За московськими мірками: Найстаріший гольф-клуб в столиці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: M24.ru/Александр Авілов

Країна і рік походження гольфу невідомі. У різних точках планети існували гри дуже схожі на цей вид спорту. Перша письмова згадка про гольф знайдено в Шотландії, вона датована тисяча чотиреста п'ятьдесят сім роком. Цей запис - указ короля, який забороняє грати в гольф солдатам, які беруть участь у військових діях.


15 вересня 1987 року по ініціативі шведського хокеїста Свена Тумба-Йоханссона заклали камінь першого російського гольф-клубу. Саме цей день і прийнято вважати днем ​​народження гольфу в Росії. На церемонії відкриття були присутні багато знаменитих спортсменів.

Посилання по темі

Символічні удари ключками зробили американський боксер Майк Тайсон і радянський хокеїст Олександр Рагулін. Приблизно через рік було відкрито перше тренувальне поле.

Московський міський гольф-клуб існує до цих пір і по праву вважається найстарішим не тільки в столиці, але і в Росії. Знаходиться він на вулиці Довженка .

Тут проходять фестивалі, свята і турніри національного і світового масштабу. На його території працюють гольф-школи для дітей і дорослих.

У клубі існує чотири категорії членства: індивідуальне, сімейне, іноземне і юніорська. Для отримання будь-якої з них потрібні рекомендації діючих членів клубу.

Найстаріший гольф-клуб в світі знаходиться в Шотландії. Він заснований в 1744 році. Спочатку він називався Honourable Company of Edinburgh Golfers. Пізніше його перейменували в Society of St Andrews Golfers. Тепер він відомий всьому світу як - Royal and Ancient Golf Club of St Andrews. Саме в цьому клубі були розроблені перші 13 правил гри в гольф.

ПРО ПРОЕКТ "за московськими мірками"

Мережеве видання M24.ru і сервіс 2ГІС об'єдналися в рамках проекту "За московськими мірками" , Щоб регулярно ділитися з вами самими цікавими цифрами і фактами про Москву. У робочі дні ми публікуємо інформацію про "самих" місцях міста.

У будь будівлі найбільша кількість входів в Москві? Де знаходиться найбільший "Висотний" басейн столиці? який критий каток - найбільший в Москві? Про це та багато іншого читайте в статтях "За московськими мірками" .

сюжет: За московськими мірками: місто в цифрах і фактах

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online