Клопотання в гибдд заміни позбавлення на штраф. Коли краще подавати заяву? Варіанти розвитку подій

  1. КЛОПОТАННЯ
  2. КЛОПОТАННЯ
  3. Процедура подачі клопотання про не позбавлення прав
  4. Як оформити клопотання про не позбавлення прав
  5. Важливість своєчасної подачі клопотання
  6. Кілька слів про сам клопотанні
  7. На якому етапі краще подавати документ?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Начальнику Управління ДІБДР
Такий-то області
Полосаткіну палиці Ковиряточу

КЛОПОТАННЯ

1 квітня 1900р співробітник нашої компанії Бестолковкін Бовдур Недоумич по шляху на роботу на особистому автомобілі був зупинений інспектором ДПС. Йому було пред'явлено звинувачення в управлінні транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння . Проведена експертиза на наявність парів алкоголю у видихуваному повітрі дала позитивний результат. Це є несподіванкою для керівництва компанії, тому що відомо, що Бестолковкін Б.Н. не вживає міцних спиртних напоїв в зв'язку зі станом здоров'я.

У коло обов'язків Бестолковкіна Б.Н. входить впаривание продукції населенню, а також обслуговування сантехніки встановленої як в нашій компанії і її філіях, так і на площах наших партнерів. У зв'язку з географічною віддаленістю об'єктів обслуговування, і гострою нестачею службового транспорту , Працівники нашої компанії використовують особистий транспорт в службових цілях . Це дозволяє більш оперативно вирішувати виникаючі проблеми при обслуговуванні сантехніки, що безпосередньо впливає на імідж компанії і відносини з нашими партнерами. Позбавлення можливості використання особистого транспорту , І як наслідок цього - обмеження мобільності співробітника і збільшення часу реагування при вирішенні вищевказаних проблем може відіб'ється на репутації нашої компанії. Крім того, Бестолковкін Б.Н. позбудеться значної частини доходу, яку компанія доплачує своїм співробітникам за використання особистого транспорту в службових цілях.

Виходячи з вищевикладеного, а також того, що на утриманні знаходяться дружина і двадцять вісім дітей керівництво компанії "Слов'янські унітази" просить Вас знайти можливість не позбавляти Бестолковкіна Б.Н. права керування транспортним засобом. Просимо взяти до уваги також і той факт, що за сто сорок років водійського стажу це перше порушення правил дорожнього руху з боку Бестолковкіна Б.Н.

Повідомляємо Вам, що Бестолковкіну Б.Н. була вставлена ​​клізма і проведена бесіда керівництва компанії про неприпустимість надалі таких інцидентів з працівниками Вашого відомства.
Директор ТОВ "Слов'янські Унітази"
Полузлой ​​П.Б.


Начальнику ОГИБДД __АО р Москви
Іванову І.І.

КЛОПОТАННЯ

00 січня 2000 р наш сотуднік, що працює по трудовою угодою , Сидоров Іван Іванович, 19__ р.н., був затриманий на вул. _______ в стані алкогольного сп'яніння.

Провина Сидорова був розібраний на колективному зібранні, де йому оголошений сувору догану , Він позбавлений премії за підсумками роботи за рік і відпустку з літнього періоду перенесений на зимовий.

Сидоров працює в ТОВ "______" з 19__ р в якості водія вищевказаного підприємства. За час роботи на підприємстві показав себе працьовитим, виконавчим і ініціативним співробітником. За час роботи водієм не допускав порушення ПДР і не здійснював ДТП.

З огляду на те, що Сидоров зробив даний проступок вперше, запевнив колектив, що надалі такого не повториться, а також з огляду на брак водіїв професіоналів на підприємстві, просимо Вас не позбавляти його водійських прав , А обмежитися штрафними санкціями.
Генеральний директор ТОВ "______"
Підпис, печатка (кругла, підкреслив ГІБДДшнік).

Заява клопотань співробітнику ДАІ

Водій має право просити співробітника ДІБДР провести певні процесуальні дії при складанні протоколів (заявляти клопотання). Якщо прохання обґрунтована, то підстав для відмови в її задоволенні - немає. Грамотна реалізація даного права допоможе автолюбителю захистити свої права при розгляді справи про адміністративне правопорушення .

Відповіді Автоюрист на питання про те, як правильно заявити клопотання співробітнику ДПС.

Питання: Яким законом передбачено право водія звертатися до співробітника ДІБДР з заявами, клопотаннями, проханнями?

Відповідь Автоюрист: В рамках порушення і розгляду справ про адміністративні правопорушення дане право передбачено Кодексом Російської Федерації про адміністративні правопорушення. У статтях 25.1, 25.2 КоАП прямо вказано, що водій в відношенні, якого порушено адміністративну справу або потерпілий мають право заявляти клопотання особі, в провадженні якого знаходиться дана справа. Часто такою особою є саме співробітник ДПС.

Питання: В чому користь автолюбителю від заяви клопотань?

Відповідь Автоюрист: Якщо водій хоче щоб співробітник ДПС опитав свідка, то йому потрібно заявити клопотання. Якщо автолюбитель хоче долучити до матеріалів справи документ, то йому потрібно заявити клопотання.

Таким чином, клопотання необхідні для реалізації інших своїх прав: права подавати докази, права знайомитися з матеріалами справи, права перевести справу за місцем проживання і т.д.

Важливо! На практиці зустрічається ситуація коли співробітник ДПС задовольняє усне клопотання автолюбитель. Однак не варто до цього звикати. Щоб гарантувати розгляд свого звернення автолюбитель повинен скласти його у вигляді письмового клопотання.

Питання: Як правильно заявити клопотання, щоб воно було задоволено?

Відповідь Автоюрист: Спочатку необхідно визначитися з тим, якого результату ви хочете добитися.

Наприклад, ви хочете перевести справу за місцем проживання. В такому випадку необхідно скласти на окремих бланках (паперу) клопотання про переведення справи про адміністративне правопорушення за місцем проживання. Один примірник необхідно передати співробітнику ДПС, а другий залишити у себе. Попросіть співробітника ДПС розписатися в вашому екземплярі клопотання про його отриманні (в документі повинно бути вказано: час, дата, підпис і хто отримав).

Також необхідно відобразити факт подачі документа в своїх письмових поясненнях в протоколі про адміністративне правопорушення (зробити посилання на цей документ). Вітаються інші способи фіксації подачі клопотання (наприклад, відео).

Важливо! Зробити заяву про переведення справи за місцем проживання можна без складання окремого клопотання, якщо автолюбитель заявив дане клопотання в ході складання протоколу про адміністративне правопорушення (зробив в даному документі відповідний запис і розписався).

Питання: Як скоро співробітник ГИБДД розгляне моє клопотання?

Відповідь Автоюрист: Негайно (стаття 24.4 КоАП). Якщо інспектор захоче відмовити в задоволенні клопотання, то йому доведеться винести ухвалу. Якщо клопотання задовольняється, то виносити ухвалу не обов'язково.

Питання: Які реквізити повинні бути в клопотанні?

Відповідь Автоюрист: До кого звертається водій (максимально повні дані), від кого клопотання (повні дані), у якій справі звертається автолюбитель, істота клопотання (суть справи, мотивування необхідності задоволення прохання), сама прохання «в зв'язку з зазначеним прошу зробити то- то чи те-то », додаток до клопотання, підпис, дата.

Чим більше грамотним і мотивованим буде складений автолюбителем документ, тим краще. Адже не можна відмовити на законних підставах в задоволенні такого клопотання.

При необхідності звертайтеся за юридичною допомогою в

Позбавлення водія права на керування транспортним засобом відбувається в судовому порядку на підставі протоколу інспектора ДАІ, який виявив порушення. До протоколу інспектор докладає докази порушень прав водіння - результати тестування на вміст алкоголю в організмі, відеоматеріали з місця порушення і ін. У водія в цьому випадку є два виходи з ситуації. Один з них - повністю визнати провину і співпрацювати з інспектором. якщо порушення ПДР скоєно вперше, з необережності або у виняткових обставинах, лояльність водія може привести до пом'якшення покарання у вигляді штрафу.

У разі, якщо водієві загрожує неминуче позбавлення прав, він повинен почати готуватися до захисту в суді вже на місці події. У протоколі водій може залишити свої зауваження і вказати факти невинності. Для цього необхідно добре знати правила дорожнього руху і вміти застосовувати їх на практиці. Якщо пригода сталася далеко від будинку, водій в протоколі повинен вказати на бажання проведення судового розгляду за місцем проживання або реєстрації. Судовий розгляд передбачає можливість захисту порушника, в тому числі подання клопотання із зазначенням причин, за якими водія не слід позбавляти прав.

Процедура подачі клопотання про не позбавлення прав

Якщо водієві загрожує позбавлення прав і у нього є пом'якшувальні обставини , Які будуть враховані при судовому розгляді, він повинен відповідне підготувати клопотання. Клопотання про не позбавлення прав також водій може подавати до автоінспекцію, якщо документи ще не передані до суду. Заява водія повинно містити переконливі докази, що пом'якшують його вину:

Перед подачею клопотання водієві необхідно перевірити історію штрафів і оплатити їх, якщо такі є. Перевірку можна здійснити на сайті ГИБДД за реєстраційним знаком автомобіля або на сервісі держпослуги, використовуючи посвідчення водія. наявність неоплачених штрафів буде приводом для відмови пом'якшити покарання.

наявність   неоплачених штрафів   буде приводом для відмови пом'якшити покарання

Як оформити клопотання про не позбавлення прав

Зразок для клопотання про не позбавлення прав порушив законодавство водія не передбачений. Документ повинен відповідати формі заяви і мати наступну схему:

  • · Прізвище та посаду начальника відділення ДАІ, до якого водій звертається, адреса підрозділу;
  • · Прізвище, ім'я правопорушника, який звертається із заявою;
  • · Опис події і факти складання протоколу;
  • · Вказівка ​​пом'якшуючих вину водія обставин. Посилання на можливе за законодавством альтернативне покарання у вигляді штрафу;
  • · Безпосередня прохання про не позбавлення прав.

До заяви необхідно додати наявні документи, що підтверджують можливість пом'якшення покарання. Приклад таких документів - довідки з місця роботи, навчання, виписки їх лікарняному карти, квитанції про оплату збитку, відеоматеріали, відзняті на мобільний телефон з місця події, свідоцтва про народження дітей тощо.

Клопотання може подати сам водій, члени його сім'ї, захисник або роботодавець, зацікавлений в своєму підлеглому. В такому випадку зразок клопотання повинен бути доповнений характеристиками з місця роботи, відомості про преміювання за сумлінне виконання обов'язків та ін.


В такому випадку зразок клопотання повинен бути доповнений характеристиками з місця роботи, відомості про преміювання за сумлінне виконання обов'язків та ін

Важливість своєчасної подачі клопотання

Якщо водій не вчинив особливо тяжкого злочину , Не сів за кермо п'яним і не є систематичним порушником, то, подаючи клопотання, він може уникнути позбавлення прав. Законодавством передбачені граничні порушення, за які при правильному поводженні і дії водій може отримати штраф і уникнути позбавлення прав. На подачу документа у водія є 10 днів. Такий документ розглядається в автоінспекції негайно.

Навіть якщо клопотання буде відхилено, то саме його наявність і мотивація відмови буде вагомим доказом для спроби відстояти своє право на захист в суді. Не дивлячись на відсутність зразка, клопотання про не позбавлення прав водія повинно бути мати правильний формат. Якщо водій не знайомий з нормами права і діловодства, йому в такому випадку краще всього звернутися за допомогою до професійного юриста.

  • Кілька слів про сам клопотанні
  • На якому етапі краще подавати документ?
  • Зразок складання документа

Чи допоможе клопотання в ДАІ про не позбавлення прав зберегти водійські репутацію чистої і не допустити вилучення посвідчення? У деяких випадках такий підхід до вирішення проблеми дає свої результати. Головне в цій справі - грамотно скласти документ, який допоможе уникнути позбавлення водійських прав. І знати, в який момент його краще подавати.

Для початку потрібно розібратися, що ж являє собою даний вид прохання.

Кілька слів про сам клопотанні

Документ даного типу може допомогти в ситуації, коли водієві загрожує вилучення прав. позбавлення водійського посвідчення - це серйозне покарання, одне з найсуворіших, які застосовуються щодо дорожніх порушників. А тому законодавство надає водієві право "постояти за себе" і спробувати (при наявності дійсно об'єктивних чинників) не допустити застосування щодо себе даної крайній захід.

Клопотання містить в собі 2 ключові складові. це:

це:

  1. Прохання не накладати такий вид покарання, як позбавлення водійських прав.
  2. Подання об'єктивних чинників на захист порушника, які можуть запобігти дане покарання.

Хто може подавати клопотання? В цьому випадку є кілька варіантів:

  1. Прохання даного виду може подавати сам водій.
  2. Клопотати за потенційного порушника може його представник. Наприклад, в особі співробітника юридичної фірми , Що займається питаннями даної спрямованості.
  3. Документ може бути складений від імені родичів, колег, друзів водія, які вирішили допомогти в ситуації, що склалася.
  4. Прохання може подати також роботодавець "винного" громадянина. Бувають випадки, коли компанія може зазнати збитків через те, що одного із співробітників позбавляють прав. Наприклад, це може бути транспортна компанія . У цьому випадку документ подається керівництвом підприємства.
  5. Крім того, заступитися може представник того навчального закладу , В якому проходить навчання водій.

Повернутися до списку

На якому етапі краще подавати документ?

Краще скласти і подати прохання на перших етапах розгляду справи.

Але закон дає можливість направити документ на розгляд відповідних структур в будь-який момент Але закон дає можливість направити документ на розгляд відповідних структур в будь-який момент.

Так, клопотання можна подати ще на стадії попереднього розслідування . Воно направляється начальнику відповідного відділення Державної автоінспекції (то, яке має прийняти рішення про передачу документів в судову інстанцію ). Найкраще оформити і подати документ саме на цьому етапі. Оскільки комісія ГИБДД перед передачею справи в суд вирішує, позбавити чи водія прав або здійснити заміну цього суворого покарання на більш легке.

Якщо представники ГИБДД вибирають другий варіант, водій не позбавляється прав, уникає передачі справи в суд, замість цього на нього накладаються штрафні санкції.

Також клопотання можна подати:

  1. На етапі передачі справи в суд. В цьому випадку прохання пишеться на ім'я мирового судді. Позитивне рішення може бути оголошено як до призначеної дати засідання, так і у вирішальний день після закінчення розгляду справи.
  2. В процесі судового засідання . На цьому етапі ще можна подати клопотання. Його докладуть до справи або повернуть. В останньому випадку порушнику роз'яснять, на якій підставі документ не прийнятий.
  3. Після оголошення рішення, винесеного мировим суддею. Водій має право подати клопотання і на цій стадії, висловивши таким чином незадоволення прийнятим рішенням . На оскарження вироку, винесеного мировим суддею, дається 10 днів.

Прохання можна подати як в усній, так і в письмовій формі . У другому випадку документ можна вручити особисто або відправити поштою рекомендованим листом.

Перший варіант, як кажуть експерти, вважається менш ефективним, тому як чиновники "люблять папір". І краще, якщо все чітко і зрозуміло відображено в необхідному документі . Якщо ви хочете добитися позитивного результату, краще вдатися до викладу обставин на паперовому носії.

Хоча і усний спосіб має право на існування.

Питання: Яким законом передбачено право водія звертатися до співробітника ДІБДР з заявами, клопотаннями, проханнями?
Питання: В чому користь автолюбителю від заяви клопотань?
Питання: Як правильно заявити клопотання, щоб воно було задоволено?
Питання: Як скоро співробітник ГИБДД розгляне моє клопотання?
Питання: Які реквізити повинні бути в клопотанні?
Хто може подавати клопотання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online