У омських школах діти падали в голодні непритомності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: Архів Om1.ru

В основному це діти з неблагополучних сімей.

Сьогодні, 22 березня, в Омському міськраді в ході засідання робочої групи з розвитку системи освіти обговорювалися проблеми харчування в школах і дитячих садах.

В Омську налічується 184 дитсадки і 174 школи. У більшості шкіл харчування організовано в їдальнях. Вартість сніданку - 50-60 рублів, а обіду - 60-70 рублів. Для багатодітних, малозабезпечених та соціально незахищених сімей існують субсидії на харчування: 5 рублів - з міського бюджету і 5 рублів - з федерального бюджету. Таким чином, на 10 рублів діти отримують кашу, гарнір, чай.

Існує і кілька проблем з відмовою батьків від гарячого харчування дітей в школах. Деякі батьки не знаходять в сімейному бюджеті потрібної суми, так як харчування дітей не перебуває у пріоритеті. Є відмову і з об'єктивних причин - медичними показниками при алергії на деякі продукти.

У зв'язку з тим, що діти не харчувалися, в минулих роках були випадки голодної непритомності. У цьому році таких випадків не було.

- Якщо говорити про практику, то такі поодинокі випадки є. Ця проблема більше сімейна, ніж освітня.

Як пояснила чиновниця, в основному це діти з неблагополучних сімей. Такі сім'ї супроводжуються вчителями і соцпедагогамі.

Підписуйтесь на наш канал в Яндекс Дзен .

Знайшли друкарську помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Знайшли друкарську помилку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online