Правила в'їзду з Росії та України в Білорусію в 2019 році: чи потрібна віза в цю країну

  1. Дозвіл для жителів РФ
  2. Поїздка з дітьми з Росії в Білорусь
  3. В'їзд до Білорусі на автомобілі
  4. Процес проходження КПП
  5. Якщо є в автомобілі діти
  6. Відвідування Білорусі іноземцями
  7. одноразова
  8. дворазова
  9. багаторазова
  10. здійснення транзиту
  11. Оформлення короткострокової візи
  12. Довгострокові візи в Білорусь
  13. Митні правила
  14. Причини відмов у в'їзді в Білорусь

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Громадянам багатьох держав віза до Білорусі потрібна, крім Росії, держав СНД та кількох східних країн Європи. У росіян з білорусами є кордону, обладнані КПП, де пред'являються певні документи. Віза для росіян не потрібна, також навіть не потрібна наявність закордонного паспорта. Громадянам багатьох держав віза до Білорусі потрібна, крім Росії, держав СНД та кількох східних країн Європи

Храм в місті Гродно

Росіяни в 2019 році мають право перетнути білоруський кордон в разі недовгого за часом перебування в республіці - максимум 90 днів. Але все-таки в деяких випадках правилами передбачено оформлення дозволу. Українці для в'їзду в Білорусь повинні мати при собі закордонний паспорт.

Дозвіл для жителів РФ

При запланованому отриманні освіти, трудової діяльності або за іншими довгостроковими справах, росіянину необхідно буде звернутися в білоруське консульське представництво для відкриття дозволу на в'їзд. Що буде необхідно:

  • Заповнена форма заяви російською, білоруською або англійською мовою. Обов'язково вказати достовірну мета поїздки;
  • Закордонний паспорт з наявністю 2-х чистих сторінок і, терміном дії, що не закінчується під час виїзду з республіки;
  • Одне кольорове фото;
  • Медична страховка, чинна в Білорусі;

    Так виглядає міжнародний страховий поліс

  • Наявність оригіналів документів, що підтверджують причину в'їзду в республіку:
    • Ділова поїздка - клопотання приймаючої білоруської сторони із зазначенням місця розташування компанії, метою і гарантіями за іноземця в дотриманні ним усіх Законів;
    • Отримання освіти - офіційний папір з ВНЗ, що має спеціальну форму, розроблену міграційними службами Білорусі;
    • Гостьова поїздка на тривалий термін - запрошення на офіційному бланку і написане в міграційному відділі із зазначенням причин такого тривалого перебування (довідки з мед. Установи, при подальшому догляді за тяжкохворим близькою людиною, документи, що підтверджують власність в разі купленої нерухомості і так далі).

Всіма питаннями видачі віз в 2019 році займається Посольство Білорусі в Москві, де росіянам можна з'ясувати всі нюанси поїздки і необхідності оформлення візи.

Всіма питаннями видачі віз в 2019 році займається Посольство Білорусі в Москві, де росіянам можна з'ясувати всі нюанси поїздки і необхідності оформлення візи

Приклад внутрішнього паспорта громадянина РФ

У всіх інших випадках, незалежно від мети поїздки, росіянам для перетину кордону з Білоруссю, потрібен тільки внутрішній громадянський паспорт. Тому можна спокійно виїхати жити в Білорусію .

Знаходяться контрольно-пропускні пункти вважаються формальними. При проходженні митниці в паспорті у росіян не ставляться ніякі позначки і штампи і не заповнюються ніякі папери або бланки.

Поїздка з дітьми з Росії в Білорусь

З дітьми до 14 років, які не мають власного паспорта, в'їзд до Білорусі можливий для росіян при пред'явленні паперу, що підтверджує факт народження.
Обов'язковій перевірці на прикордонному пункті підлягає паспорт одного з батьків, його супроводжує - дитина повинна бути вписана.

В'їзд до Білорусі на автомобілі

Щоб перетнути росіянину державний кордон з Білоруссю в 2019 році на автомобілі, потрібно буде пройти спеціально для цього встановлений пропускний пункт. Для більш швидкого проходження варто завчасно підготувати все необхідне до перевірки:

  1. Закордонний паспорт.

    Так виглядає закордонний паспорт РФ

  2. Папери на автомобіль у вигляді свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.
  3. Автомобільну страховку.

Процес проходження КПП

Під'їхавши до митного пункту треба зробити зупинку біля стоп-лінії. Тут буде проходити візуальний огляд автомобіля і видача контрольного талона.

Відразу ж варто перевірити виданий талон на правильність заповнення. Після цього проїхати в коридор. Контроль починається з паспортної перевірки, а потім митної.

На в'їзді інспектора здійснюють більш ретельний огляд автомобіля, ніж на виїзді з республіки.

Велику роль тут відіграє людський фактор - тому наскільки гарне буде вироблено враження громадянином на інспектора митної служби, залежить швидкість проходження контролю.

Карта розташування всіх пунктів пропуску на білоруському кордоні

Багатьох в 2019 році цікавить норма ввезення алкогольних напоїв. На даний момент вона дорівнює 3 літрам на одну людину, незалежно від градусів.

Як тільки митний контроль пройдено, на автомобілі слід проїхати до прикордоннику та віддати йому отриманий раніше талон. Вам відкривається в'їзд в Республіку Білорусь. За умови не дуже великого потоку автомобілів, перетнути кордон можна всього за 15 хвилин. Ну а якщо не все так вдало, як хотілося б, то й кілька годин можна прочекати.

Якщо є в автомобілі діти

У Білорусі існує правило, яке дозволяє перетинати кордон на автомобілі, де знаходиться маленька дитина, яка не досягла 3-річного віку, без черги. Цим пріоритетом також користуються інваліди.
Але всі прикордонні і митні формальності проходяться цими категоріями громадян так само, як і у всіх інших.

Відвідування Білорусі іноземцями

Правилами республіки встановлені візові дозволу для громадян інших держав:

  • в'їзні;
  • виїзні;
  • Виїзні - в'їзні.

Запланована поїздка іноземних громадян в Білорусь в 2019 році передбачає отримання візи. Ці правила працюють як на короткі поїздки, так і на тривалі.

В Білорусь іноземним громадянам можна заїхати за допомогою відкриття 3 видів віз:

  1. Транзитної - В.
  2. Короткостроковій - С, до 3 місяців.
  3. Довгостроковою - D, до року.

Кожна з них додатково може бути одноразовою, дворазовою та багаторазовою.

одноразова

З нею можна один раз в'їхати і виїхати з Білорусі на термін, зазначений у дозволі, але він не повинен перевищувати 3 місяців.

дворазова

Дозволяє двічі заїхати в республіку і виїхати, але обмежуючись терміном дії візи, що не перевищує 3 місяці. Це якась міграційна білоруська особливість.

Це якась міграційна білоруська особливість

Так виглядає віза для відвідин Республіки Білорусь

Вона також оформляється, при запланованому громадянином перетині кордону транзитом, коли немає можливості вкластися в два дні.

багаторазова

З таким дозволом дозволено в'їжджати, перебувати і виїжджати 2 рази і більше той період часу, який вказаний в дозволі. Але перебувати разово більше 3 місяців не можна.
Папери для іноземців в 2019 році передбачено такі ж, як і для жителів Росії, при оформленні дозволу.

Встановлено додатковий порядок для іноземців заповнення карти мігранта, що пред'являється прикордоннику на КПП разом з усіма паперами. Ця карта зберігається весь час перебування в республіці і при виїзді здається прикордоннику на пропускному пункті, де ставиться спеціальна відмітка.

здійснення транзиту

Така віза дійсна 2 дня з того моменту, як пересічена білоруський кордон. Така віза дійсна 2 дня з того моменту, як пересічена білоруський кордон Видається вона на підставі вже наявного дозволу в'їзду в іншу країну.
При наявності в третій країні безвізового режиму, беруться інші підстави, щоб відкрити транзитну візу - квиток на поїзд, літак або автотранспорт, а також наявна бронь готелю.

Оформлення короткострокової візи

Віза на короткий час перебування відкривається для:

  • Ділових, спортивних і культурних заходів. Підстава - оригінали клопотань юр. осіб з усіма реквізитами та підписом;
  • Отримання освіти. Для неї потрібно в 2019 році запрошення з вузу, яке обов'язково узгоджується з Департаментом міграції при ОВС;
  • Зміцнення і підтримки зв'язку між релігійними організаціями. Обов'язкова наявність клопотання з усіма реквізитами та зобов'язаннями дотримання громадянином всіх Законів і умов приймаючої країни;

    Приклад короткострокової візи в Білорусію

  • Туристичної поїздки. Така віза дає можливість перебувати в Білорусі місяць. Для цього необхідна наявність туристичного документа, виданого агентством, або санаторієм з усіма видами послуг, що надаються, терміном перебування і повними реквізитами установи;
  • Приватного візиту. Буде потрібно запрошення, написане в Департаменті міграції при ОВС Білорусі;
  • Гуманітарної поїздки. Обов'язкова наявність паперу з установи, що займається гуманітарними питаннями в Республіці Білорусь або іншого республіканського органу держ. управління;
  • Працівників ЗМІ. Необхідно буде спеціальний дозвіл на подібну діяльність в Білорусі.

Довгострокові візи в Білорусь

Подібні візи в 2019 році відкриваються для тих же цілей, що і короткострокові, але на більш тривалий термін з приблизно такими ж вимогами. Детальніше можна подивитися на офіційному сайті Білорусі Департаменту міграції при ОВС. Якщо ви плануєте затриматися в країні надовго, то можна отримати ВНЖ в Білорусі . Подібні візи в 2019 році відкриваються для тих же цілей, що і короткострокові, але на більш тривалий термін з приблизно такими ж вимогами

Митні правила

Росіянам і іншим громадянам, що побажали відвідати Білорусь, за встановленими митним порядків дозволено ввозити і вивозити білоруської валюти в межах 5900 доларів або по-іншому 500 базових величин. Це не зажадає написання декларації. Великі суми підлягають обов'язковому декларуванню. При валюті ввезеної - вивозиться безготівково, немає обмежень на розмір сум і їх не треба декларувати.

Без сплати мита допускається ввезення (18+):

  • Алкоголь - один літр;
  • Повного напою - такий же обсяг;
  • 200 штук сигарет або 200 грамів тютюну;
  • Ювелірних прикрас - 5;
  • Натуральне хутро та шкіра (одяг з них) - 3;
  • Годинники (наручні) - 1;
  • Автошини - 4.

При перевищенні ліміту, доведеться сплатити мито і податок (60 відсотків). Сплачена сума не менше чотирьох євро / кг ваги або двадцяти євро за літр напою.

Сплачена сума не менше чотирьох євро / кг ваги або двадцяти євро за літр напою

Порівняння цін в супермаркетах Білорусії

Ця декларація повинна бути збережена до моменту виїзду. Все що відноситься до військових дій, наркотиків і отруйних речовин, ввозити - вивозити можна тільки за дозволом, виданим відповідними білоруськими органами.

Дорогоцінні метали і ювелірні вироби, кількість яких перевищила звичайну потреба, можна ввозити - вивозити за отриманим дозволом Центрального Банку республіки.

Напівкоштовні і недорогоцінні монети (пам'ятні) ввозяться - вивозяться без обмежень. А ось дорогоцінні метали - за спеціальним дозволом.

Можливе виникнення складнощів в 2019 році з аудіо і видеодисками і стрічками. Законодавством Білорусі передбачено огляд таких матеріалів, щоб запобігти можливій укладену в них загрозу для країни.

Причини відмов у в'їзді в Білорусь

Причинами відмов у в'їзді в Білорусь можуть бути:

  1. Порушення митних умов - до моменту усунення.
  2. Недостатній термін дії закордонного паспорта на момент виїзду.
  3. Наявність непогашеної судимості в Білорусі, або в іншій країні.
  4. Вчинені раніше, більше 5 раз за рік, адміністративні правопорушення ще не скінчився термін.
  5. Чи не сплачений вчасно адміністративний штраф за минуле перебування в Білорусі.
  6. Відсутність підтверджуючих паперів про наявність достатньої грошової суми на весь час перебування в республіці.
  7. Якщо минулий приїзд був ознаменований простроченням терміну виїзду.
  8. Наявність підстав вважати, що у іноземця є наміри залишитися довше дозволеного часу або він може виїхати до третьої держави для еміграції.
  9. Є загроза безпеки нації, встановленому порядку, моральності, здоров'ю місцевих жителів, правам і свободам жителів Білорусі та гостей країни.

    Детальна ката Білорусії із зазначенням автодоріг

  10. Наявне прийняте рішення на конкретного громадянина, що обмежує його права у в'їзді.
  11. Відсутність у гостя медичної страховки, що діє на території Білорусі.
  12. Знаходження іноземця в списку, що забороняє в'їзд в країну.
  13. Якщо в Білорусі громадянин оголошений персоною нон - грата (небажаним).
  14. При наявності відомостей, що підтверджують здійснення екстремістської і терористичної діяльності. До неї відносяться - торгівля зброєю і вибухівкою, наркотиками і психотропними речовинами, а також допомога в міграції протизаконними методами і торгівля людьми.
  15. Наявне захворювання зі списку заборонених.

Прийняте рішення відмови на в'їзд до Білорусі в 2019 році означає анулювання виданої візи без пояснень причини.

Відмова означає включення іноземця в Список заборонених осіб на в'їзд або встановлена ​​заборона на строк від 12 місяців до 5 років.

Так виглядають білоруське водійське посвідчення

Слід мати на увазі, що всі перераховані вище пункти факультативні, тобто навіть при наявності одного або декількох моментів можна зі стовідсотковою впевненістю сказати, що в'їзд буде заборонений. Кожен випадок розглядається з усіх боків і цілком ймовірно, що все закінчиться добре.

Категорично не рекомендується іноземцям в 2019 році здійснювати в'їзд до Білорусі через Росію, з метою обійти необхідність в оформленні візи. Громадяни України можуть відвідувати Білорусь в 2019 році при наявності у них закордонні паспорти.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online