У Росії вводяться нові правила реєстрації автомобілів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Процедура постановки машин на облік спрощується

Міністерство внутрішніх справ Росії опублікувало наказ, який стверджує нові правила держреєстрації автомототранспортних засобів і причепів до них в Державній інспекції безпеки дорожнього руху (ГИБДД). "Документ зареєстрований Мін'юстом Росії 25 вересня і вступає в силу 6 жовтня цього року ", - повідомила офіційний представник МВС Росії Ірина Вовк.

Документ   зареєстрований   Мін'юстом Росії 25 вересня і вступає в силу 6 жовтня цього року , - повідомила офіційний представник МВС Росії Ірина Вовк

фото: Наталія Губернаторова

У наказі є ряд нововведень. Перше стосується установки в машину нового силового агрегату. Якщо раніше господарі автомобілів стикалися з труднощами під час реєстрації нового двигуна, то тепер необхідність відвідувати з цією метою ГИБДД відпала: можна буде замінити старий мотор на аналогічний та їздити з ним. Співробітники дорожньо-патрульної служби (ДПС) ні звіряти на дорогах номер двигуна, оскільки той не відноситься до реєстраційних даних і вказується лише в ПТС, який водій возити з собою не зобов'язаний.

Якщо у машини зміниться власник, то додаткові документи на мотор теж не будуть потрібні. Інспектор тільки перевірить, чи не змінена чи маркування, чи не знаходиться встановлений двигун в розшуку і чи не вносилися зміни в конструктивні особливості автомобіля.

В даний час, якщо машина перебуває у власності одразу у кількох власників, можуть виникати проблеми через те, що неясно, у кого повинні бути реєстраційні документи на автомобіль і на чиє ім'я ставити авто на облік. Новий наказ передбачає два варіанти: або всі власники приїжджають в ГИБДД і пишуть елементарне заяву про згоду реєструвати транспортний засіб (ТЗ) на одного з них, або вони оформляють завірену нотаріусом згоду на реєстрацію машини на одного з них і той з цим документом приїжджає в автоінспекцію , де оформляє ТЗ на своє ім'я.

Разом з тим відповідно до нових правил з'явилося юридична підстава для постановки на облік авто з електронними паспортами (ЕПТС). Крім того, з листопада 2019 року в Російській Федерації припиниться видача традиційних паперових паспортів при випуску машин в обіг. Вже видані на паперовому носії документи продовжать діяти безстроково.

З жовтня новий наказ надасть можливість реєструвати транспортний засіб не тільки за паспортом, а й по тимчасовим посвідченням особи, що видається замість загубленого паспорта. І останнє нововведення дозволяє власникам автомобілів зберігати в ГИБДД свій державний реєстраційний знак протягом 360 днів, а не 180, як це було раніше.

На початку серпня президент Росії Володимир Путін підписав закон, що спрощує порядок постановки на облік нових машин і отримання державних номерів на них. З 2109 року зареєструвати новий автомобіль, придбаний у офіційних дилерів, а також отримати до неї номерні знаки можна буде без відвідування автоінспекції.

Читайте матеріал: "Росіянам почнуть приходити" листи щастя "за їзду без ОСАГО"

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online