Перетин кордону Україна-Росія 2019


З нами: 10 Листопада, 2006, 14:08
Повідомлення: 21757
Постоялець: Скрізь і завжди
Звідки: з Північного Ліхолесья Тут ми збираємо актуальну і корисну інформацію про перетин кримської кордону.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За яким паспортом перетинати кордон дорослим кримчанам► Показати

Українське КПП ви зможете пройти тільки по українським документам.
Згідно ст. 13 Закону України: документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України:
-Паспорт громадянина України (ID-карта)
-Паспорт громадянина України для виїзду за кордон
-дипломатичний паспорт України
-служебний паспорт України
-посвідчення особи моряка
-посвідчення члена екіпажу
-посвідчення особи на повернення в Україну
-Тимчасові посвідчення громадянина України.
Повернутися в Крим можна також за довідкою Міграційної служби про прийом заяви в ДМС для оформлення документів.
За закордонним паспортом або ВД-карті проходити українське КПП набагато швидше! Час обслуговування в віконці становить кілька секунд. За цивільним паперовому паспорту трохи довше - забивають в комп'ютер інформацію ручками.
Російське КПП - укр. або рф цивільний паспорт, або російський закордонний. Можна проїхати і по укр.заграну, але в нього поставлять відповідний штамп і видадуть міграційні карти.
Додаткову увагу слід приділити нагоди, коли російське КПП перетинається з української цивільному паспорту. Цей документ після багаторазового перетину схильний приходити в непридатність - особливо якщо врахувати, що багато кримчан отримували їх 15 років тому або ще раніше. Через це російські прикордонники його дуже не люблять. Затерта об'ємна друк, вицвіла фотографія, помарки в заповненому від руки паспорті можуть викликати проблеми - прикордонники довго вивчати паспорт по лупою, а вас затримають, а гіршому випадку - загорнутий. Часто в таких випадках просять пред'явити замість інший документ, наприклад, український закордонний паспорт. Тим, у кого український паспорт неабияк пошарпаний, потрібно бути до цього готовим, і дуже бажано мати при собі на будь-якої випадок ще один документ.
Якщо у вас ID-карта, для РФ КПП з собою потрібен витяг (з кримської пропискою), без витягу будете заповнювати міграційні карти.

Чоловікам у віці від 18 до 60► Показати


Як відомо, в Україні вийшов Закон «Про часткову мобілізацію», що поширюється в першу чергу на військовозобов'язаних чоловіків у віці від 20 до 60 років. Чи можуть забрати в армію після перетину кордону?
Проведення мобілізації і призову в армію покладені на військові комісаріати. Призиваються тільки ті, хто прикріплений до цих військкоматів! Жителі непідконтрольних частин Донецької і Луганської областей та Криму, тобто ті, хто зареєстрований на цих територіях і постійно там проживає, МОБІЛІЗАЦІЮ НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ. Це ж стосується строкового призову в ВСУ (чоловіки від 20 до 27 років). В армію вас може закликати тільки ваш військкомат ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ. На даний момент це військкомат РФ.
Призову ви будете підлягати в тому випадку, якщо перепропішетесь на материку або зареєструєтесь, як тимчасово переміщена особа (переселенець). Так само при влаштуванні на постійну роботу підприємства зобов'язали повідомляти військкоматів інформацію про чоловіків у віці від 20 до 60 років.

Перетин кордону з неповнолітніми детьмі► Показати

ВИЇЗД З КРИМУ
Для українського КПП необхідне свідоцтво про народження українського зразка. якщо
У вашому свідоцтві є дірочки (підшивався переклад), дитини пропустять.
Якщо в'їжджає особа до 16 років, не маючи паспорта, і без супроводу батьків, то протягом доби його Нацполіція повинна передати відповідним органам під опіку.
На російському КПП діти можуть пред'являти російський паспорт цивільний або закордонний + свідоцтво про народження російського зразка.
Особливості виїзду з РФ:
При проходженні неповнолітнього російського громадянина (до 18 років) через державний кордон Російської Федерації спільно з одним з батьків, пред'являти письмову згоду другого з батьків не потрібна, якщо тільки від нього раніше в прикордонні органи не надходило заяви про свою незгоду на виїзд з РФ своїх дітей.
Неповнолітній російський громадянин (до 18 років), що виїжджає з РФ без супроводу батьків, повинен мати при собі крім закордонного паспорта нотаріально оформлена згода батьків на його виїзд за кордон із зазначенням терміну виїзду і держави (держав), яке (які) він має намір відвідати. При цьому достатньо згоди одного з батьків, якщо від другого з батьків не надходило заяви про його незгоду на виїзд своїх дітей за кордон.
В'ЇЗД ДО КРИМУ
На українському КПП на громадянина України до 16 років необхідно пред'явити:
- свідоцтво про народження українське;
- закордонний паспорт (або дитина повинна бути вписана до 1.05. 2015 р паспорт одного з батьків з фотографією);
- нотаріально завірений дозвіл на вивезення дитини на окуповану територію АР Крим (не в Росію !!!) від другого з батьків, якщо подорожує з одним, дозвіл від обох, якщо подорожує з третіми особами (наприклад, бабусею). Або свіжа довідка з ЗАГСУ, що підтверджує, що мама - мати одинак.
Зверніть увагу, що необхідні всі документи в комплекті. Одного закордонного паспорта (без свідоцтва) недостатньо.
З 16 років діти можуть їхати самостійно, по цивільному або закордонним паспортом, дозволу від батьків не потрібні.
З 25 липня 2018 року

Почали діяти зміни в рамках другого пакету законодавчої ініціативи "Чужих дітей не буває", які дозволяють виїжджати за кордон з дитиною одному з батьків без дозволу іншої сторони.
Один з батьків (мати або батько), який вивозить дитину за кордон, обов'язково повинен суведоміть про виїзд рекомендованим листом іншого з батьків, який платить аліменти. У листі необхідно вказати мету виїзду, куди саме їде дитина, а також час, на яке дитина залишає територію України.
При перетині кордону батькам необхідні будуть такі документи:
Рішення суду або органів опіки та піклування, яким визначено місце проживання дитини; документи, що підтверджують мету і терміни виїзду (наприклад, це може бути довідка з медичного або освітнього закладу, бронювання квитків і т. П).
Дозвіл від другого батька не буде потрібна в разі, якщо одна зі сторін має намір виїхати за кордон більше, ніж на 1 місяць або в разі наявності боргу по аліментах в іншого з батьків за 4 міс. або за 3 міс., якщо дитина є тяжко хворою.


На РФ-КПП
Досить пред'явити свідоцтво про народження і паспорт одного з батьків. Якщо ви подасте з ним ще й закордонний паспорт український, вам в нього поставлять штамп про перетин кордону.

Якщо дитина НЕ громадянин України (материковое російське свідоцтво про народження або громадянин іншої країни). Обов'язково потрібен дитячий проїзний документ або закордонний паспорт. Нотаріального дозволу від другого з батьків не потрібна.
Що робити, якщо другий з батьків з тієї чи іншої причини не може виїхати в Україну, щоб там оформити дозвіл
На українському КПП можна пред'явити дозвіл, завірений будь-яким нотаріусом, крім кримських. Можна оформити в Анапі, Новоросійську та т.д. У документі перевіряйте, щоб було зазначено, що дозволений вивіз дитини саме за межі України. Бажано написати - в Крим, Росію. Перевіряйте уважно, материкові нотаріуси за звичкою часто пишуть, що дозволений вивіз «за межі РФ».

Перетин кордону з жівотнимі► Показати

Для провезення домашніх тварин на РФ-КПП необхідно пред'явити:
1. Ветеринарний паспорт, в якому є щеплення від сказу, зроблена не пізніше, ніж за 30 днів, якщо перше щеплення і 21 - якщо повторна. І не раніше, ніж за 11 міс. до поїздки. Фото тваринного в паспорті не непотрібно.
2. Ветеринарне свідоцтво (довідка за формою №1) зразка «для СНД» із зазначенням засобу пересування, куди і звідки слід і т.д. Її видає державна ветеринарна лабораторія, вона знаходиться на вул. Могилевська, 16. (Приватний сектор на Горпищенко - вдома за АТБ). Довідка російська дійсна 5 днів, включаючи день видачі! В Україні таку довідку дають державні ветклініки, є вони практично в будь-якому місті, українська дійсна 3 дні.
3. Сама тварина. (Його сфотографують).
ЧІП на сайті Россільгоспнагляду написано, що НЕ ПОТРІБЕН. Але в останні півроку його стали питати. Поки статистика не набрана - то чи самоуправство конкретного ветеринара, то чи система.
Тварина і документи пред'являєте працівникові Россільгоспнагляду. (Вагончик окремий на кожному КПП). Зараз підходять самі, викликає митник.
Перераховані вище документи необхідні під час перевезення кішок і собак, вимоги до провезення інших пташок, рибок і звіряток можна знайти на сайті Россільгоспнагляду - http://www.fsvps.ru/

Перетин кордону особами, які не мають українського громадянства, і громадянами України, заїхав до Криму через Переправу або самолетом► Показати

ПРОЇЗД ДО КРИМУ ГРОМАДЯН НЕ УКРАЇНИ
Постанова Кабінету Міністрів України від 4.06.2015 року регламентує порядок в'їзду в Крим осіб, які не є громадянами України. Згідно з цією постановою для в'їзду в Крим, з боку материкової України, іноземцям (громадянам не є громадянами України) необхідно отримати спеціальний дозвіл (спеціальний дозвіл) в територіальному органі Державної міграційної служби України з місце перебування на території України. Без спеціального дозволу, вищевказаним особам, у в'їзді в Крим буде відмовлено. Спеціальний дозвіл буває одноразове чи багаторазове. Основні критерії для отримання спеціального дозволу
Проживання на території АР Крим близьких родичів або членів сім'ї іноземця, що підтверджується необхідними документами виданими уповноваженими органами України.
Розташовані місць поховання близьких родичів або членів сім'ї на території АР Крим, потрібна наявність підтверджуючих документів.
Смерть близьких родичів або членів сім'ї іноземця, які проживали на території АР Крим.
Наявність документів на право власності на нерухомість на території АР Крим.
Необхідні документи для отримання спеціального дозволу
Заява (бланк заяви).
Паспорт.
Документ, що підтверджує законність перебування на території України.
Документи, що підтверджують мету поїздки в АР Крим згідно із зазначеними вище основними критеріями.
Документ, що підтверджує наявність необхідних фінансів на період перебування в Україні.
Фотографії - 3 шт. розмірами 3,5 см х 4,5 см.
Час розгляду заяви на отримання спеціального дозволу - не більш як 5 робочих днів.
Наявність спеціального дозволу та всіх необхідних підтверджувальних документів не гарантує пропуск на територію АР Крим. Кінцеве рішення на пропуск приймається співробітниками Державної прикордонної служби України , Грунтуючись на керівні документи і закони України
Адреси та контактні телефони територіально органів є на сайті Державної міграційної служби України.
Більш детальну інформацію можна отримати через гарячу телефонну лінію Державної міграційної служби України: +38 044 278-5030.
Часто задають питання про материкових росіян чи іноземців, які потрапили до Криму через Переправу. Чи можна їм через КПП проїхати в Україну (по закордонному паспорту).
Ні, не можна.
Українці, що потрапили в РФ через офіційні пункти пропуску, і приїхали в Крим через Переправу або на літаку, можуть повернутися в Україну через перешийок (КПП), але з можливою сплатою штрафу про незаконний перетин кордону.

Перетин кордону на автомобіле► Показати

Інформація з тимчасового ввезення.
Що таке тимчасове ввезення: http://www.tks.ru/auto/3000000002
Хто може ввозити автомобілі з тимчасового ввезення: http://www.tks.ru/auto/3000000001
Громадяни України з материкової пропискою можуть ввозити авто з українськими номерами (кримськими в тому числі) з тимчасового ввезення. Пред'являти можна закордонний паспорт, але мати цивільний з пропискою. Цивільний паспорт входить в список обов'язкових документів.
Громадяни України отримали РВП (дозвіл на тимчасове проживання) можуть ввозити авто з тимчасового ввезення. Громадяни України отримали ВНЖ (вид на проживання) праравніваются до громадян РФ і НЕ можу ввозити авто з тимчасового ввезення. Іноземний громадянин (ІГ) отримав ВНЖ в Росії може ввезти і перереєструвати на російські номери авто без сплати митних платежів, якщо він володіє даними авто більше 6 місяців.
Громадянин Росії незалежно від наявності у нього громадянства іншої держави, НЕ може ввезти авто на іноземній реєстрації. Є невеликі виключення, АЛЕ вони вимагають проживання поза межами РФ більше 183 днів в році. У такому випадку при перетині кордону такій особі потрібні документи що підтверджують дане проживання. Наприклад, стати на консульський облік і отримати довідку в консульстві. Інші документи, які можна пред'явити на митниці. В цьому випадку можна ввезти авто на іноземній реєстрації до 6 місяців за умови сплати митних платежів. Дивись посилання вище.
Кримчанам з кримської пропискою в'їхати на територію Криму на авто з укр.номерамі не можна, як і будь-якого іншого громадянина РФ, якщо тільки він не писав відмову від громадянства РФ. В даному випадку йому доведеться довести це на митниці.
Є варіант прописатися на Україні і поміняти паспорт, стерти сліди свого кримського минулого.
АЛЕ якщо виявиться, що людина громадянин РФ, це контрабанда з усіма наслідками, що випливають (конфіскація, штраф). Виписується адміністративний штраф в розмірі 1500 - 2000 рублів, але пізніше прийде вимога про сплату митних платежів. Сума вийде чимала, набагато більше вартості авто.
Авто ввезене з тимчасового ввезення заборонено передавати в користування і управління іншим особам, незалежно від того ким вони є. Автомобілем може користуватися і керувати тільки той хто його ввіз. Автомобілем НЕ може керувати навіть власник, якщо він його НЕ ввозив. Наприклад, власник дружина, ввіз авто чоловік (на нього оформлена Декларація), дружина не може управляти даними авто.
Ввезти з тимчасового ввезення можна тільки одне авто. При ввезенні другого авто, необхідно сплатити митні платежі.
Сплата митних платежів, НЕ прирівнюється до розмитнення авто.
Вивезти авто з українськими кримськими номерами АК і СН можна. На території України необхідно буде купити страховку.
На території Криму необхідно придбати страховку ОСАЦВ (за законом). "Зелена карта" тут не діє.

27 травня 2015 року Генеральна асамблея Ради страхових бюро «Зелена карта» визначила порядок застосування системи страхування цивільної відповідальності на території Республіки Крим та Севастополя. Відповідно до нього, українські «зелені карти» в даному регіоні не діють. Тому виконати обов'язок зі страхування, встановлену законом про ОСАГО, власники українських транспортних засобів можуть, тільки купивши російський поліс ОСАГО.
«Українські" зелені карти "підтвердженням виконання цього обов'язку не є», - підкреслили в прес-службі ДАІ.
Крім того, інспектори пояснюють автомобілістам порядок притягнення їх до адміністративної відповідальності за відсутність страхування цивільної відповідальності: «відповідно до вимог ст. 12.37 год. 2 КпАП РФ за відсутність поліса передбачений штраф в розмірі 800 рублів ».

По факту це зробити досить складно, так як для отримання страховки необхідно пройти ТО і отримати діагностичну карту.
Про прецедентах штрафування поки інформації немає.
На крайній випадок вихід -
Адмінпротокол на 800 рублів возити з собою і при наступних зупинках говорити, що їдете оплачувати штраф. За КоАП, порушення вважається повторним лише після моменту оплати штрафу за перше порушення.
Фото з рф-кпп (Армянськ)

Чи можливо заїхати з України в Крим на машині з укр. реєстрацією та з водієм, записаним в тех. паспорт?

Можливо.

Грошові питання - скільки можна провезти, де обменять► Показати

Повнолітні фізичні особи мають право ввезти на територію СЕЗ "Крим" або вивезти з неї на решту території України готівкові кошти в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро без письмового декларування митному органу. Якщо сума перевищує 10 тис. Євро - треба письмово задекларувати.
(Готівкові кошти - валюта України, іноземна валюта і дорожні чеки)
УВАГА - російські рублі: їх можна провозити не більш ніж еквівалент 10000 грн.
Через російське КПП можна провозити без декларування готівку грошові кошти в еквіваленті не більше $ 10000, понад провозити можна !!!!!!, але необхідно письмово декларувати.
Платіжні та кредитні картки не підлягають декларуванню та перевірці. На картах сума може бути будь-хто.
Все суми- це на одного ДОРОСЛОГО.
Обміняти РУБЛІ НА ГРИВНІ
Поточний курс (приблизний) на сьогодні завжди можна подивитися на сайті Приватбанку - справа внизу.
В Україні - можна в будь-якому банку або обміннику. У Новоолексіївці, біля КПП у міняв, в поїздах і в обміннику на вокзалі в Херсоні - КУРС грабіжницькі. Втрати близько 20-30%. Найкращий курс в обмінниках, якщо з банків - то в Приваті і Ощадбанку Росії.
У Севастополі - в банках Морському і ЧБРР. КУРС грабіжницькі. Втрати величезні - більше 40%. Можна обміняти на форумі, пошукати пропозиції в розділі Перехідний період.
Як найпростіше поповнити українську гривневу або доларову карту:
З РНКБ перекинути гроші на гаманець Ківі - операція без%
З Ківі виконати переклад "на будь-яку карту VISA" або "на будь-яку карту MASTERCARD" - 2% + 100 руб за одну транзакцію.
В Системі Яндекс. Гроші можна зробити переклад на будь-яку карту, комісія 3% + 15 руб за одну транзакцію.
Банківські картки з систем ківі і Яндекс.Деньги приймаються до оплати в усіх терміналах у Україні.

Платити в Україні картою віза або Мастеркард російської (наприклад, Яндекс-картою або картою Ощадбанку) можна всюди - в будь-якому магазині, на вокзалах, в кафе і ресторанах, а також на українських сайтах. Курс хороший. Настійно не рекомендую знімати готівку з російської карти в гривневих банкоматах - втрати мінімум 10%. Комісію знімає і банк емітент, і банк-власник банкомату і плюс конвертують по страшного курсу. (Для прикладу, коли налом 1000 руб міняли в обміннику на 400грн. Банкомат з карти Ощад видав гривні за курсом 345грн за 1000 руб).

Митниця. Що дозволено і заборонено провозіть► Показати

Російське КПП:

Також є на самій митниці окремий список, який забороняє провозити м'ясо, ковбасу, продукти не в заводській герметично закритій тарі і т.д.
Правила безмитного ввезення товарів на територію РФ:
- Основне призначення товарів і продуктів - це особисте користування. Тобто, то чим користується сама людина безпосередньо. Але варто враховувати, що в список речей особистого користування не входять транспортні засоби.
- Дозволяється здійснювати ввезення продуктів харчування і товарів загальною вагою до 25 кілограм на одну особу.
- Загальна вартість товару, що ввозиться і продуктів не повинна перевищувати 500 євро. При цьому курс євро визначається Центральним Банком Російської Федерації. (З 1 січня 2019 г.)
До особистих речей можна віднести товари і предмети, які використовуються в особистих цілях і не беруть участі у підприємницькій діяльності. Незалежно від громадянства, в'їжджає фізична особа має право ввезти двісті сигарет (10 стандартних пачок) або п'ятдесят сигар. Основною вимогою до фізичної особи є вік. Він повинен бути більше вісімнадцяти років. Також така особа має право провозити до двохсот п'ятдесяти грамів тютюну на одну людину.
Якщо фізособа має намір здійснити ввезення продуктів харчування і товарів на суму понад півтори тисячі євро, то така продукція підлягає обов'язковому письмовому декларуванню та сплаті пошлинного збору до державного бюджету.
Якщо ввезені товари і товари важать в межах від п'ятдесяти до двохсот кілограм, фізична особа сплачує мито за кожен зайвий кілограм, починаючи з п'ятдесят першого. Сума мита вважається в процентному співвідношенні від загальної вартості продуктів і дорівнює тридцяти відсоткам. Але при цьому, при підрахунку кожен кілограм повинен коштувати не менше чотирьох євро. Такі митні правила актуальні лише для фізичних осіб, які здійснюють ввезення продуктів для особистого користування.
Ввезення алкогольної продукції дозволяється громадянам усіх країн. Але основним правилом є повноліття фізичної особи, тобто вісімнадцятирічний вік. Для таких людей дозволяється ввозити спиртні напої різної міцності в кількості трьох літрів. Також можна провезти і три літри пива (алкогольного або безалкогольного) без оплати митних зборів до бюджету Російської Федерації.
Фото з РФ КПП Армянськ (4 липня 2019)

З 29 грудня 2018 заборонено ввезення ТОВАРИ УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА:
Повний перелік із змінами від 18.04.2019 в Указі президента РФ (Список дивіться в Додатку).
Правила ввезення рослин на територію РФ - http://guide.travel.ru/russia/4060.html
Провезення речей через Українське КПП
Постанова 1035 скасована, обмеження діють згідно з митним законодавством України, але по факту на ввезення в Крим речі практично не перевіряються.

Як купити квиток на поїзд Укрзалізніци► Показати


Пошук попутників, щоб доїхати від / до КПП в іншій темі
Якщо ви знайдете в цьому повідомленні неактуальну інформацію, напишіть, будь ласка, мені в личку із зазначенням офіційного джерела - внесу зміни.

Категорично заборонено публікувати посилання на троллінговие статті жовтої преси і інших інтернет-смітників, а також рекламувати супутні перетину кордонів послуги. Нагадуємо забудькуватим, що відповідно до п.3.2. і 3.4. Правил форуму ЗАБОРОНЕНО принижувати і ображати співрозмовників, а також культуру, традиції та інші національні цінності будь-якого народу чи країни.


_________________
Юпітер, ти гніваєшся, значить, ти не правий (с) Лукіан
Поки ти незадоволений життям, вона і проходить ...


Останній раз внесено зміни oll 09 Липня, 2019, 19:36, всього редагувалось 84 рази.

Чи можуть забрати в армію після перетину кордону?
Паспорт?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online