Як перевірити заборгованість перед виїздом за кордон

  1. Для кого обмежений виїзд за кордон
  2. Хто і як може встановити заборону
  3. алгоритм перевірки
  4. порушення ПДР
  5. податки
  6. інші борги
  7. Кілька порад по оплаті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закордонне турне може не втілитися в життя не тільки через халатне ставлення до підготовчого процесу або обставин, що не залежать від мандрівника. Опинитися заручником ситуації можна і в силу безтурботного ставлення до своїх зобов'язань перед державою. Тому важливо знати, як перевірити заборгованість перед виїздом за кордон, щоб не опинитися в пастці власної непередбачливість. Закордонне турне може не втілитися в життя не тільки через халатне ставлення до підготовчого процесу або обставин, що не залежать від мандрівника

Для кого обмежений виїзд за кордон

Занепокоїтися питанням перевірки можливих непорозумінь з державними виконавчими службами необхідно заздалегідь. Якщо не зробити цього вчасно, тоді дізнатися про неможливість здійснення далеких подорожей доведеться безпосередньо в аеропорту, що, безперечно, не дуже приємно, оскільки змінити вже нічого не можна буде.

Ще на етапі підготовки необхідно не тільки перевірити борги перед виїздом за кордон, а й проконтролювати, що ви не належите до однієї з категорій громадян:

  • ті, хто підлягає призову на строкову або альтернативну військову службу. Так, скажімо, контрактні службовці можуть виїхати в іноземну державу виключно за наявності дозволу від командування;
  • ті, хто має вільний доступом до таємниць і секретних відомостей державного значення;
  • особи, засуджені або перебувають в статусі підозрюваних;
  • мандрівники, які надали фальсифіковані паперу або неточні відомості про свою персону;
  • службовці поліції і ФСБ;
  • особи, які не надто сумлінно підходять до питання виплати аліментів, кредитів і штрафів.

Найчастіше пересічних громадян хвилює саме останній пункт, а тому якщо існують факти, які можуть викликати обмеження виїзду за кордон боржникам, краще цим питанням зайнятися завчасно.

Хто і як може встановити заборону

Сама по собі будь-якого роду заборгованість виступати в ролі обмеження не може. Зазвичай вони є лише приводом для введення таких санкцій, а для здобуття ними легітимності знадобиться прийняття відповідного рішення судовою інстанцією.

Зазвичай весь процес досить затягнутий за часом, що не може не грати на руку завзятим боржникам: до моменту, поки необхідний заборона набуде чинності, пройти може кілька місяців.

Зазвичай виглядає процедура так: після того як безвідповідальний громадянин був повідомлений про застосування щодо нього санкцій, йому надається близько 5 днів, щоб розрахуватися по заборгованостях. Якщо всі необхідні платіжні операції будуть здійснені добровільно, ніяких проблем на кордоні не виникне.

Заборона виїзду за кордон за борги вступить в силу, коли майно боржника буде заарештовано, а на роботу йому надішлють повідомлення про ситуації, що склалася, що спричинить за собою утримання з оплати праці в рахунок наявного неоплачений рахунок. До речі, санкція у вигляді обмеження пересування є виключно особистим рішенням судового пристава.

Звідси можна резюмувати, що списки боржників, яким заборонений виїзд за кордон, можуть бути складені тільки службою судових виконавців. А ось потрапити туди можна на підставі наявного боргу за таких умов: Звідси можна резюмувати, що списки боржників, яким заборонений виїзд за кордон, можуть бути складені тільки службою судових виконавців

  • на конкретну особу свою дію поширює відповідне виконавче провадження;
  • не закінчився термін дії листа (виконавчого);
  • сума, яку заборгував недобросовісний платник, більше, ніж 10 000 рублів.

Дуже важливо при цьому, що обмеження виїзду за кордон, накладене приставами, має бути повідомлено порушнику в письмовому вигляді. Крім того, він повинен буде поставити підпис, що підтверджує факт ознайомлення з рішенням суду, на корінці рекомендованого листа та на копії виконавчого листа. Після цього документ направляється в міграційну службу і в органи прикордонної служби.

Якщо ж при цьому у подпавшего під санкції особи знайдуться поважні причини, за якими воно не зможе виплатити борг, окремим рішенням судової інстанції накладення обмежень може бути знято.

До того як перевірити заборону на виїзд за кордон, накладений судовими приставами, слід пам'ятати, що ні в одному регулюючому документі не значиться тривалість дії даної санкції. Але фахівці з юридичних питань стверджують, що в деяких актах все ж згадується період на півроку. А тому орієнтуватися потрібно саме на цей термін, не забуваючи, що по його закінченні виконавча служба має всі повноваження пролонгувати його на стільки ж.

Якщо ви дізналися про наявний борг і вирішили оплатити його в останній момент, пред'явлення квитанцій в аеропорту ще не вдається використати заборона: після оплати боргу слід поставити до відома про це судового виконавця, який і передасть відомості прикордонній службі. Зазвичай це займає до трьох днів.

алгоритм перевірки

Абсолютну впевненість у своїй «чистоті» перед державою, дасть, звичайно ж, завчасна перевірка. Як дізнатися борги перед виїздом за кордон? Зробити це сьогодні можна.

Виглядає процедура так:

  1. Заходимо на сторінку пошуку.
  2. Вибираємо територіального підрозділу потрібного регіону.
  3. Вводимо дані щодо цікавить особи: ПІБ, дата народження.
  4. Після цього система попросить ввести код перевірки, щоб переконатися, що вона має справу з живою людиною.
  5. Після відправки запиту і деякого очікування сайт ФССП дозволяє перевірити заборону на виїзд за кордон, про що буде свідчити отриману відповідь.

Наявна база містить в собі відомості про всі діючих виробництвах, також з неї можна почерпнути інформацію щодо того, як зв'язатися з уповноваженими приставами, які ведуть ту чи іншу справу, дізнатися точну суму заборгованості і номер виконавчого справи.

Крім того, що відомості про обмеження виїзду за кордон можна перевірити на порталі ФССП, росіяни можуть скористатися такою ж функцією і на. Зробити це можна, тільки попередньо пройшовши реєстрацію або вже маючи свій особистий кабінет.

Кожен із зазначених способів перевірки має на увазі можливість моментальної оплати заборгованості. Зробити це можна або на сайті, або за допомогою мобільного додатку. Для тих, хто не довіряє інтернету, існують ще способи - через банк або через термінал.

Це способи, як перевірити борги перед виїздом за кордон на прізвище. Але важливо пам'ятати, що всі дані про боржника з бази даних будуть видалені тільки після закінчення 10-денного терміну. Зазвичай пов'язано це з тим, що гроші одержувач зможе побачити на своєму рахунку тільки протягом 4-7 робочих днів банку.

Завдяки сучасним гаджетам, сьогодні є можливість встановити відповідну програму на свій мобільний пристрій, яке дозволить заходити на сайт виконавчої служби в будь-який зручний час.

Крім того, перевірений, може надати актуальну інформацію про наявність ваших заборгованостей за кредитами, штрафів, аліментів, послуги ЖКГ, і до решти, а також оцінить ймовірність заборони вильоту за кордон.

порушення ПДР

Перевірити в Службі судових приставів, чиї заборони унеможливлюють виїзд за кордон з боргами, можна свої зобов'язання перед різними інстанціями. Зустрічаються там і неоплачені штрафи, накладені ГИБДД. Великою перевагою тут є факт, що після отримання квитанції порушник має в розпорядженні 70 днів на оплату. Протягом цього періоду жодні санкції на дану особу накладено бути не можуть. Перевірити в Службі судових приставів, чиї заборони унеможливлюють виїзд за кордон з боргами, можна свої зобов'язання перед різними інстанціями

податки

Не менш хвилюючим є питання, як перевірити свої борги перед виїздом за кордон тим, хто несвоєчасно або не в повному обсязі сплатив податки. Корисно знати, що зробити це можна. Процедура вимагає лише ПІБ і особистого ідентифікаційного номера.

Крім того, що система видасть опис заборгованостей по всіх різновидів податкових виплат, вона відразу ж запропонує їх внести. Варто тільки врахувати, що плата не буде відображена в базі прикордонної служби моментально. На це знадобиться кілька днів, а тому краще не відкладати вирішення цього питання на останній день перед від'їздом.

інші борги

Крім перерахованих, існує ще ряд інстанцій, які можуть ініціювати застосування санкцій. А тому не зайвим буде розбиратися, як дізнатися, чи дозволений виїзд за кордон при наявності заборгованості за такими зобов'язаннями:

  • комунальні платежі;
  • аліменти;
  • мита;
  • кредити.

Наприклад, щоб переконатися у відсутності непорозумінь з аліментних рахунками, можна скористатися все тим же порталом держпослуг. Там же слід шукати і дані по простроченій квартплаті.

Кілька порад по оплаті

Розібравшись з тим, як дізнатися, чи закритий виїзд за кордон судовими приставами, залишається правильно зібрати свідчення того, що ви ситуацію виправили і свої зобов'язання виконали.

У цій справі не завадять кілька порад:

  • оплачувати отриману квитанцію найкраще там, де вона була вам видана, оскільки згодом її доведеться показати прикріпленому за вами приставу;
  • після оплати неодмінно зв'яжіться з уповноваженою особою і переконайтеся, що воно побачило платіж;
  • не забудьте через кілька днів зателефонувати або заїхати в міграційну службу, щоб зайвий раз переконатися, що заборона на ваші поїздки знято і ви можете спокійно перетинати кордон.

Не нехтуйте цими діями. Всього кілька хвилин, проведених в інтернеті, дозволять вам позбавити себе від багатьох клопоту.

Як дізнатися чи випустять вас за кордон через борги ?: Відео

Як дізнатися борги перед виїздом за кордон?
Як дізнатися чи випустять вас за кордон через борги ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online