Борги перед виїздом за кордон

  1. Причини заборони виїзду за кордон:
  2. Перевірити борги перед виїздом за кордон
  3. Заборона виїзду за кордон перевірити
  4. Порядок визначення заборони виїзду за кордон

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За даними ФНС, КК і ФССП за 2017 рік обмеження через борги на виїзд за кордон дозволило стягнути понад 20 млрд

За даними ФНС, КК і ФССП за 2017 рік обмеження через борги на виїзд за кордон дозволило стягнути понад 20 млрд. Рублів c 2,5 млн.осіб, що значно перевищує показники минулих років. У своїй публічній заяві в червні 2017 року голова ФССП Д. Аристов заявив, що обмеження на виїзд дієва міра і на той момент застосовувалася щодо 1,6 мільйона росіян.

Вже не один раз ми чули, читали про випадки, коли людину зупиняли в аеропорту на прикордонному контролі і не дозволяли залишати меж країни через заборгованість в бюджет.

Причини заборони виїзду за кордон:

  • неоплачені штрафи,
  • виконавчі листи,
  • аліменти,
  • податки,
  • неоплачені послуги ЖКГ
  • прострочені кредити
  • інші платежі

Погодьтеся - вкрай неприємно, коли раптом тебе зупиняють на паспортному контролі, вказують на борги перед виїздом за кордон, і оголошують, що на вас заборону на виїзд за кордон. І це в той момент, коли ти вже в передчутті хорошого відпочинку, теплого моря і приємного проведення часу, в той момент, коли у тебе вже путівка на руках, оплачені готелі, авіаперельоти, трансфери та екскурсії. І при цьому ніхто тобі не відшкодує весь цей збиток, як матеріальний, так і моральний.

Перевірити борги перед виїздом за кордон

Чи не хочете надати в такій ситуації, тоді уточніть свої борги перед вильотом за кордон . Як це зробити, я постараюся підказати вам рішення даної проблеми. Але повернемося трохи назад.

Якщо ви думаєте, що сплативши перед вильотом свої заборгованості і маючи квитанції на руках, вам буде цього достатньо, то ви глибоко помиляєтеся. Наявність оплачених квитанцій не є доказом, для зняття вас з бази боржників, на кого накладено заборону на виїзд за кордон. Прикордонник в аеропорту не може ніяк вплинути на цю базу. Більш того дізнатися про наявність чи відсутність вас в базі прикордонної служби з обмеженням на виїзд теж таємниця.

Мені доводилося зондувати можливість отримання інформації по боргах перед виїздом за кордон для потенційних туристів. Так ось Управління прикордонної служби не дає ніяких відомостей про борги перед виїздом за кордон, ні про наявність вас в цій базі осіб, яким обмежено виїзд за кордон. Таку інформацію можна отримати і за раніше на прикордонній ділянці в аеропорту. Якщо ще в міграційній службі є можливість отримати відомості про заборону вашого виїзду за кордон за їхнім профілем, то в прикордонній службі немає. Тобто людину в списку осіб, яким заборонений виїзд за кордон в базі міграційної служби немає, а в базі прикордонної присутній. За словами інспектора міграційної служби вони не можуть гарантувати наявність або відсутність людини в списку невиїзних.

Одним з варіантів дізнаватися подібні відомості - звернутися на сайт судових приставів, на сайт держпослуг або на сайт податкової служби. На сайті держпослуги ( www.gosuslugi.ru/ ) Вам необхідно зареєструватися, якщо ви ще не маєте свого логіна і пароля до цієї служби. Тут ви зможете отримати інформацію про неоплачені штрафи і податки.

На сайті податкової служби ( www.nalog.ru ) В своєму особистому кабінеті є можливість уточнити заборгованості з податків і зборів.

На сайті судових приставів ( fssprus.ru/iss/ip/ ) Ви знайдете інформацію про те, чи є по вам справи знаходяться у виконавчому провадженні.

Однак, багато державних сервіси нерідко працюють нестабільно або з затримками, а то і з явними помилками. На практиці часто ситуація розгортається таким чином, що людина не отримував постанову про штраф поштою, в подальшому не був повідомлений про судове провадження, все відбулося без його участі. І в результаті чого раптом з'явився злісним неплатником і проти нього порушено справу, яке вже знаходиться у судових приставів на стягнення певної суми і на вас накладено покарання - заборона виїзду за кордон боржником.

Так само в інтернеті є «живий» комерційний сервіс по швидкій перевірці на обмеження по всіх базах даних. Гідний сервіс з купою корисних порад і рекомендацій. Дізнайтеся чи є ваше прізвище в списку на обмеження .

Заборона виїзду за кордон перевірити

Щоб така ситуація з вами не трапилася, перевірте можливі ваші борги перед вильотом за кордон. Зайдіть на сайт служби судових приставів (посилання вище по тексту) і в наведеній формі заповніть графи: ПІБ, дату народження, виберіть область або край і дізнайтеся, чи порушено проти вас провадження зі стягнення боргів чи ні. У цій формі можна здійснити пошук, як для фізичних осіб, так і для юридичних або ВП.

Тимчасове обмеження на виїзд за кордон в одних випадках накладає сам судовий пристав, але тільки маючи постанову суду про стягнення з боржника. В інших випадках суд за клопотанням стягувача або того ж судового пристава може накласти заборону на виїзд за кордон.

Майте на увазі, що наша бюрократична машина дуже неповоротка, а значить, дії щодо виходу з боржників, необхідно вжити якомога раніше до виїзду. На зняття з вас з чорного списку піде не менше 2-3 тижнів. Поки служба судових приставів, вибілить вас з цього списку, представить дані прикордонній службі, а та внесе свої зміни пройде чимало часу. Я б рекомендував перевіряти свої борги перед вильотом за кордон не менше ніж за місяць, до передбачуваної поїздки, а то й раніше.

Порядок визначення заборони виїзду за кордон

Ще недавно законодавчо в нашій країни не була встановлена ​​мінімальна сума заборгованості, при якій приймається рішення про тимчасове обмеження на виїзд за кордон. Формально могла навіть сума в кілька копійок виявитися перешкодою для виїзду за межі Російської Федерації. Податкові органи в 2011 році вважали за можливе звертатися до приставам, тільки якщо сума заборгованості перевищувала 5000 рублів. У 2013 році з 3 серпня законодавчо затвердили, що мінімальна сума, яка може бути обмеженням для виїзду за кордон, буде вважатися заборгованість понад 10000 рублів. З 2017 року планку було піднято до 30000 рублів, однак є серйозні виключення для боргів по аліментах, по відшкодуванню шкоди здоров'ю, шкоди в зв'язку з втратою годувальника, а так само моральної шкоди та майнової шкоди, заподіяної злочином. Як бачите список винятків великий. За цими боргами сума обмежень залишається в розмірі 10000 рублів.

Ця забезпечувальна міра давно поставлена ​​на потік і вже не одного боржника повернула з небес на землю. Ну, а тим, хто потрапив під дане покарання, доведеться досить довго чекати припинення процедури, через повільність роботи органів.

За офіційними даними державних служб обмеження на виїзд за кордон дозволило стягувати дуже значні суми, а з ними і виконавський збір і судові витрати, штрафи, які прямо йдуть в казну держави. А в світлі нинішньої економічної ситуації можна бути впевненим, що тиск на фіз.осіб з метою наповнення бюджету буде тільки зростати.

Так що перевіряйте під час свої борги перед вильотом за кордон і нехай в допомогу вам буде ця стаття.

Ще з 2015 року представники державних служб обіцяли, що стане можливим оплачувати заборгованість безпосередньо в аеропорту, щоб отримати дозвіл на виїзд. Але не варто спокушатися, як то кажуть «віз і нині там», бюрократична машина дуже неповоротка і сподіватися на такі масштабні зміни не доводиться, а найцікавіше в тому, що банківські операції займають деякий час, а найголовніше судового пристава-виконавця необхідно фізично видалити боржника зі списку невиїзних, а на це, як ви розумієте, необхідно час. У зв'язку з чим, немає абсолютно ніякої впевненості, що навіть сплативши на місці заборгованість ви тут же отримаєте дозвіл на виїзд. Подібна система потребуватиме збільшення штату судових приставів-виконавців і «обкатки» на протязі чималого часу і не раз ще дасть збій.

Я думаю, багатьом батькам, що вилітають на відпочинок за кордон з дітьми, буде корисно знати: які існують заборони на виїзд дитини за кордон, чи потрібно дозвіл на виїзд від другого батька - які необхідно мати документи для виїзду дитини за кордон .

А якщо ви все ж таки зібралися на відпочинок на острів, то буде не зайвим дізнатися скільки коштує тур на Балі в дійсності і де і як можна купити дешеві авіаквитки .

Сподобалася стаття? Поділіться, скористайтеся кнопочками. Буду вдячний

Сподобалася стаття?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online