Як поїхати працювати за кордон в 2019 році

  1. рівень кваліфікації
  2. Мінімальні вимоги до претендента
  3. Спеціальні навички та знання
  4. Куди варто їхати на пошуки роботи
  5. Підготовка документації
  6. Корисні поради

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всі люди прагнуть підвищити рівень добробуту. Хтось готовий працювати на території Росії, а хтось не бачить будинку перспектив подальшого розвитку і прагне знайти роботу в зарубіжних країнах. Всі люди прагнуть підвищити рівень добробуту

Безумовно, в багатьох країнах рівень доходів громадян значно вище, ніж в Росії. До того ж потрібно визнати, що в результаті масової трудової імміграції в РФ громадян середньоазіатських країн багато росіян не можуть знайти роботу на батьківщині. Ці фактори часто спонукають наших співвітчизників їхати працювати за кордон. Але одного бажання мало, потрібно знати, як працевлаштуватися за кордоном і на що звернути увагу в першу чергу.

рівень кваліфікації

Якщо ви не можете самі підшукати роботу в іншій країні, варто звернутися в спеціалізовані кадрові служби. Хоча уявлення більшості росіян, що бажають покинути рідну країну в пошуках кращої роботи, досить оптимістичні, не все так просто.

Справа в тому, що для фахівця в гуманітарних науках існує мала частка ймовірності працевлаштування за фахом: за кордоном на ринку праці чимало власних висококваліфікованих гуманітаріїв. Але зате тих, хто готовий бути зайнятим в сфері обслуговування в чужій державі, трудова еміграція не лякає. Перед походом в кадрове агентство потрібно визначитися, ким саме ви плануєте працювати за кордоном.

Мінімальні вимоги до претендента

Для влаштування на роботу в зарубіжні компанії до претендентів пред'являються наступні мінімальні вимоги:

  • досягнення повнолітнього віку;
  • закордонний паспорт.

досягнення повнолітнього віку;   закордонний паспорт

Продовжують працювати спеціальні студентські програми обміну. Передбачається, що на канікулах студенти можуть їздити в закордонні країни, щоб відточувати розмовну мову, отримувати нові знання або освоювати нові професії.

Людям старшого віку теж не варто впадати у відчай. Досвідчені фахівці - основа успіху і процвітання будь-якої компанії. Однак потрібно пред'явити роботодавцю документи, що підтверджують ваш рівень освіти і трудовий стаж.

Робоча сила будь-якої країни в більшості своїй складається з місцевих жителів, але ніхто не відмовляється від допомоги приїжджих. Різниця в тому, наскільки гідно приймають трудових іммігрантів.

Перед поїздкою в вподобану країну переконайтеся, що там вам буде комфортно в моральному плані. Важливу роль відіграють кілька факторів:

  • історія держави;
  • культура;
  • менталітет місцевих жителів;
  • релігія.

Статистика показує, що наші співвітчизники найчастіше відправляються на заробітки в країни Східної Європи, які по перерахованих ознак найбільш близькі слов'янам.

Спеціальні навички та знання

Не варто відкладати вивчення мови приймаючої сторони на час приїзду в неї. Приступаючи до роботи, слід уже володіти мовою. Так простіше буде включитися в технологічний процес і налагодити відносини з оточуючими.

Поняття «знання мови» передбачає, що ви повинні не просто приблизно розуміти, про що говорить ваш співрозмовник, але і вміти швидко відповідати йому, тобто вести діалог і адекватно висловлювати свої думки, а також складати грамотні тексти.

Поняття «знання мови» передбачає, що ви повинні не просто приблизно розуміти, про що говорить ваш співрозмовник, але і вміти швидко відповідати йому, тобто вести діалог і адекватно висловлювати свої думки, а також складати грамотні тексти

Роботодавці таких країн як Німеччина, Іспанія, Італія і Франція дуже цінують іноземних співробітників, які добре володіють національною мовою. Якщо ви, володіючи досконало англійською, вирушили працювати до Франції, навряд чи вам ці знання знадобляться.

Куди варто їхати на пошуки роботи

У список країн трудової міграції, які користуються найбільшою популярністю серед наших співвітчизників, входять:

  • Великобританія,
  • Іспанія,
  • Італія,
  • Франція,
  • США,
  • Австралія,
  • Португалія,
  • Польща.

Вибравши держава, починайте готувати документи для виїзду. Пам'ятайте: якщо ви прямуєте в країну, яка підтримує з Росією візовий режим, потрібно завчасно підготувати в'їзну візу.

Підготовка документації

Відповідно до законодавства РФ, фізична особа не зможе покинути її межі, якщо воно входить в список категорій, яким заборонено їхати за кордон. Тому перед від'їздом переконайтеся в тому, що ви не потрапили в цей перелік.

Переконавшись у своїй чесної міграційної репутації, починайте збирати пакет виїзних документів. Його склад залежить від країни, для поїздки в яку ви оформляєте робочу візу.

Вам можуть стати в нагоді наступні документи:

  • закордонний паспорт (старого зразка або біометричний);
  • свідоцтво про народження;
  • диплом про освіту;
  • виписка з трудової книжки або довідка з попереднього місця роботи;
  • медична страховка;
  • Довідка про відсутність судимості;
  • рекомендаційний лист від колишнього роботодавця.

Не забувайте, що документи потрібно легалізувати для країни, в яку ви вирушаєте. Легалізація в даному випадку мається на увазі їх переклад на іноземну мову і його нотаріальне завірення.

Корисні поради

Зверніть особливу увагу на попередню перевірку заборгованості різним структурам. Трудова еміграція стане неможливою, якщо під час митного контролю виявиться, що за вами числиться борг. Щоб перевірити, чи є заборгованість, можна дізнатися у відділі служби судових приставів.

Для економії часу можна просто відвідати офіційний сайт ФССП і після введення особистих даних в спеціальну форму дізнатися свій борговий статус. Також знайти цю інформацію можна на сайті держпослуги. Але врахуйте, що інформація онлайн оновлюється несвоєчасно, так що гарантію відсутності по вам виконавчого провадження дасть тільки особистий контакт з співробітниками ФСПП.

Щоб не стати жертвою шахраїв, будьте пильні при виборі кадрового агентство, в яке ви плануєте подати заяву на надання послуг. Слідкуйте за тим, які держави вам пропонують, і роботу на яких умовах. Якщо вам здається, що представники комапнії чогось не договорюють або не відповідають на питання належним чином, то краще з ними не зв'язуватися. Пошукайте іншу службу, яка надасть якісну допомогу в працевлаштуванні за кордоном.

Як дізнатися, чи є заборона на виїзд за кордон для росіян: відеоінструкція

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online