але має відношення до прямої дискримінації людської гідності і материнства. Тому ніяк не можу погодитися з позицією кафе в цьому питанні

- Алішер Західов.

У соціальних мережах думки розділилися. Хтось підтримав «Кавоманія», а хтось - годує мати.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online