Які зміни по виїзду за кордон з боргами з жовтня 2017?

  1. Який борг повинен бути перед приставами, щоб не випустили за кордон?
  2. Як перевірити борги перед виїздом за кордон?
  3. Інструкція з перевірки боргів перед вильотом за кордон

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

відкрити зміст

Ще в середині липня 2017 року в Федеральний закон "Про виконавче провадження" були підготовлені зміни по частині обмеження випуску за кордон і виконавчого розшуку боржників. Але вступили в силу ці зміни з 1 жовтня 2017 року. Які зміни по виїзду за кордон з боргами почали діяти з жовтня 2017 роки? Головне торкнулося того, з яким боргом не випускають за кордон. І борг цей змінився з 10 000 рублів до 30 000 рублів, але будьте уважні - є багато винятків щодо конкретних видів заборгованостей.

Який борг повинен бути перед приставами, щоб не випустили за кордон?

Отже, розмір заборгованості перед судовими приставами піднято до 30 тисяч рублів, але це стосується не всіх видів боргів. Хоча, на найпоширеніший вид для російських водіїв ця сума все ж поширюється - на штрафи ГИБДД.

Вас також зацікавить:

Слід мати на увазі, що мова йде не про будь-яких неоплачених водійських штрафи, а тільки тих, які знаходяться на примусовому виконанні у приставів. Таким чином, неправильно перевіряти перед виїздом за кордон свої штрафи на сайтах ГИБДД, держпослуг або інших сайтах і сервісах. Нам потрібні дані тільки про тих штрафах, якими займаються пристави.

Крім штрафів, безліч типів боргів також відносяться до більшої сумі, а при виробництвах більше 10 000 рублів за кордон можуть не випустити, якщо вони відносяться до:

  • аліментах,
  • боргами за втрату годувальника при вчиненні злочину,
  • боргами у вигляді компенсації за шкоду здоров'ю при вчиненні злочину,
  • боргами у вигляді компенсації за шкоду майну під час проведення злочину,
  • боргами за моральну шкоду при скоєнні злочину.

Як бачимо, якщо Ваша заборгованість відноситься до одного з перерахованих вище видів, то за межі РФ Вас не випустять в разі, якщо їх сума перевищує 10 тисяч рублів.

Давайте наочно подивимося на зміну в законі про приставів!

Було до жовтня 2017 Стало з 1 жовтня 2017

1. У разі невиконання боржником-громадянином або боржником, що є індивідуальним підприємцем, у встановлений для добровільного виконання строк без поважних причин вимог, що містяться у виконавчому документі, сума заборгованості по якому перевищує десять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виконавчому документі немайнового характеру, виданих на підставі судового акта або є судовим актом, судовий пристав-виконавець має право за заявою стягувача або власною ініціативою винести постанову про часів ом обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації.

1. Судовий пристав-виконавець має право за заявою стягувача або власною ініціативою винести постанову про тимчасове обмеження на виїзд боржника з Російської Федерації при невиконанні боржником-громадянином або боржником, що є індивідуальним підприємцем, у встановлений для добровільного виконання строк без поважних причин містяться в виданому судом або що є судовим актом виконавчому документі наступних вимог:

  1. вимог про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю, відшкодування шкоди у зв'язку зі смертю годувальника, майнової шкоди та (або) моральної шкоди, завданих злочином, якщо сума заборгованості за таким виконавчим документом перевищує 10 000 рублів;
  2. вимог немайнового характеру;
  3. інших вимог, якщо сума заборгованості за виконавчим документом (виконавчими документами) становить 30 000 рублів і більше.

Також сума в тридцять тисяч діє на борги при відшкодуванні шкоди здоров'ю або майну (іншим автомобілям) винуватцем ДТП . У винятки мова йде тільки про злочини, а винність в ДТП (якщо не заподіяно шкоду здоров'ю середньої тяжкості і ніхто не загинув) носить адміністративний (і цивільний) характер.

Як перевірити борги перед виїздом за кордон?

Отже, як ми вже з'ясували, сума боргу, з яким не випускають за кордон, повинен бути не менше 30000 рублів в більшості випадків, крім винятків. Штрафи ГИБДД також відносяться до межі в тридцять тисяч. А перевіряти їх потрібно не на сайтах моніторингу штрафів, а саме в банку виконавчих проваджень судових приставів. На щастя, зробити це можна онлайн на сайті ФССП.

Які дані Вам знадобляться для перевірки боргів:

  • ПІБ боржника,
  • дата народження,
  • регіон проживання боржника.

Взагалі, можна подивитися тільки по ПІБ та регіону, але тоді Ви побачите величезну число не Ваших боргів. Чим більше даних введете для перевірки, тим точніше буде пошук.

Інструкція з перевірки боргів перед вильотом за кордон

Отже, інструкція з перевірки боргів у приставів досить проста.

1. Перейдіть на сайт судових приставів в сервіс по перевірці заборгованості: fssprus.ru/iss/IP .

2. Заповніть форму, що відкрилася, ввівши коректні дані про себе

3. Пройдіть перевірку від роботів, ввівши цифри з картинки.

4. В результаті Вам відкриється та ж сторінка з тією формою, але вище її буде таблиця зі списком Ваших боргів перед приставами.

В результаті Вам відкриється та ж сторінка з тією формою, але вище її буде таблиця зі списком Ваших боргів перед приставами

На жаль, Ви не побачите в результатах пошуку загальної заборгованості. Якщо боргів багато, то доведеться озброїтися калькулятором і порахувати, щоб загальна сума була не більше 30 000 рублів за загальними боргами і не більше 10 000 рублів за аліментами та іншими видами боргів, перерахованих вище в винятки.

Який борг повинен бути перед приставами, щоб не випустили за кордон?
Як перевірити борги перед виїздом за кордон?
Які зміни по виїзду за кордон з боргами почали діяти з жовтня 2017 роки?
Який борг повинен бути перед приставами, щоб не випустили за кордон?
Як перевірити борги перед виїздом за кордон?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online