Як купити злиток срібла: вартість і податки

  1. Як купити злиток срібла 999 проби
  2. Як зробити покупку в банку
  3. Умови продажу в Ощадбанку
  4. Ціна виробу в Москві
  5. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вкладення грошей у дорогоцінні метали завжди вважалося надійним варіантом інвестицій. Хоча неможливо заздалегідь розрахувати прибутковість, при розрахунку на довгий капіталовкладення таке рішення однозначно принесе дохід. Купити злиток срібла можливо в багатьох російських банках (Сбербанк входить в список банків, яким ЦБ видав відповідний дозвіл). Ціна на злиток залежить від ваги і постійно змінюється відповідно до котирувань на міжнародних торгах дорогоцінних металів. Уточнювати вартість зливка 999 проби відповідної ваги слід на сайті обраного банку (там є інформація про можливість проведення операції в конкретному відділенні, припустимо, в Москві).

Як купити злиток срібла 999 проби

Перед тим, як купити злиток срібла (в Ощадбанку або будь-якому іншому банку, що працює на території РФ), слід ознайомитися з основними правилами придбання, зберігання і подальшої реалізації дорогоцінних металів. До таких належать:

  • Фізичні особи можуть набувати дорогоцінні метали у вигляді банківських злитків, монет, ювелірних або художніх виробів, в іншому можливості таких угод для фіз. осіб обмежені;
  • Угода укладається на ім'я конкретного покупця, при цьому йде детальний опис злитка (проба 999, вага, номер сертифіката тощо);
  • Зберігати срібні злитки можна вдома або залишити в банку на довірену зберігання, при цьому обов'язковим буде збереження цілісності упаковки;
  • Реалізувати злиток можна в тому ж банку (якщо умови банку це допускають), де був оформлений договір купівлі-продажу, при цьому вартість оцінюється відповідно до зовнішнім виглядом: при механічних пошкодженнях, порушеннях цілісності упаковки та інших змінах ціна знижується. Обов'язковим правилом буде надання сертифікату на виріб.

Пам'ятайте, що угоди з дорогоцінними металами оподатковуються ПДВ за ставкою 18% (в тому числі купівля зливків золота і срібла).

Такі основні правила укладання угод, слід враховувати, що не має сенсу швидко продати придбане виріб, інакше замість доходу вас чекають фінансові втрати: якщо купити срібло в злитках, ціна вище, ніж при зворотному викупі.

Додайте до цього витрати по сплаті податку, і буде зрозуміло, що придбання банківських дорогоцінних металів слід розглядати тільки як довгострокове капіталовкладення.

Додайте до цього витрати по сплаті податку, і буде зрозуміло, що придбання банківських дорогоцінних металів слід розглядати тільки як довгострокове капіталовкладення

Злитки срібла - це довгострокові вкладення, як і будь-які інші інвестиції в дорогоцінні метали

Як зробити покупку в банку

Існує кілька варіантів випуску банківських дорогоцінних металів. Купити злиток срібла 999 проби можна:

  • Мірні у вигляді злитка вагою від 50 до 1000 грамів;
  • Стандартні з масою від 28 до 32 кілограм;
  • Подарункові вагою 100, 250 або 500 грамів.

Будь-який з цих варіантів можна знайти в банках, яким ЦБ видав відповідну ліцензію на операції з дорогоцінними металами. Котирування вартості встановлює Центробанк, але варто пам'ятати, що банки будуть продавати їх дорожче. Можна купити срібло в злитках в Ощадбанку, ціна в інших банках на виріб з аналогічним вагою може відрізнятися.

Кожна фінансова установа публікує на своїх сайтах поточний актуальний курс покупки і продажу. Необхідно вибрати не тільки банк, але і його конкретне відділення (наприклад, в Москві, де офісів Ощадбанку багато, не кожен займається операціями з дорогоцінними металами).

Досить звернутися до відділення цікавить вас банку (наприклад, Газпромбанк, АК БАРС, Россельхозбанк, Промсвязьбанк та інші) з документом, що посвідчує особу і внести кошти за курсом, що діє на момент покупки. Операцію оформить консультант.

Операцію оформить консультант

Зверніть увагу, що ціна на дорогоцінні метали в різних банках відрізняється один від одного, як і умови по зворотному викупу (деякі банки займаються тільки реалізацією)

Умови продажу в Ощадбанку

Велика частина транзакцій на покупку срібла оформляється в Ощадбанку. Процедура відбувається наступним чином:

  • Покупцеві необхідно заздалегідь уточнити про можливість придбання в обраному відділенні, а також дізнатися, які види зливків є в продажу на даний момент. Список офісів, які здійснюють продаж в Ощадбанку можна подивитися на офіційному сайті http://www.sberbank.ru/ru/person/contributions/values/metall .
  • Купівля відбувається виключно в офісі, в присутності клієнта після надання їм документа, що посвідчує особу (паспорта);
  • Обов'язковою є: огляд вироби перед укладенням договору, його зважування, порівняння даних, зазначених у сертифікаті, з гравіюванням на ньому;
  • Після покупки можна забрати злиток додому (разом з сертифікатом і договором) або залишити в банку на зберігання в депозитарії або індивідуальної банківському сейфі.

Якщо покупку розглядати як довгострокову інвестицію, то до витрат на придбання (ціна і оплата податку) слід додати плату за зберігання. Уточнити вартість послуги в Москві або іншому місті можна у співробітників офісу, ціна у кожного банку буде відрізнятися, наприклад, в Ощадбанку або в іншому великому фінансовій установі плата за оренду осередку буде різною.

Зверніть увагу, багато клієнтів Ощадбанку скаржаться, що банк не викуповує назад раніше придбані у нього злитки срібла, на відміну від золотих. Обов'язково уточніть, чи діє це правило в відділенні, в якому будете оформляти угоду, щоб уникнути неприємних розчарувань.

До будь-якого зливка срібла обов'язково додається сертифікат з детальним зазначенням хімічного складу і заводом - виробником

Ціна виробу в Москві

Купити срібло в злитках (в Москві або іншому місті) можна по актуальній ціні, яка вказана на даний момент обраним фінансовою установою. В середньому вона коливається від 2100 до 2500 в упаковці. Прорахувати наперед прибуток від інвестиції не можливо, так як зростання цін на торгах непередбачуваний, в різні роки він різниться.

Єдиною гарантією можна вважати постійне підвищення вартості срібла 999 проби, що дає впевненість у отриманні прибутку в подальшому. У відкритих джерелах є дані про зміну цін на срібло за багато років. Їх аналіз показує, що в торгах трапляються як спади, так і підйоми, але в результаті вартість грама зростає.

Купити срібло в злитках в банках можна не тільки для інвестицій і отримання доходу. Наприклад, Ощадбанк пропонує подарункові варіанти, що дозволяє використовувати злиток в якості цінного сувеніра. Але при цьому потрібно передати власнику не тільки виріб, але і сертифікат на нього, щоб була можливість підтвердити надалі право власності.

Продаж злитків срібла в Москві нічим не відрізняється від вартості в банках будь-якого іншого міста. Однак в Москві злитки реалізуються через більшу кількість відділень банку однієї мережі, з огляду на те, що столиця густо населена.

висновок

Ми розглянули основні правила, які діють при покупці виробів з дорогоцінних металів. Варто пам'ятати, що купити злиток срібла потрібної проби (999) можна в банку, де згодом його викуповують назад. Для продажу потрібно сертифікат з характеристиками вироби, при цьому повинен зберігатися бездоганний зовнішній вигляд і цілісність упаковки. В іншому випадку банк може відмовити в покупці або викупити за заниженою ціною через невідповідне стану.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online